WordPress lanceert nieuwe versie: 3.5 “Elvin”

Wordpress - 21 december 2012 - door Argeweb

Het zal je misschien niet ontgaan zijn: De nieuwste versie van WordPress is vrijgegeven. WordPress 3.5 heet “Elvin” en is vernoemd naar jazz drummer Elvin Jones. Hier lees je de voornaamste aanpassingen.


Belangrijkste vernieuwingen
In deze nieuwe versie zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Met stip op nummer 1 staat het vernieuwde mediabeheer. Zo is één van de highlights een meer gestroomlijnde interface, die volgens WordPress een “volledig nieuwe ervaring” zal zijn. Daarnaast gaat het creëren van galerijen een stuk sneller dankzij het drag-and-drop systeem, waarbij tevens meerdere beelden in één keer kunnen worden ingevoegd. Ook het toevoegen van onderschriften, titels en omschrijvingen gaat met “Elvin” een stuk vlotter.

Twenty Twelve en Admin
Verder kan dankzij de nieuwe versie gewerkt gaan worden met een nieuw standaard thema, genaamd Twenty Twelve, waarmee de website responsive wordt en zich in design dus aanpast aan uw smartphone of tablet. WordPress noemt het thema “simple, flexible, elegant” met een “schitterend Open Sans lettertype”. Meer verbeteringen zijn: een nieuw welkomstscherm, verfrissende dashboard stijlen en een nieuwe kleurenkiezer.

Upgraden of downloaden?
Ben je enthousiast geworden? Upgraden kan vanuit je huidige versie van WordPress. Als je nog geen WordPress hebt kan je deze gemakkelijk installeren via de Script Installer op onze Customer site.

Bekijk hier de introductie van WordPress 3.5:Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *