Argeweb Managed Services wordt Amsio

Argeweb - 1 maart 2012 - door Argeweb

Argeweb Managed Services, dat vanaf 1 januari 2011 al gesplitst was van Argeweb Online Services, gaat per 1 maart verder onder de naam Amsio. Het bedrijf levert managed hosting oplossingen voor applicaties, outsourcing en infrastructuur.

‘Het voelt als de laatste stap tot volledige zelfstandigheid’, zegt CTO Ruben van der Zwan. ‘We waren als broer van Argeweb al helemaal zelfstandig, maar zo zagen klanten dat niet altijd en daar zal nu verandering in komen. Het is natuurlijk fijn om enerzijds mee te liften op de betrouwbare naam die Argeweb de afgelopen jaren op het gebied van hosting heeft opgebouwd, maar het moet in de markt ook duidelijk zijn dat het hier om een compleet andere organisatie gaat. Wij doen grote projecten en zijn vooral een technische club die bedrijven compleet ontzorgt, terwijl Argeweb haar focus voornamelijk op marketing legt en ondernemingen helpt met hoogwaardige producten op abonnementsniveau.’

Internationale naam
Met Amsio heeft het bedrijf gekozen voor een korte, internationale naam, die officieel staat voor: Argeweb Managed Services Infrastructure & Outsourcing. Op 1 maart is de website www.amsio.com live gegaan. Een versie gebaseerd op de voormalige website. Op 1 mei zal een compleet nieuwe website voor Amsio worden gelanceerd.

Bedrijfsstructuur
Wat betreft directie en personeel verandert er niets. De holding waar zowel Argeweb als Amsio onder vallen blijft bestaan en zal verder gaan als ‘Argeweb Amsio Holding’. Argeweb zal de toevoeging ‘Online Services’ minder gaan gebruiken, aangezien er ook geen ‘managed services’ meer op de markt is.

CO2 neutraal
Uiteraard waren de datacenters van Amsio al CO2 neutraal, maar tegelijk met deze naamswijziging is per 1 maart de complete holding groen. Dat betekent dat zowel Argeweb als Amsio per vandaag het CO2-neutraal keurmerk mogen voeren. Ook de complete kantooromgeving, het vervoer en al het drukwerk wordt gecompenseerd.

Over Amsio
Amsio is ontstaan uit het in 2000 opgerichte Argeweb en is met drie netwerk locaties in Amsterdam en Schiphol, grote EMC storage oplossingen en duizenden servers een van de grotere managed hostingproviders van Nederland. Amsio levert oplossingen op het gebied van applicatiehosting en netwerkbeheer, maar regelt ook de outsourcing van werkplekken van middelgrote organisaties. Amsio werkt voor bekende websites en overheden en beheert het complete netwerk en de infrastructuur van webhostingprovider Argeweb. Amsio is lid van de DHPA en is Microsoft Gold partner op het gebied van hosting.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *