Nieuwe update WordPress 4.1

WordPress 4.1 update
Na de release van WordPress 4.0 is er nu een nieuwe update; WordPress 4.1.

Deze nieuwste versie van WordPress heeft de naam Dinah gekregen, ter ere van jazz artiest Dinah Washington. In deze blogpost praten we je bij over wat je kunt verwachten van deze nieuwe update.

Hoe update ik naar WordPress 4.1?

Ben je een WordPress gebruiker dan zal je op jouw WordPress dashboard worden begroet met een melding; “Wordpress 4.1 is beschikbaar! Nu Bijwerken.” Als je op de bijbehorende link klikt dan zal je worden doorgestuurd naar een pagina waarvandaan je de update kan uitvoeren.

Let op!
Zoals altijd wil ik iedereen er wel aan herinneren om, voordat je WordPress update, een back-up te maken en te testen of je huidige thema + plugins compatibel zijn met deze nieuwste versie. Dit om te voorkomen dat je website niet meer bereikbaar zal zijn..

Introductie van het nieuwe thema Twenty Fifteen

Tegenwoordig is het belangrijk dat je website goed werkt op zowel de computer, laptop, tablet en natuurlijk de smartphone. Het nieuwe default thema genaamd Twenty Fifteen ziet er fantastisch uit op alle apparaten en is daarnaast minimalistisch en ontworpen voor het maken van een overzichtelijke website. Het thema maakt tevens gebruik van de hippe webfonts (lettertypes) Google’s Noto Serif en Sans fonts. Verder biedt het thema nog een aantal andere features (extern) zoals het instellen van een custom header en achtergrond.

argeweb wordpress twenty fifteen

Focus mode; afleidingsvrij schrijven

WordPress is van origine een blog platform, waarmee je eenvoudig pagina’s en blog artikelen kunt schrijven en publiceren met jouw eigen geschreven content. Om geconcentreerd te kunnen werken en je volledige focus te leggen op het schrijven van goede content heeft deze nieuwe versie een focus mode geïntroduceerd. Zodra je begint met typen vervagen alle andere elementen op de pagina, zodat je je kunt concentreren op wat je aan het doen bent; het schrijven van goede content.

focus modus wordpress 4.1

Inline image editing toolbar

WordPress 4.1 is voorzien van een nieuwe inline image editing toolbar; iets wat in mijn ogen veel WordPress gebruikers enorm zullen waarden. Met deze toolbar kunnen gebruikers namelijk eenvoudiger afbeeldingen uitlijnen, zonder dat ze de afbeelding via de media editor hoeven te openen.

uitlijnen wordpress 4.1

Vine toegevoegd aan oEmbed videos

WordPress 4.1 heeft Vine video’s, een populair platform waar men korte video’s van 7 seconden kan uploaden, toegevoegd aan de lange lijst (extern) van oEmbed ondersteuningen.
Zo kan je op een eenvoudige manier een video plaatsen op je website; zoals dat ook al mogelijk was voor bijvoorbeeld YouTube filmpjes.

Overige features

De nieuwste update heeft nog tal van andere features. Een aantal hiervan beschijf ik in het kort hieronder:

  • Tonen van plugin aanbevelingen;
  • Language packs; eenvoudig de taalinstellingen aanpassen in 40 verschillende talen;
  • Uitloggen van verschillende lopende WordPress sessies op andere apparaten.

Nog geen WordPress site?  Ontdek dan hoe je eenvoudig je WordPress site maakt met WordPress Hosting.


avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.Reacties zijn gesloten.