Liever een goede buur dan een verre vriend; wordt dit werkelijkheid?

Argeweb - 2 juni 2015 - door Eline Verhoeven


buurtapp
Het is een veelgehoorde uitspraak: “Liever een goede buur dan een verre vriend.” Het klinkt mooi, maar leek tot voor kort wel een ver van mijn bed show. Totdat een van onze klanten, meneer Scholl, onlangs bij ons op kantoor was om een kop koffie te drinken en zijn eigen BuurtApp onder de aandacht bracht.

Voordat ik meneer Scholl interview, download ik de BuurtApp, er staat een goedlachse vrouw in de deuropening. Ze lijkt te wachten tot ik mij registreer. Ik lees het tekstje: “Buurtbewoners kunnen meer voor elkaar betekenen, als zij elkaar beter kennen.” Hier ben ik het wel mee eens. Ik ben benieuwd naar het idee achter de app en bel meneer Scholl.

Het idee
Enthousiast neemt hij de telefoon op en vertelt: “Twee en een halve maand geleden is de BuurtApp op de markt gebracht. Het idee voor de BuurtApp is ontstaan naar aanleiding van een tragisch nieuwsbericht. Een dame had 10 jaar lang dood in haar woning gelegen, zonder dat ook maar iemand dat door had. Dit raakte mij. Het kon toch niet zo zijn dat zoiets in deze tijd nog kon gebeuren? Als men elkaar kent is de kans kleiner dat zulke tragische ongevallen nogmaals plaatsvinden.”

Daarom is de BuurtApp geïntroduceerd, met één druk op de knop hebben mensen in de buurt contact met elkaar. “De app zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen, je spreekt elkaar sneller en hebt zo meer begrip voor elkaar, dit kan uiteraard bijdragen aan het woonplezier.”

Aantal gebruikers
Er lijkt behoefte te zijn aan de app. “In mijn eigen buurt hebben inmiddels 100 mensen de BuurtApp gedownload. In totaal zijn er rond de 2000 BuurtApp gebruikers”, aldus meneer Scholl.

Argeweb Cloud VPS
De BuurtApp draait op het Argeweb Cloud Linux VPS platform met Ubuntu Linux als besturingssysteem. Meneer Scholl heeft een grote groei voor ogen en dat kan gerealiseerd worden met deze VPS. “De back-end van de app is zo gebouwd dat deze makkelijk schaalbaar is. De installatie en configuratie van de app op het Cloud VPS platform is zonder problemen verlopen en ook de performance van het Cloud VPS platform is goed. Wij hebben er daarom alle vertrouwen in dat wij bij Argeweb goed zitten om de app verder te laten groeien.”

Slimme domeinnaam keuze
Meneer Scholl wil op den duur ook het buitenland met zijn app veroveren en daarom heeft hij alvast een aantal internationale domeinnamen geregistreerd. Volgens hem een ‘verantwoorde investering’.

Toekomst
Dat klinkt erg goed en wat ik mij nog afvraag: wat voor berichten worden er op de BuurtApp geplaatst? “De berichten die langskomen op de BuurtApp variëren van samen een rondje gaan hardlopen of met de hond wandelen tot aan het melden van een inbraak. In de toekomst hoop ik ook dat gemeenten meer berichten gaan plaatsen van bijvoorbeeld verkeershinder of informatiebijeenkomsten. En waar ik zeker van ben is dat er binnen drie jaar iemand via de BuurtApp is getrouwd.”

Meneer Scholl heeft mooie doelen voor ogen en ik vind de BuurtApp een bijzonder leuk initiatief. Ik wens meneer Scholl dan ook nog heel veel succes en geluk met zijn BuurtApp!

Ben je benieuwd naar de BuurtApp? Download hem hierReacties zijn gesloten.