Domeinnaam check

Is uw domeinnaam nog beschikbaar?

 • Meer dan 500 extensies
 • Gratis verhuisservice
 • Gratis redirecten
.NL domeinnaam scherp geprijsd

Check uw domeinnaam

U heeft een goed idee en wil checken of uw favoriete domeinnaam nog beschikbaar is? Met onze domeinnaam check komt u erachter of uw favoriete domein nog beschikbaar is en met welke extensie (bijvoorbeeld .nl, .com, .net of .org) deze nog te registreren is.

Nog vrij?

Wanneer u kiest voor een domeinnaam is het van belang dat u een logische en herkenbare naam neemt die in verband staat met uw bedrijfsnaam, uw product/dienst of uw branche. Probeer de volgende vragen te stellen; Wat voor bedrijf bent u? Wat doet uw bedrijf? Of wat probeert uw bedrijf te bereiken of te verkopen?

Check de beschikbaarheid!

Voor uw potentiƫle klanten en relaties is het aan te bevelen om de gekozen domeinnaam zo makkelijk mogelijk te houden. Hierdoor wordt uw domeinnaam sneller onthouden. Probeer indien mogelijk ook het koppelteken te vermijden, bezoekers vergeten vaak het koppelteken zoals bijvoorbeeld een streepje en komen dan misschien bij een concurrent uit. Meer keuzehulp nodig? Bekijk onze tips voor het bedenken van een domeinnaam

Resulaat domeincheck?

Via de domeinnaam checker kunt u controleren of de domeinnaam die u graag wilt hebben nog beschikbaar is, er zijn verschillende uitkomsten mogelijk die we op deze pagina verder toelichten:

 • Registreren: De domeinnaam is beschikbaar en u kunt hem direct registreren.
 • Verhuizen: De domeinnaam is bezet door u of een ander, u kunt hem echter wel verhuizen of overkopen.
 • Bezet: De domeinnaam is bezet en tevens niet over te kopen.

Check een domeinnaam voor beschikbaarheid

De domeinnaam is beschikbaar

Als de domeinnaam check aangeeft dat uw domeinnaam nog beschikbaar is, kunt u deze registreren. Wanneer u de bestelling heeft voltooid zorgen wij ervoor dat de domeinnaam beschikbaar komt in uw controlepanel. Wij bieden scherpe tarieven aan voor domeinnaamregistratie. Kiest u daarnaast ook voor webhosting van Argeweb, dan is de domeinnaam naam het eerste jaar zelfs gratis!

U kunt het domein verhuizen

Indien u de melding krijgt dat u de domeinnaam kunt verhuizen, betekent dit dat deze door een andere partij of eventueel door uzelf is geregistreerd. U heeft dan drie opties:

 • Kiezen voor een andere extensie
 • Het domein overkopen van de huidige eigenaar
 • Uw eigen domeinnaam verhuizen

Wel de domeinnaam, niet de extensie

Wanneer u onze domeinnaam check heeft uitgevoerd zult u zien dat checker meerdere extensies voor uw domeinnaam laat zien. Wanneer .NL bijvoorbeeld niet meer beschikbaar is, kunt u ook kiezen voor .COM of een andere extensie. Het aanbod van extensies stopt niet alleen bij enkele standaard extensies; het is ook mogelijk om bjvoorbeeld een .shop of .business extensie te kiezen.

Een bezette domeinnaam registreren

Is de domeinnaam door iemand geclaimd, maar niet actief in gebruik, dan kunt u ook een voorstel doen aan de huidige eigenaar om de domeinnaam over te kopen. Kiest u voor deze optie, dan is een correcte verhuizing van essentieel belang. U kunt als eerste proberen de gegevens van de domeinnaamhouder te achterhalen. Deze check kunt u via SIDN.NL of https://www.whois.com/whois/ doen.

Uw domeinnaam verhuizen naar Argeweb

U heeft uw domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wilt u deze graag naar Argeweb verhuizen? U vraagt dan eenvoudig uw verhuiscode op bij uw huidige registrar, geeft deze bij ons op en wij regelen de rest! Nadat u de verhuizing in gang heeft gezegd, ontvangst u altijd een bevestigingsbericht als de verhuizing succesvol is verlopen. Onze servicedesk kan u ook altijd begeleiden bij een verhuizing.

SSL voor mijn domeinnaam?

In het bestelproces kunt u ervoor zorgen om automatisch een SSL certificaat mee te bestellen met uw domeinnaam. Een SSL certificaat zorgt voor versleuteling van gegevens en is beschikbaar in verschillende varianten. Als u geen SSL certificaat heeft, krijgen bezoekers op uw website een 'niet beveiligd' melding te zien in de adresbalk in Google Chrome. Hierdoor kunnen bezoekers het idee krijgen dat het niet veilig is om uw website te bezoeken of een bestelling te plaatsen.

 • Hogere ranking in Google.
 • Waarborging veiligheid van bezoekersgegevens
 • Conversie
 • Betrouwbare uitstraling
 • Voldoet aan de AVG wetgeving

Uw domeinnaam met SSL

FAQ (veelgestelde vragen)


1999-2018 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW