Excl. BTW

Domeinnaam check

Is uw domeinnaam nog beschikbaar?

 • Meer dan 500 extensies
 • Gratis verhuisservice
 • Gratis redirecten

Check of uw domeinnaam nog vrij is

U heeft een goed idee en wil checken of uw favoriete domein nog beschikbaar is? Met onze domeinnaam check komt u erachter of uw favoriete domein nog beschikbaar is en met welke extensie (bijvoorbeeld .nl, .com, .net of .org) deze nog te registreren is.

Domeinnaam nog vrij?

Het is van belang dat u een logische en herkenbare naam neemt die in verband staat met uw bedrijfsnaam, uw product/dienst of uw branche. Probeer de volgende vragen te stellen; Wat voor bedrijf bent u? Wat doet uw bedrijf? Of wat probeert uw bedrijf te bereiken of te verkopen?

Check de beschikbaarheid!

Voor uw potentiƫle klanten en relaties is het aan te bevelen om de gekozen naam zo makkelijk mogelijk te houden. Hierdoor wordt uw naam sneller onthouden. Probeer indien mogelijk ook het koppelteken te vermijden, bezoekers vergeten vaak het koppelteken zoals bijvoorbeeld een streepje en komen dan misschien bij een concurrent uit. Meer keuzehulp nodig? Bekijk onze tips voor het bedenken van een domeinnaam

Resultaat domeincheck?

Via de domeinnaam check kunt u controleren of de naam die u graag wilt hebben nog beschikbaar is, er zijn verschillende uitkomsten mogelijk die we op deze pagina verder toelichten:

 • Registreren: De naam is beschikbaar en u kunt hem direct registreren.
 • Verhuizen: De naam is bezet door u of een ander, u kunt hem echter wel verhuizen of overkopen.
 • Bezet: De naam is bezet en tevens niet over te kopen.

Check een domeinnaam voor beschikbaarheid

De domeinnaam is beschikbaar

Als de check aangeeft dat uw naam nog beschikbaar is, kunt u deze registreren. Wanneer u de bestelling heeft voltooid zorgen wij ervoor dat de naam beschikbaar komt in uw controlepanel. Wij bieden scherpe tarieven aan voor domeinnaamregistratie. Kiest u daarnaast ook voor webhosting van Argeweb, dan is het domein het eerste jaar zelfs gratis!

U kunt het domein verhuizen

Indien u de melding krijgt dat u het domein kunt verhuizen, betekent dit dat deze door een andere partij of eventueel door uzelf is geregistreerd. U heeft dan drie opties:

 • Kiezen voor een andere extensie
 • Het domein overkopen van de huidige eigenaar
 • Uw eigen domein verhuizen

Wel de domeinnaam, niet de extensie

Wanneer u onze domeinnaam check heeft uitgevoerd zult u zien dat de checker meerdere extensies voor de naam laat zien. Wanneer .NL bijvoorbeeld niet meer beschikbaar is, kunt u ook kiezen voor .COM of een andere extensie. Het aanbod van extensies stopt niet alleen bij enkele standaard extensies; het is ook mogelijk om bjvoorbeeld een .shop of .business extensie te kiezen.

Een bezette domeinnaam registreren

Is de naam door iemand geclaimd, maar niet actief in gebruik? Dan kunt u ook een voorstel doen aan de huidige eigenaar om het domein over te kopen. Kiest u voor deze optie, dan is een correcte verhuizing van essentieel belang. U kunt als eerste proberen de gegevens van de domeinnaamhouder te achterhalen. Deze check kunt u via SIDN.NL of https://www.whois.com/whois/ doen.

Uw domeinnaam verhuizen

U heeft uw domein bij een andere provider geregistreerd en wilt u deze graag naar Argeweb verhuizen? U vraagt dan eenvoudig uw verhuiscode op bij uw huidige registrar, geeft deze bij ons op en wij regelen de rest. Nadat u de verhuizing in gang heeft gezet, ontvangt u altijd een bevestigingsbericht als de verhuizing succesvol is verlopen. Onze servicedesk kan u ook altijd begeleiden bij een verhuizing.

SSL voor uw website?

In het bestelproces kunt u ervoor zorgen om automatisch een SSL certificaat mee te bestellen. Een SSL certificaat zorgt voor versleuteling van gegevens en is beschikbaar in verschillende varianten. Als u geen SSL certificaat heeft, krijgen bezoekers op uw website een 'niet beveiligd' melding te zien in de adresbalk in Google Chrome. Hierdoor kunnen bezoekers het idee krijgen dat het niet veilig is om uw website te bezoeken of een bestelling te plaatsen.

 • Hogere ranking in Google.
 • Waarborging veiligheid van bezoekersgegevens
 • Conversie
 • Betrouwbare uitstraling
 • Voldoet aan de AVG wetgeving

Uw domeinnaam met SSL

FAQ (veelgestelde vragen)


1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW