Office Web Apps in hosted Exchange 2013

E-mail - 20 februari 2014 - door Argeweb

Met Hosted Exchange 2013 is het mogelijk om naast de gebruikelijke mail software als Outlook, Windows Mail of Mozilla Thunderbird ook gebruik te maken van webmail. Hierbij wordt de mailbox geopend in een web browser als Chrome, Internet Explorer of FireFox. Dit is ideaal om ‘even snel’ uw mail te kunnen bekijken, ook op een PC die van iemand anders is, of zelfs op een PC in een Internet café waar ook ter wereld.

Alleen als er bijlagen als een Word of PowerPoint document in de mail zitten en je wilt die openen dan kan dat vervelend zijn. Je wilt immers niet jouw documenten op een ‘vreemde’ PC opslaan om vervolgens met Office de documenten te kunnen bekijken. Er blijft altijd wel informatie achter die anderen vervolgens kunnen bekijken.

Bij Argeweb hebben we daarom een extra dienst bij webmail geïntegreerd, genaamd Office Web Apps. Met Office Web Apps is het mogelijk om Microsoft Office bestanden die in de mail als bijlagen zitten te openen in de webbrowser.

Het grote voordeel hiervan is dat de documenten volledig zijn te bekijken (wijzigen is niet mogelijk) en dat er lokaal op de PC geen bestanden worden opgeslagen en er dus geen informatie achter zal blijven als de browser wordt afgesloten, een prettig idee bij gebruik in een Internet café.

Als je  Office Web Apps gebruikt en er is een mail met een bijlage dan is het mogelijk om op de bijlage te klikken, hiermee wordt de normale lokale Office applicatie als Microsoft Word gestart. Onder het Word icoontje zit een optie genaamd ‘Preview’:

Office Web Apps

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je op Preview klikt dan wordt automatisch een nieuw venster in de browser geopend waarbinnen het document zichtbaar wordt, eenvoudig en veilig:

Office Web Apps preview

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je klaar bent met het document sluit je weer gewoon het venster en alle informatie is van de lokale PC verdwenen. Deze functionaliteit werkt ook voor Microsoft Excel, voor Microsoft PowerPoint en voor PDF documenten.

 Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *