Is er iets vervelends gebeurd op internet?

Veiligheid - 17 augustus 2012 - door Manon Ruijsbroek

Heb jij weleens iets vervelends meegemaakt op het internet en wist je niet wat je moest doen? Op initiatief van Digibewust is meldknop.nl geïntroduceerd, die ook wordt ondersteund door de politie. Op de website van de Meldknop vind je veel informatie over hulp bij internetproblemen. Zij geven je informatie om te kijken of je je problemen zelf kunt oplossen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over discriminatie, pesten, gegevensmisbruik, hacking, phishing of virtuele diefstal op het internet.

In de meeste gevallen probeer je zelf de problemen op te lossen, maar wanneer je de problemen niet zelf kunt oplossen dan verwijst de website je direct door naar de juiste organisatie. De website is verdeeld in 4 categorieën en per categorie kun je het juiste onderwerp kiezen.

Ook handig om te weten. Je kunt nu heel makkelijk de Meldknop installeren in je browser. Via deze speciale installer kun je dit snel en gemakkelijk op je computer zetten en staat deze tijdens het internetten altijd in beeld. Met één klik op de knop kom je direct op de betreffende website en krijg je informatie, hulp en advies bij internetproblemen.

Aangifte bij de politie
Bij veel gevallen kan er aangifte gedaan worden bij de politie, ook dit wordt uitgebreid op de website vermeld. Let er wel op dat het doen van een valse aangifte bij de politie strafbaar is. Dus als je er niet zeker van bent of er in jouw geval sprake is van een terechte aangifte dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met de politie (0900-8844). Op politie.nl  vind je ook een lijst van politiebureaus bij jou in de buurt (links bovenaan de pagina).

Abuse bij Argeweb
Wanneer je meldingen hebt over internetmisbruik (abuse) dan heeft Argeweb hiervoor ook een eigen procedure en dien je dit via het contactformulier aan ons kenbaar te maken. Dit geldt alleen voor internetmisbruik dat afkomstig is van één van onze klanten, voor alle andere gevallen kun je contact op te nemen met de betreffende provider.


avatar

Over Manon Ruijsbroek

Manon is de Customer Experience manager binnen Argeweb.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *