Amsio aan het woord over Argeweb Cloud

VPS - 7 januari 2014 - door Argeweb

Deze week hebben we een gastblog van onze leverancier Amsio, over de nieuwe Argeweb Cloud VPS-en.

Argeweb heeft ons gevraagd mee te denken om een cloud propositie te ontwikkelen die concurrerend is en toch gebruikmaakt van hoogwaardige oplossingen, zoals klanten van Argeweb gewend zijn.

Mijns inziens is dit gelukt met de lancering van Argeweb Cloud. De VPS-en draaien op Hyper-V als onderdeel van Windows Server 2012 R2, wat op zijn beurt draait op hoogwaardige servers van HP. Hyper-V in Windows Server 2012 R2 heeft veel verbeteringen in zich, wat de performance ten goede komt. Vaak is de schijf performance in een VPS de bottleneck, ik denk dat we met Argeweb Cloud VPS-en goede performance halen en dat klanten tevreden zijn over de mogelijkheden. Zelf met een Entry VPS (het instapmodel) worden hoge scores behaald als het gaat om IO gedrag, de slimme storage oplossing binnen de servers zorgt voor mooie getallen:

Performance Argeweb cloud

Dit zijn waardes van een virtuele machine met maar 1 CPU en 1GB geheugen, op een host die al ruim gevuld was met meerdere VPS-en. Iedere Hyper-V server is voorzien van zware RAID controllers met 2GB cache die door een flash oplossing wordt opgevangen. Dit komt zelfs bij de intensieve write acties van 9 * 4GB de random write performance nog ten goede. Buiten de performance om zijn er ook nog meer opties bijgekomen, zoals het maken van snapshots, back-up en het kiezen van meerdere OS-en (Windows en Linux) en meerdere control panels (Plesk en DirectAdmin).

Ik heb van Argeweb begrepen dat de feedback van de klanten die gebruikmaken van de Argeweb Cloud erg positief is, dus met prijzen die beginnen bij nog geen 10 euro per maand denk ik dat we een erg mooie oplossing hebben ontwikkeld voor klanten die meer flexibiliteit willen dan dat ze bij een webhosting pakket krijgen!Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *