ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Geplaatst op door Elmer Lijst

PERSBERICHT – 13 november 2013

Lloyd’s Register Quality Assurance heeft de Argeweb Amsio groep officieel gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510. De Hostingprovider uit Maassluis doorliep vorige maand succesvol de audits voor deze certificeringen. Hiermee is de volledige keten én zijn daarbij de datacenters van de Argeweb Amsio groep volledig gecertificeerd.

ISO certificering
ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging management, gericht op het continue managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiliging risico’s. NEN 7510 is de standaard voor de beveiliging van medische data. Het is vrij uniek dat de Argeweb Amsio groep, als niet zorginstelling, beschikt over beide certificeringen.

Serieus
Daarmee bewijst het bedrijf uit Maassluis bovendien dat zij als een van de weinige hostingproviders in Nederland serieus bezig is met informatiebeveiliging. Sterker nog: de Argeweb Amsio groep ziet dit als een van de belangrijkste speerpunten in het beleid. Het managementsysteem voor informatiebeveiliging van de Argeweb Amsio groep is van toepassing op alle processen van Argeweb en Amsio die het mogelijk maken vanuit haar datacenters diensten aan te bieden aan eindgebruikers en partners, inclusief de ontwikkeling van de hiervoor benodigde software en hulpmiddelen.

Trots
Ruben van der Zwan, CTO bij Amsio en security officer, is trots op de door Lloyd’s Register Quality Assurance toegekende certificeringen. “De ISO 27001 en NEN 7510 certificering zijn de bevestiging van de kwaliteit van onze dienstverlening die wij al jarenlang garanderen”, aldus Van der Zwan. “Wij zijn dan ook zeer trots op de accreditatie voor ons managementsysteem voor informatiebeveiliging. Online informatiebeveiliging is een hot issue. De vraag naar betrouwbare en veilige online dienstverlening groeit. Klanten en partners van Argeweb en Amsio moeten er zeker van zijn dat de beveiliging van hun informatie bij ons in goede handen is.”

ISO 9001
Naast de nieuwe certificeringen is Argeweb Amsio groep vanaf 2009 al in het bezit van het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement. De ambitie van Argeweb is de meest aanbevolen hosting provider van Nederland te worden. Daarbij hoort naast de beste techniek ook het beste beleid op het gebied van kwaliteit en informatiebeveiliging.

——

Argeweb Amsio Groep
Argeweb Amsio Groep is met 55 mensen in dienst hét bedrijf voor alle IT oplossingen; met Argeweb voor online diensten en Amsio voor managed hosting.


avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *