viermiljoen .nl domeinnamen geregistreerd

Domeinnaam - 19 augustus 2010 - door Manon Ruijsbroek

SIDN heeft gistermiddag rond 12 uur de viermiljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. De vijfmiljoenste lijkt binnen 2 jaar al weer bereikt te kunnen worden. De afgelopen 12 maanden groeide het aantal geregistreerde domeinnamen met 13 procent.

Sinds de oprichting van het .nl-domein zijn 5,1 miljoen domeinnamen geregistreerd; daarvan zijn er dus 1,1 miljoen weer opgeheven. Ook met vier miljoen registraties scoort Nederland overigens goed. Tussen de 250 landendomeinen neemt het.nl-domein een vierde plaats in. Alleen .de (Duitsland), .uk (Verenigd Koninkrijk) en .cn (China) zijn groter met respectievelijk circa 13,7 miljoen, 8,5 miljoen en 7,6 miljoen domeinnamen. Afgezet tegen de ruim 16 miljoen Nederlanders heeft ons land met één .nl-domeinnaam op bijna elke vier inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld!

De viermiljoenste registratie in het .nl-domein kwam op naam van Tom ter Heerdt, met de website tomgoesusa.nl. Tom kreeg daarom een iPad kado van SIDN!
Een domeinnaam hoeft niet alleen gebruikt te worden voor een website. Denk ook aan je eigen unieke, persoonlijke e-mailadres. Met een eigen domeinnaam heb je bij wijze van spreken de rest van je leven je eigen mailadres, ook als je verandert van internet service provider.

Sinds gistermiddag zijn er al weer bijna 6600 nieuwe domeinnamen geregistreerd. Dagelijks worden nu zo’n 2800 nieuwe domeinnamen geregistreerd, maar ook worden er dagelijks 1200 domeinnamen opgeheven. Netto komen er dagelijks dus 1600 domeinnamen bij.

Argeweb heeft inmiddels 103.271 domeinnamen geregistreerd waarvan ca. 68.000 .nl domeinnamen. Met dit aantal is Argeweb bij SIDN de nummer 6 van Nederland op het gebied van .nl domeinnamen!


avatar

Over Manon Ruijsbroek

Manon is de Customer Experience manager binnen Argeweb.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *