Argeweb adviseert preventief wijzigen wachtwoorden

Argeweb - 13 april 2012 - door Argeweb

Na een aanval van hackers op het netwerk van leverancier Amsio BV, adviseert webhosting provider Argeweb haar klanten vandaag nog de wachtwoorden te wijzigen van de klantenportal en webhosting pakketten. Volgens leverancier Amsio kan niet worden uitgesloten dat de hackers gecodeerde wachtwoorden hebben ontvreemd.

Namens Argeweb vertelt directeur Gerben van Leeuwen dat het hierbij gaat om een voorzorgsmaatregel. Het bedrijf houdt zich aan haar eigen protocol. Van Leeuwen benadrukt dat klanten zich geen zorgen hoeven maken. ‘Mocht er informatie zijn ontvreemd, dan gaat het om gecodeerde wachtwoorden’, aldus Van Leeuwen. ‘Desondanks willen wij alle risico’s voor onze klanten uitsluiten, we zijn niet voor niets een hostingprovider die veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.’

Vandaag ontvangen alle klanten een e-mail met de mogelijkheid het wachtwoord direct aan te passen. Overigens gaat het alleen om shared hosting. Voor de virtuele servers van virtuozzo, usenet, hosted exchange en zelf aangemaakte mailboxen bestaat sowieso geen risico. ‘We beseffen dat het voor onze klanten niet prettig is om plots wachtwoorden te moeten wijzigen’, vertelt Van Leeuwen. ‘Maar we vertrouwen erop dat onze klanten begrijpen dat de veiligheid van de dienstverlening altijd bovenaan staat. Het vertrouwen in hun hostingprovider mag nooit in het geding komen’, aldus de directeur van Argeweb.

De aanval van hackers binnen het netwerk van Amsio heeft plaats in de nacht van woensdag op donderdag en richtte zich op een specifieke klant van Amsio. Er is geen reden aan te nemen dat Argeweb een target was. Securityorganisatie FOX-IT onderzoekt en analyseert momenteel de aanval op de server. Dit onderzoek wil het webhostingbedrijf niet afwachten en laat daardoor vrijdagochtend alle wachtwoorden verlopen.Reacties zijn gesloten.