WordPress updaten naar 3.8.2

Domeinnamen, Wordpress - 9 april 2014 - door Tom van Leeuwen

Vandaag verscheen op Webwereld een nieuwsartikel over een lek in WordPress 3.8.1 en lager. WordPress zelf heeft ook in een blogpost het lek besproken. Aangeraden wordt om alle WordPress sites die nog op een oude versie draaien te updaten naar de meest recente versie, namelijk 3.8.2.

Hieronder in het kort waar je op moet letten als je WordPress gebruikt:

a) Easy WordPress
Ben je een gebruiker van Argeweb Easy WordPress, dan hoef je geen actie te ondernemen. Het Easy WordPress systeem is door Argeweb zo ontwikkeld dat je als gebruiker geen omkijken hebt naar het up-to-date houden van je website. Wij voeren deze updates centraal voor alle Easy WordPress sites door. Zo kan jij je focussen op het maken van een mooie site en focussen wij ons op het technische beheer. Ideaal dus als je er weinig verstand van hebt of simpelweg geen tijd wilt investeren in het beheer.

b) Script Installer
Als je webhosting afneemt bij Argeweb en via onze Script Installer WordPress hebt geïnstalleerd, ontvang je automatisch de nieuwste versie van WordPress, mits je dit aangegeven hebt bij de installatie van je site. Standaard staat dit goed, dus als je het niet aangepast hebt zal je site naar de nieuwste versie toegaan. Als dit gedaan is ontvang je een e-mail.

Heb je bewust of onbewust het automatisch updaten uitgezet, dan dien je de update handmatig te draaien.

c) Eigen installatie
Heb je geen Easy WordPress of geen Script Installer maar heb je WordPress handmatig op je site gezet, dan moet je zelf zorgen voor het up-to-date houden van je CMS.

Voor het updaten van je WordPress log je in op je site. Bovenin de balk (of in het linkermenu de tekst “updates”) staat het volgende icoon met een nummer van het aantal updates achter:

Als je op het icoontje klikt zie je de updates die er zijn. Klik op Nu bijwerken.

Vanaf WordPress 3.7 zit er een automatische update functie in WordPress. Het is wel aan te raden te kijken of deze ook werkt voor jouw site.

Let wel op bij het updaten van je WordPress Hosting site dat je een back-up maakt van de site en de database!


avatar

Over Tom van Leeuwen

Tom van Leeuwen is werkzaam als Commercieel Directeur bij Argeweb. Zijn passie voor e-commerce en zoekmachine marketing zet hij in om klanten een nog betere online ervaring te bieden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *