Nieuwe update: WordPress 4.9 ‘Tipton’

Wordpress - 16 november 2017 - door Aksana Mikhalap

wp 4.9 update

WordPress heeft weer een nieuwe jazzy update! Dit keer is de nieuwe versie 4.9 vernoemd naar de jazz muzikant Billy Tipton. De update is voor alle WordPress gebruikers beschikbaar en is via het dashboard eenvoudig te downloaden. WordPress 4.9 Tipton brengt veel verbeteringen met zich mee en ik zet ze graag voor je op een rij:

Plan je aanpassingen in

Met de functies ‘opslaan als concept’ en ‘inplannen’ ben je waarschijnlijk al bekend. Zeker als je veel (blog)berichten maakt. In de nieuwe versie van WordPress is het nu ook mogelijk om hetzelfde te doen met de vormgeving van jouw website. Heb je iets aangepast aan de lay-out, zoals de kleur van een button? Dan kun je deze wijziging nu ook eenvoudig opslaan als concept en inplannen op de datum wanneer jij wilt dat de wijziging live gaat. Super handig bij bijvoorbeeld productlanceringen!

Eenvoudiger samenwerken met preview links

Heb je iets aangepast of gemaakt, en wil je feedback vragen aan je collega’s of klanten alvorens het te publiceren? Dan is dat nu mogelijk door middel van preview links. Een preview link is een voorvertoning van jouw werk als een realistische weergave. Niet alleen krijgen jouw collega’s en klanten een beter beeld van hoe het eruit moet komen te zien, maar ook scheelt het je tijd. Dit maakt het samenwerken een stuk sneller en eenvoudiger.

Jouw aanpassingen zijn nu extra veilig

Werk je met meerdere mensen aan de lay-out van de website? Dan is het wel zo fijn als jouw ontwerp of aanpassing veilig wordt opgeslagen. Er is nu een mogelijkheid waarbij dit ook gebeurd, hierdoor kan niemand anders (per ongeluk) jouw wijzigingen aanpassen of verwijderen.

Je vergeet nooit meer om je werk op te slaan

We vergeten allemaal wel eens om regelmatig op ‘opslaan’ te klikken, terwijl dat wel erg belangrijk is. Stel je gaat even van je plek en bent vergeten om je werk op te slaan. Wanneer je terugkomt, zal WordPress je een handige reminder geven om je werk alsnog op te slaan. Zo voorkom je dat je werk of aanpassingen niet verloren gaan.

Handigheidjes voor het schrijven van code

Ook op het gebied van code zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd, zoals het markeren van fouten in de code. Wanneer je zo je best hebt gedaan op het schrijven van de code en je merkt dat er iets niet functioneert zoals jij dat bedoeld hebt dan wil je natuurlijk meteen weten waar het fout gaat. Doordat de fout in de code nu gemarkeerd wordt hoef je niet onnodig veel tijd te besteden aan het zoeken naar die ene fout en kun je nog efficiënter te werk gaan.

Daarnaast wordt je ook gewaarschuwd wanneer een bewerking van thema’s en plugins grote gevolgen kan hebben voor je website. Het kan zijn dat één simpele aanpassing de hele website door de war brengt en dat wil je natuurlijk niet. Daarom zal WordPress je laten weten dat je de bewerking beter eerst als concept kunt opslaan om te testen of alles naar behoren werkt alvorens live te gaan.

Nog meer verbeteringen..

Tot slot is er een nieuwe wigdet om nog eenvoudiger een galerij aan te maken en in te richten. Het wisselen van thema’s is meer gestabiliseerd en zo ook de voorvertoning van thema’s. Probeer zoveel thema’s uit als je wilt. Het is net alsof je schoenen past; kijk eerst of ze goed staan voordat ze je koopt en ermee de straat op gaat.

Er zijn natuurlijk ook verbeteringen doorgevoerd waar developers blij van worden. Ben je benieuwd naar wat er precies allemaal is veranderd? Check dan ook even de officiële blog van WordPress zelf.

Installeer deze nieuwe update zo snel mogelijk om de gebruikservaring te verbeteren, maar ook om je WordPress website veilig te houden!Reacties zijn gesloten.