Nieuw! WordPress 4.0 “Benny”

Webhosting - 11 september 2014 - door Elmer Lijst

wordpress 4.0

‘Benny’ WordPress 4.0
WordPress 4.0 is uitgekomen en dus voor iedereen beschikbaar om te downloaden. Deze nieuwste versie van WordPress heeft de naam Benny gekregen, ter ere van jazz artiest Benny Goodman. De nieuwe versie is een echte feature upgrade, oftewel er zijn nieuwe functies aan toegevoegd. De belangrijkste en meest aansprekende nieuwe functies worden behandeld in deze blogpost.

Nog makkelijker berichten en pagina’s schrijven
De editor van WordPress heeft een duidelijke verandering ondergaan; het schrijven van berichten en pagina’s is hiermee voor gebruikers sterk verbeterd. Bij eerdere versies van WordPress moest je het tekstveld zelf vergroten en naar boven scrollen om alle hulpmiddelen (menubalk) van de editor te kunnen gebruiken. In deze versie scrollen alle hulpmiddelen van de editor automatisch mee en past het formaat van het tekstveld zich automatisch aan. Een ideale verbetering om nog beter je berichten of pagina’s te schrijven.

Voorbeeldweergave
De nieuwste versie van WordPress laat je direct een voorbeeldweergave zien van bijvoorbeeld een video. Je ziet dus in één oogopslag hoe de video eruitziet in je bericht en of je de juiste video hebt toegevoegd zonder het bericht eerst te moeten bekijken in een preview modus, of zelfs te publiceren. Er zijn dus geen ongewenste verassingen meer, zoals dat de video niet werkt of te groot is. Het is in de nieuwste versie zelfs mogelijk om bijvoorbeeld een YouTube URL in het bericht te plakken. De editor maakt er dan direct een YouTube filmpje van. Voorheen kreeg je alleen een linkje te zien naar de desbetreffende video.

Mediabeheer
Mediabeheer is ook sterk verbeterd. Het is een stuk overzichtelijker door de zogenaamde ‘grid view’ in de bibliotheek. Hierdoor zie je alle afbeeldingen en video’s in vierkantjes zonder details. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens overzichtelijk, omdat niet alle details meer te zien zijn wat het voorheen chaotisch maakte.

Wil je de details toch bekijken? Klik dan op één van de afbeeldingen of video’s. De details komen dan tevoorschijn en van hieruit is het direct mogelijk om naar een volgende of vorige afbeelding te gaan. Tevens kun je hier ook een preview bekijken van video’s, zodat je er zeker van bent dat je de goede video selecteert en toevoegt.

Plug-ins overzichtelijk
Plug-ins toevoegen was in versie 3.9 al een stuk eenvoudiger, in versie 4.0 heeft WordPress hier nog een schepje bovenop gedaan. Alle plug-ins staan geordend in een helder overzicht. Wil je meer weten van de plug-in (reviews bekijken, samenvatting lezen, etc.) dan klik je op ‘meer details’. Er verschijnt vervolgens een pop-up met al deze informatie, zonder dat je naar een ander scherm gaat.

Benieuwd naar alle nieuwe functies bekijk ze hier. Zelf aan de slag met WordPress Hosting.


avatar

Over Elmer Lijst

Elmer Lijst is Online Marketeer bij Argeweb met een grote passie voor website- en conversie optimalisatie, SEO en SEA. Daarnaast houdt hij zich bezig met alles omtrent productlanceringen en weet hij als geen ander producten en diensten op een creatieve manier onder de aandacht te brengen.

Reacties zijn gesloten.