Meer dan een derde van de data in de cloud

Online Opslag - 26 juni 2012 - door Tom van Leeuwen

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat huishoudens in 2011 gemiddeld 464 gigabytes aan bestanden opgeslagen hadden. Door de massale opkomst van mobiele telefoons en tablets voorzien van een HD camera zal de vraag naar opslag enorm toenemen. Gartner verwacht dat de opslag per huishouden in 2016 gestegen zal zijn naar 3.3 terabyte (3.300 gigabyte); dit is meer dan 7x de opslag in 2011!

Door het toenemend aantal apparaten waarop men verbinding kan maken met het internet groeit de behoefte om de bestanden overal te kunnen benaderen. Waar men voorheen alleen een computer had heeft men nu ook een tablet, mobiel en laptop waarop bestanden benaderbaar moeten zijn. Deze flexibiliteit zal leiden tot een groei in cloudopslag. In 2011 was 7 procent van het aantal bestanden opgeslagen in de cloud, in 2016 zal dit groeien naar 36 procent.

Ook bij Argeweb zien we toename in de vraag naar opslag. Onze VPS-en hebben veel opslag gekregen, Sharepoint omgevingen zorgen voor flexibiliteit in online werken en met onze nieuwe dienst Online Opslag hebben klanten hun bestanden overal ter wereld veilig binnen handbereik! Daarnaast is het opslagvolume van het grootste pakket al 2 terabyte en flexibel aan te passen. Hiermee zijn wij klaar voor de toekomst, u ook?

Mocht u nog twijfelen of Online Opslag wel wat voor u is? Probeer Online Opslag dan nu 3 maanden gratis!

Bron: Gartner 25-05-2012, “Gartner Says That Consumers Will Store More Than a Third of Their Digital Content in the Cloud by 2016”.
Bekeken op 25-05-2012, op http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=2060215


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en zoekmachine marketing zet hij in om klanten een nog betere online ervaring te bieden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *