Wat is Microsoft 365 en wat zijn de voordelen?

Met trots hebben wij onze nieuwe dienst Microsoft 365 geïntroduceerd. Ik kan mij zo voorstellen dat je bij de introductie van een nieuwe dienst weleens denkt: what’s in it for me?. In deze blog geef ik je graag antwoord op die vraag. Er zitten namelijk best veel voordelen aan Microsoft 365, waardoor ik denk dat het zomaar eens wat voor je zou kunnen zijn.

wat is microsoft 365
Yourhosting
12 september 2022

Je herkent het vast wel: na een leuke dag op kantoor ben je onderweg naar huis. Je realiseert je dat je bent vergeten om je collega nog een mail te sturen en dat je nog een paar aanpassingen zou doen aan dat ene document. Omdat alles op je pc op het werk staat, gaat dat niet meer. Je pakt een bloknote uit je tas (lees: opent je agenda op je iPhone) en noteert dat je dit morgen nog moet doen.

Ergens irriteert het je, want het had wel prettig geweest als je in de trein of thuis dit af had kunnen ronden.

De voordelen van Microsoft 365

Dat is precies de reden waarom wij Microsoft 365 aanbieden. Met deze dienst kan je namelijk altijd en overal aan je documenten werken. Dat is gelijk het eerste voordeel van Microsoft 365: flexibiliteit. Je kunt Microsoft 365 installeren op zowel je smartphone, tablet als je pc. Al je Office programma’s, e-mail en agenda zijn vanaf deze apparaten te bereiken.

Een ander voordeel is dat Microsoft 365 vertrouwd is. De meesten van ons zijn opgegroeid met Word, PowerPoint en Excel. Tevens worden deze programma’s nog steeds bij veel bedrijven gebruikt. Omdat je weet hoe deze programma’s werken, kan je gewoon aan de slag met je documenten. Tevens kun je samen met je collega’s werken aan eenzelfde document. Alle wijzigingen die jullie doen worden gelijk opgeslagen. Efficiënt, vind je niet?

Bij het afnemen van Microsoft 365 krijg je 1TB aan opslagruimte in de Cloud. Deze ruimte is zeer goed beveiligd. Bescherming tegen malware, spam en andere bedreigingen is standaard ingebouwd in Microsoft 365.

Microsoft 365 Abonnementen

Een ander groot voordeel is dat je betaalt per gebruiker. Je neemt met Microsoft 365 een abonnement af en dat kan je flexibel wijzigen. Het grote voordeel van Microsoft 365 is: Alles zit in de cloud, zodat je overal toegang hebt tot je bestanden en altijd de verschillende Office applicaties bij de hand hebt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om professionele e-mailadressen te gebruiken en zorg je er met Microsoft Teams voor dat je effectief kan blijven communiceren binnen het team. Of werknemers nou op kantoor werken, thuis of zelfs onderweg, het is allemaal mogelijk.

Maar welk abonnement past het beste bij jouw bedrijfssituatie? In dit artikel helpen we je met het kiezen van het juiste abonnement. Wat ook handig is, is dat je diensten automatisch geüpdatet worden. Zo werk je altijd met de meest recente versies. Oh ja, en wat ik zelf heel leuk vind aan deze dienst: Microsoft 365 is ook te installeren op Mac.

Welke samenwerkingshulpmiddelen zijn er nodig?

De abonnementen van Microsoft 365 zijn zodanig opgebouwd dat ieder abonnement een combinatie van hulpmiddelen heeft.

Ieder abonnement is sowieso voorzien van 1000GB OneDrive cloudopslag, zodat je bestanden overal toegankelijk zijn. Het is dus vooral belangrijk om te bepalen of je belangrijke hulpmiddelen nodig hebt zoals bijvoorbeeld:

  • Professionele e-mail
  • Agenda
  • Online chatten
  • Vergaderen

Als je deze hulpmiddelen niet nodig hebt, zou het Apps for Business abonnement geschikt voor je kunnen zijn. Je hebt dan zowel de online als desktop versies van de Office applicaties inclusief 1000GB OneDrive cloudopslag en Microsoft Outlook licentie.

Mocht je wel professionele e-mail en agenda willen, of kunnen online chatten en vergaderen via Microsoft Teams, dan kan je kiezen uit het Business Basic of Business Standard abonnement.

Het enige verschil waar je dan nog naar hoeft te kijken is of je voldoende hebt aan de online versies van de Office applicaties of dat je ook de desktop versies nodig hebt.

Alleen online versies van Office applicaties of ook desktop versies?

Om dit te bepalen, is het handig om te kijken hoe en waar gewerkt wordt. Als werknemers bijvoorbeeld vaak onderweg zijn en daardoor alleen op een telefoon of tablet werken, zouden de online Office applicaties voldoende kunnen zijn. In dat geval is het Business Basic abonnement de ideale keus voor jouw situatie.

Als er juist vaak op kantoor of thuis wordt gewerkt, zouden de desktop versies van de Office applicaties wel handig kunnen zijn. Als je besluit de desktop versies erbij te nemen, heb je het Business Standard abonnement nodig.

Zijn er onduidelijkheden of heb je een vraag?

Heb je nog een vraag over een Microsoft 365 abonnement of is er iets niet duidelijk? Geen probleem! Onze Microsoft 365-specialisten helpen je graag verder, dus neem gerust contact op.