Terugblik op 2013

Argeweb - 15 januari 2014 - door Argeweb

2013 was voor de Argeweb Amsio Group een bewogen jaar in positieve zin. De hostingmarkt is volop in beweging. We hebben gezocht naar een goede balans tussen het lanceren van nieuwe diensten en het verbeteren van bestaande. Daarnaast hadden ook overnames en grootschalige security verbeteringen een grote vinger in de pak.

Als we terugkijken op het afgelopen jaar zijn we trots op de mijlpalen die zijn bereikt. Er is veel bereikt en een prima basis gelegd om onze klanten in 2014 nog beter van dienst te zijn. Hieronder een aantal highlights van het afgelopen jaar.

Nieuwe diensten
Het afgelopen jaar zijn de volgende diensten gelanceerd:

Amsio Cloud
Het Amsio Cloud platform is Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Een omgeving, op basis van VMware vCloud, waar partners hun eigen cloud kunnen aanmaken, beheren en naar gebruik betalen. Als de capaciteit bij drukte voor één dag wordt verhoogd, dan betaalt men daar maar ook één dag voor. Uniek in de markt is de beheerpagina waar add-ons, zoals licenties en back-up, real time geactiveerd kunnen worden.

Exchange 2013
Argeweb is de eerste Nederlandse aanbieder van de online e-mail software Exchange 2013, waarbij de dienst direct actief is. Ook aanverwante diensten, zoals de SharePoint 2013 en Lync 2013 zijn daaraan gekoppeld. SharePoint is een dienst voor het online samenwerken en delen van documenten. Met Lync 2013 kunnen gebruikers onderling communiceren met onder andere chat en video meetings.

Argeweb Cloud
Een compleet nieuwe propositie met betaalbare virtuele machines op basis van Hyper-V voor klanten van Argeweb. Met behulp van deze virtuele machines hebben gebruikers een eigen afgesloten omgeving met gegarandeerde processorkracht, geheugen en schijfruimte. Deze zaken hoeft men niet, zoals bij reguliere webhosting pakketten, te delen met andere gebruikers.

Easy WordPress
Webhosting pakketten voor Argeweb klanten met WordPress en een selectie aan voorgeïnstalleerde plug-ins. Voor degene die met het gemak van WordPress een website willen ontwikkelen, maar zich geen zorgen willen maken over de installatie en het beheer hiervan.

Meer domeinnamen
Argeweb heeft 19 nieuwe domeinnamen toegevoegd aan het assortiment. Daarnaast wordt de komende jaren ook het gros van alle zogenaamde new gTLD’s, zoals .blog, .site en .app aangeboden via de website. De komende jaren worden enkele honderden new gTLD’s gelanceerd. Die kan je nu alvast voorregistreren via www.voorregistratie.nl.

Marketing
Ook op het gebied van marketing is een hoop gebeurd. Zo was Amsio met een stand aanwezig op belangrijke hosting events, zoals WHD.global in Rust, VMworld Barcelona en ExperstLive. Ook werden nieuwe websites gelanceerd voor de verschillende Amsio business units (Amsio Cloud, Amsio 24/7 en Amsio Managed). Argeweb kwam met de domeinnaam van de dag en was hiermee voor lange periode dagelijks te horen op 538.

Verbeteren
Naast nieuwe diensten en marketing zijn we natuurlijk ook de bestaande diensten van onze klanten niet uit het oog verloren. Zo zijn er een hoop bestaande zaken verbeterd. De Virtuozzo (multi-webhosting) omgeving is zo aangepast dat we durven te schreeuwen dat dit de snelste Virtuozzo omgeving ter wereld is.

De klantenpagina’s van Argeweb en Amsio hebben een complete facelift gehad. Er zijn gratis online back-up accounts en e-mail redirects toegevoegd aan de webhosting pakketten van Argeweb, de quota van e-mail accounts zijn vergroot en is er een verhuisteam dat assisteert bij het migreren van website en e-mail.

Informatiebeveiliging
Omdat de veiligheid van data voor een hostingbedrijf het allerbelangrijkste is, heeft de Argeweb Amsio Group ook afgelopen jaar certificeringen gehaald voor ISO 27001 en NEN 7510. Met ISO 27001 tonen we aan dat we onze processen en systemen steeds verder verbeteren om informatie van onszelf en onze klanten goed te beveiligen. NEN 7510 is een uitbreiding voor het omgaan met opgeslagen patiëntinformatie.

Overnames
De Argeweb Amsio Group heeft bedrijven overgenomen om haar dienstenportfolio uit te breiden. Zo heeft het hostingbedrijf Prioserve (www.prioserve.nl) geheel overgenomen. In reclamebureau Toscani (www.toscani.nl) is een meerderheidsbelang genomen en in de creatievelingen van Keytoe heeft de Argeweb Amsio Group een minderheidsbelang.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *