WordPress update 4.3 deze maand beschikbaar!

Wordpress - 11 augustus 2015 - door Elmer Lijst

wordpress 4.3 update

Op 18 augustus (update: inmiddels is WordPress 4.3 ‘Billie’ uit) komt WordPress 4.3 uit, een nieuwe versie die voor iedereen beschikbaar zal zijn om te downloaden. Zoals gebruikelijk wordt elke nieuwe versie van WordPress vernoemd naar een bekende jazz-artiest; deze naam moeten we je echter nog even onthouden. Veel belangrijker is wat deze nieuwe versie te bieden heeft. De belangrijkste en meest aansprekende nieuwe functies worden behandeld in deze blog.

Menu navigatie aanpassen en preview bekijken
Om weergave-instellingen in WordPress in een live preview te wijzigen, gebruik je de customizer. In de nieuwe update is iets handigs toegevoegd aan de customizer, namelijk: het beheren van jouw website navigatie menu. Je kunt nog steeds je menu beheren op de oude manier. Maar de nieuwe functie biedt de mogelijkheid om alle weergave instellingen aan te passen vanaf één plek mét een live preview.

Wordpress menu customizer

Sneltoetsen in de editor
In WordPress release 4.0 was er al een handige verbetering voor de editor: voorbeeldweergave. In deze nieuwe versie is daar wederom iets handigs aan toegevoegd. Namelijk: sneltoetsen. Met deze sneltoetsen kan je nog eenvoudiger een blogbericht of pagina opmaken.

sneltoets combinaties WordPress 4.3

Sneltoetsen editor

Eenvoudig een favicon toevoegen
Een favicon is het kleine pictogram dat naast de naam van een site in je webbrowser staat. Voorheen moest je een plugin gebruiken om een favicon te kunnen toevoegen of was het alleen mogelijk om in bepaalde thema’s dit zonder de plugin in te stellen. In deze nieuwe update kan je eenvoudig een afbeelding toevoegen als favicon en is het mogelijk om een preview hiervan te bekijken.

favicon instellen WordPress 4.3

Press this functie
Met de ‘press this’ functie is het sinds WordPress 4.2 eenvoudiger content van andere websites te delen op je eigen website in een nieuw bericht. In de nieuwe update heeft de ‘press this’ functie een editor gekregen waarmee je nog gemakkelijker en sneller berichten kunt opmaken en publiceren.

Nog heel even afwachten dus voordat je met deze nieuwe functies aan de slag kunt! Benieuwd naar alle nieuwe functies? Bekijk ze hier. Of ga aan de slag met WordPress Hosting

bron: wordpress.org & wpbeginner.com

avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.

Reacties zijn gesloten.