Eerste Argeweb Reseller Event zeer goed ontvangen (verslag)

Argeweb - 8 oktober 2010 - door Argeweb

Na maanden van voorbereiding was het woensdag (6 oktober) dan eindelijk zo ver: het eerste Argeweb Reseller Event vond plaats in het hoofdkantoor van Microsoft Nederland, nabij Schiphol. Dit was voor mij als kwaliteitsmanager een mooie gelegenheid om de meningen van de aanwezige resellers over Argeweb te peilen.

Vanaf 12.15 uur werden de binnendruppelende resellers ontvangen door het Argeweb team en voorzien van een overheerlijke lunch. Dit bood ons de gelegenheid om meteen even met de aanwezige resellers bij te praten en van gedachte te wisselen. En ook de resellers onderling wisten elkaar direct te vinden. Na de lunch vulde de zaal zich en werd om 13.00 uur het Reseller Event officieel geopend door Henk Mosterd van Argeweb. Hij spoorde de resellers direct aan deze dag ook te benutten met het kenbaar maken van al hun input en feedback aan Argeweb. “Want alleen dan kunnen wij onze dienstverlening optimaliseren”, aldus Henk.

Erwin hartenberg over Cloud Computing

De eerste spreker van de dag was Erwin Hartenberg, Product Solution Manager bij Microsoft. Hij begon het Reseller Event met zijn presentatie over Cloud Computing. Hij vertelde uitgebreid wat “The Cloud” inhoudt, hoe dit een blijvende trend zal zijn en wat dit zal betekenen voor resellers en de eindgebruikers die hier gebruik van gaan maken.

David Ednie over de toekomst van Saas

David Ednie, CEO van SalesChannel Europe SARL, sprak op inspirerende wijze over wat de toekomst gaat brengen en op welke manier de diensten die hier bij aansluiten in de markt gezet kunnen worden. Met “Your workplace is everywhere and everywhere is your workplace” vatte hij in een zin de toekomst van Cloud Computing en SaaS samen. Laptops en desktops zullen steeds meer richting de prullenbak verdwijnen, en daar komen kleine mobiele ‘devices’ voor in de plaats. Deze apparaten hebben zelf minder capaciteit en rekenkracht tot hun beschikking, wat dus opgelost kan worden met SaaS diensten. Dit houdt in dat software niet meer op het apparaat zelf geïnstalleerd wordt maar op een externe server met voldoende rekenkracht in het datacenter draaien. Met alleen maar een internetverbinding is het mogelijk softwarepakketten als bijvoorbeeld Microsoft Office te gebruiken alsof het op een krachtiger desktop geïnstalleerd staat. Sterker nog, je kunt overal je eigen desktop benaderen waar je ook bent.

Maar hoe verkoop je deze nieuwe manier van werken aan je klant? David geeft hiervoor een drietal gouden regels:
– Je moet comfortabel worden met verandering en “het onbekende”.
– Je moet bedreigingen als mogelijkheden gaan zien.
– En tot slot moet je vernieuwingen versimpelen tot “actionable ideas” – tot behapbare ideeën.

Jaap Wesselius over de diensten van Argeweb

Na een welverdiende pauze om alle nieuwe ideeën even te laten bezinken, werd de dag vervolgd door Jaap Wesselius. Jaap is onafhankelijk Exchange consultant en consulteert Argeweb al jaren. Hij kon de resellers dan ook het nodige vertellen over de diensten die zij via Argeweb aanbieden. Zo vertelde hij onder andere wat een Virtual Private Server (VPS) technisch inhoud, en hoe deze ingezet kan worden als groene IT-oplossing.
Na de toelichting van Jaap ging Ruben van der Zwan, IT Manager bij Argeweb, de uitdaging aan om een live demonstratie te geven van de nieuwste dienst van Argeweb. Een dienst die een complete Desktop met bijbehorende software aanbiedt die overal ter wereld met alleen maar een internetverbinding te benaderen is. Thuis, op het werk of onderweg: overal je eigen software en bestanden kunnen gebruiken. En zelfs in het strengbeveiligde netwerk van Microsoft wist Ruben een vlekkeloze demonstratie te geven. Hij merkte zelf dan ook treffend op “Als het gewoon werkt, ziet het er niet zo bijzonder uit…”. Het leek inderdaad gewoon op het werken op een normale desktop. De demo gaf de resellers dan ook een helder beeld van de mogelijkheden en voordelen van Desktop Online. De vragenronde werd dan ook goed benut door de nieuwsgierig geworden resellers.

OneSolution over het resellerschap bij Argeweb

Jurgen Rouwhorst is projectleider bij OneSolution, een van de grootste resellers van Argeweb. Hij vertelde vol lof over zijn ervaringen in de samenwerking met Argeweb. OneSolution geeft aan echt een klik te hebben met Argeweb en hebben een goede beslissing hebben genomen door reseller te worden bij Argeweb.

Jim Stolze over het dagelijks gebruik van e-mail

De dag werd afgesloten met de presentatie van Jim Stolze “Hoe overleef ik mijn inbox”. Jim weet te vertellen flink verslaafd te zijn aan internet en heeft zichzelf daarom bij wijze van experiment gedurende één maand afgesloten van internet en heeft onderzoek gedaan naar de effecten hiervan. Een op het eerste gezicht tegenstrijdig onderwerp gezien onze slogan “Alles online, Altijd online”. Jim bracht echter op een frisse manier onze gewoontes op internet- en e-mailgebied onder woorden, wat af en toe flink confronterend kon zijn voor alle aanwezigen. In zijn aanstekelijk boek beschrijft hij ludieke, maar serieuze manieren om de kwaliteit van e-mailgebruik te verhogen en de kwantiteit te verlagen. Ik denk dat de mensen die zijn presentatie hebben gezien, vanaf dat moment bewuster met e-mailtjes zullen omgaan.

 Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *