Nooit meer je bestanden kwijt met Microsoft OneDrive

Tegenwoordig hebben we steeds meer apparaten in huis zoals tablets, laptops en smartphones. Even switchen van een apparaat gaat dan ook best natuurlijk wanneer je een e-book leest op je tablet terwijl je een whatsApp berichtje binnen krijgt op je smartphone. Herkenbaar? Juist omdat je op verschillende apparaten werkt is het handig om overal en altijd toegang te hebben tot je bestanden. Denk aan foto’s, filmpjes of presentaties. Met Microsoft OneDrive heb je al je bestanden altijd bij de hand.

Stel je eens voor: je hebt prachtige foto’s gemaakt tijdens een wandeling. Die foto’s zet je op je computer om ze te sorteren en eventueel te bewerken. Je slaat de foto’s ook meteen op in OneDrive. In de avond komen je ouders op visite en je wilt ze graag de foto’s laten zien waar je zo trots op bent. Een laptop heeft niet echt een handig formaat om even door te geven. Dus pak je een tablet die toevallig op de tafel ligt, open je OneDrive en al je prachtige foto’s staan tot je beschikking. Zo ook later op de avond, als je ouders vertrokken zijn en je de foto’s op jouw populaire Instagram account wilt uploaden. Je hoeft geen omweg meer te maken via e-mail, ook op je smartphone staan je foto’s direct tot je beschikking via OneDrive. Handig toch? 😉

Wat is Microsoft OneDrive nu eigenlijk?

OneDrive is een cloud-opslagdienst van Microsoft: een online opslagplaats voor al je bestanden. Denk aan vakantie foto’s, presentaties of andere documenten. Bij Argeweb krijg je standaard 1TB OneDrive opslag, ook bij een Office 365 pakket waar OneDrive altijd standaard bij zit. Dit wordt aangeduid als Business Essentials.

Je vindt OneDrive tussen andere Office programma’s in je online Office 365 omgeving.

Wat zijn de voordelen van Microsoft OneDrive?

Met OneDrive kun je altijd en overal bij je documenten omdat deze online opgeslagen worden. Erg handig als je flexibel en locatie onafhankelijk wilt werken. De bestanden worden opgeslagen in een veilige omgeving. Mocht er iets met je laptop gebeuren dan heeft dit geen gevolgen voor je opgeslagen bestanden. Zowel particulieren als ondernemers zien hier veel voordelen in en maken een overstap van offline naar online opslag.

Je hoeft nooit meer te zoeken, want met OneDrive staan al je bestanden op één plaats. Daarnaast maakt OneDrive het mogelijk om al je documenten of pagina’s te scannen naar één deelbare PDF. Dit zorgt voor een hogere productiviteit, want zo ga je georganiseerd te werk en raken de documenten minder snel zoek.

Met 1TB OneDrive opslag heb je nooit meer te weinig ruimte. 1TB is namelijk voldoende ruimte voor ruim 330.000 foto’s (9MP JPEG-bestanden) of een miljoen documenten (Office-bestanden van 0,7 MB).

Tot slot is OneDrive natuurlijk geïntegreerd in Office 365 en dat maakt het (samen)werken nog efficiënter. Je kunt de bestanden eenvoudig delen met collega’s en klanten, zonder steeds te hoeven mailen of een andere omweg te maken. Daarnaast biedt OneDrive de optie om tegelijkertijd bestanden te bewerken en live de aanpassingen te volgen die jouw collega maakt.

Aan de slag met Microsoft OneDrive?

Stel nu al je waardevolle bestanden veilig en bestel Microsoft OneDrive.

Reacties zijn gesloten.