Van Exchange 2007 naar 2010

E-mail - 29 september 2010 - door Argeweb

Exchange wordt veel gebruikt, het is een erg populair zakelijk email platform. Inmiddels is service pack 1 van versie 2010 er al met een hoop voordelen, maar vooral ook deze:

 • Echte archivering
  Een extra box, gekoppeld aan je primaire mailbox. Uit kostenoogpunt ook handig, de gearchiveerde box kan op minder snelle storage draaien. Het hoeft immers minder vaak te worden geraadpleegd. Welke e-mail wordt er vaak geraadpleegd? Misschien alleen de laatste maand? Een “Personal Archive” is goed doorzoekbaar in Outlook WebApp of Outlook zelf. De resultaten van je archiefbox staan er namelijk gewoon tussen!

 • Cross browser ondersteuning voor WebApp
  Outlook WebApp (voorheen OWA) is niet alleen nog veel rijker qua features, het werkt ook nog eens met alle gangbare browsers zoals Firefox, Safari, Chrome etc.
 • Database availability groups
  Toch nog wat meer technisch dan: database availability groups! Één of meerdere database copy’s in de lucht houden, verspreid over meerdere servers, in verschillende datacenters. Geografische redundatie made easy!
 • “Live migration” voor mailboxen
  Ik als techneut met een beheerdersachtergrond ben hier misschien nog wel het enthousiastst over: Het is nu mogelijk om van de vorige versie van Exchange (2007) de boxen te migreren naar 2010 met vrijwel geen interruptie voor de gebruiker! Ik tik gewoon een e-mail terwijl mijn box aan het migreren is. De data wordt gekopieerd naar de nieuwe server en pas na het allerlaatste item wordt de mailbox losgekoppeld en omgezet. Een melding in Outlook is het gevolg: “De beheerder heeft een actie uitgevoerd waardoor u Outlook opnieuw moet opstarten”. Je kunt de laatste “omklap” ook uitstellen, dus alleen de mailbox in sync houden en de daadwerkelijk omzetting na werktijd doen. Gave feature wat de migratie voor de beheerders zo veel makkelijker maakt. Het kan allemaal overdag tijdens kantoortijd. Dat zijn we niet gewend!

We zijn druk bezig met een Hosted Exchange platform te bouwen op 2010. Tot die tijd hebben we Hosted Exchange 2007, maar ook 2010 is uiteraard mogelijk. We doen dit al sinds de eerste versie van Exchange 2010 dedicated voor klanten. Op VPS-en of complete clusters. Dit hoeft niets eens duur te zijn: door het SPLA maandlicentie model van Microsoft wordt er per mailbox betaald en door de lage eisen die Exchange 2010 aan de storage stelt kan een organisatie van tientallen medewerkers al op een enkele VPS draaien.Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *