Eerste westerse nieuwe gTLD’s vandaag vrij te registreren

Domeinnaam - 5 februari 2014 - door Tom van Leeuwen

Na een periode van voorregistratie komen vandaag de eerste gTLD’s (domeinnaamextensies) uit die interessant zijn voor de westerse wereld. Het gaat om de extensies .GURU, .BIKE, .HOLDINGS, .CLOTHING, .SINGLES, .PLUMBING en .VENTURES. Om 17:00 Nederlandse tijd zullen de domeinnamen open staan voor registratie bij hostingprovider Argeweb.

Eerste nieuwe Engelse gTLD’s
De extensies die vandaag uitkomen, zijn gezien deze in het Engels zijn, gericht op de westerse wereld en hiermee ook de eerste groep extensies die interessant zijn voor de Nederlandse markt. Van de zeven extensies die vandaag uitkomen bleek de .BIKE extensie het populairst bij de voorregistratie.

Veel kans
De komende maanden komen er nog vele interessante extensies op de markt. Veel animo is er voor de extensies .SHOP, .ONLINE, .APP en .AMSTERDAM. Door het ruime aanbod is de kans op een goede domeinnaam vele malen groter dan voorheen.

Voorregistratie
Argeweb is een van de eerste providers die actief bezig is met de nieuwe gTLD’s. Zo is er bij Argeweb al geruime tijd de mogelijkheid om via voorregistratie.nl een naam voor te registreren om zo meer kans te maken op een goede domeinnaam met een populaire extensie. Al tienduizenden domeinnamen zijn inmiddels in het voorregistratiesysteem geplaatst.

General availability
De vandaag uit te komen extensies zijn al diverse fases doorgegaan, zoals een sunrise fase waarin merknaamhouders aanspraak konden maken op domeinnamen met hun merknaam erin. Nu deze fases voorbij zijn start vandaag de General availability fase, waarmee de domeinen voor iedereen algemeen beschikbaar komen via Argeweb.nl

——————
Over Argeweb
Argeweb is onderdeel van Argeweb Amsio Groep, dat met 55 mensen in dienst hét aanbevolen bedrijf is voor alle IT oplossingen; met Argeweb voor online oplossingen en Amsio voor managed hosting. Argeweb biedt diensten aan als Hosted Exchange, Online Opslag, Online Back-up en Webhosting en heeft meer dan 160.000 domeinnamen en tienduizenden websites in beheer. Het bedrijf laat zien dat groei samen kan gaan met servicegerichtheid, kwaliteit en de juiste klantbeleving.

 


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en hosting zet hij in om klanten een nog betere ervaring te bieden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *