Domeinnaam check

.nl € 0,95

Ga voor een betrouwbare en veilige uitstraling. Registreer je .nl domein nu het eerste jaar voor slechts € 0,95

.com € 5,95

Vergroot je website bereik en creeër status. Leg je .com domein het eerste jaar vast voor slechts € 5,95

.eu € 0,95

Actief in de EU? Laat zien dat jouw bedrijf in het buitenland actief is en betaal tijdelijk het eerste jaar € 0,95

Domeinnaam beschikbaarheid controleren

Via de domeinnaam check kun je gratis controleren of de website naam die je graag wilt hebben nog beschikbaar is. Na het doen van de check krijg je te zien wat er mogelijk is:

Registreren: je domeinnaam is vrij

Als de check aangeeft dat je naam nog beschikbaar is, kun je deze registreren. Wanneer je de bestelling hebt voltooid, zorgen wij ervoor dat de naam beschikbaar komt in je controlepanel. Kies je daarnaast ook voor onze webhosting, dan is het domein het eerste jaar zelfs gratis!

Verhuizen: er is nog een kans!

Na het uitvoeren van de domeincheck kan je de melding krijgen dat het domein verhuisd kan worden. Dit betekent dat deze door iemand anders of door jezelf bij een andere hosting provider is geregistreerd. Er is dan nog een kans dat je de domeinnaam kunt claimen.

Bezet: tijd om een alternatieve domeinnaam te verzinnen

Is het domein bezet en niet over te kopen? Het enige wat je dan kan doen, is een nieuwe naam verzinnen. Vul tijdens het domeinnaam checken een paar alternatieven in. Je ziet dan meteen de beschikbaarheid van de nieuwe naam. Belangrijk bij een nieuwe website naam is dat het gemakkelijk te onthouden is. Probeer ook een koppelteken te vermijden. Bezoekers vergeten het streepje vaak waardoor ze niet bij jouw website uitkomen. Meer keuzehulp nodig? Bekijk onze tips voor het bedenken van een domeinnaam.

Domeinnaam verhuizen

Krijg je de melding bij onze domeinchecker dat de domeinnaam verhuisd kan worden? De domeinnaam is dan al bezet bij een andere hostingprovider, wij geven je de volgende drie tips:

Kiezen voor een andere extensie

Als je onze domeinnaam checker hebt gedaan, zie je dat er meerdere domein extensies mogelijk zijn. Wanneer .nl bijvoorbeeld niet meer beschikbaar is, kun je ook kiezen voor .com of een andere extensie. Het aanbod van extensies stopt niet alleen bij enkele standaard extensies. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een .shop of .business extensie te kiezen.

Check wie de huidige eigenaar is

Heb je een goede domeinnaam verzonnen maar is deze toch al bezet? Je kunt kijken of de huidige eigenaar de domeinnaam wil verkopen. Als eerste kun je proberen de gegevens van de domeinnaamhouder te achterhalen. Bij de check van SIDN.nl zie je wie de eigenaar van het domein nu is.

Je eigen domeinnaam verhuizen

Je hebt je domein bij een andere hosting provider geregistreerd maar wil deze graag naar ons verhuizen? Vraag dan de verhuiscode op bij je huidige registrar en geef deze door aan ons. Wij regelen de rest. Nadat je de verhuizing in gang hebt gezet, ontvang je een bevestigingsbericht als de verhuizing succesvol afgerond is. Onze servicedesk kan je ook altijd gratis helpen bij een domeinnaam verhuizing.

Kies uit wereldwijd meer dan 500 domein extensies

Populair
Nieuw
Europa
Overige landen
Zakelijk
Interesses
Reizen
Educatief
Overig

Prijzen zijn per jaar en actieprijzen zijn alleen geldig voor het eerste jaar.

Veelgestelde vragen

Een domeinnaam is het adres dat iemand intypt in zijn browser om op je website te komen. De domeinnaam zit gekoppeld aan een IP adres. Op het moment dat iemand deze naam intypt wordt er gezocht naar het IP adres van de server. Als deze gevonden is dan wordt de inhoud van het webhostingpakket getoond. De domeinnaam is in het leven geroepen zodat het niet noodzakelijk is om alle getallen van een IP adres te onthouden. Een domeinnaam mag bestaan uit willekeurige combinaties van letter en cijfers. Achter de domeinnaam zit altijd een extensie. Dit kan .nl, .com, .net of .eu zijn. Wij bieden je wereldwijd meer dan 500 domein extensies.

Nadat je de check hebt gedaan, kun je de domeinnaam registreren. Binnen 15 tot 30 minuten heb je de website naam tot je beschikking. Wil je direct een website maken? Kies dan meteen voor webhosting bij je bestelling. Optioneel kan je jouw website beveiligen met een SSL certificaat.

Met onze domeinchecker kun je eenvoudig de beschikbaarheid van een domeinnaam controleren en registreren. Als het domein vrij is, kun je deze het beste meteen registreren. Reserveren van een domeinnaam is namelijk niet mogelijk. Na de registratie hoef je niet direct het domein te activeren. Dat kun je ook op een later moment doen. Het fijne is dan wel dat niemand de naam meer kan claimen, die heb jij al in bezit.

Na de domeinregistratie ben je 1 jaar eigenaar van de domeinnaam. Na deze periode heb je de mogelijkheid om de domeinnaam op te zeggen, als je ‘m niet meer gebruikt.

Als de gewenste domeinnaam al bezet is, dan kun je proberen om de naam over te kopen. Hiervoor heb je contactgegevens van de eigenaar nodig. Soms kom je bij het intypen van de domeinnaam op een specifieke landingspagina terecht die helemaal is ingericht op de verkoop van het domein. Je vindt hier de gegevens die je nodig hebt om contact op te nemen met de eigenaar. Is dit niet geval? Dan kun je via SIDN.NL en WHOIS.com checken wie de eigenaar van het domein is.

Als je weet wie de eigenaar is van de domeinnaam, kun je een bod doen voor de overdracht. Mocht de houder akkoord gaan met je voorstel, dan is het verstandig dit vast te leggen in een overeenkomst. De overnamekosten zijn vaak hoger dan bij een normale domeinregistratie, zeker als het om een bekende domeinnaam gaat. Nadat de overname rond is, ontvang je van de partij waarvan je de domeinnaam hebt gekocht een verhuiscode. Deze kun je gebruiken om de naam naar Argeweb te verhuizen. Mocht je hulp nodig hebben bij de overname van een website naam, dan adviseren wij je graag.

Als je een domeinnaam ziet die in quarantaine is, dan betekent dit dat deze is opgezegd en binnen 30 tot 40 dagen beschikbaar is om oparagraph te registreren. De oude eigenaar heeft binnen deze periode nog wel de tijd om de opzegging ongedaan te maken.

Een domeinnaam ga je waarschijnlijk veel gebruiken. Je zet ‘m op je visitekaartje, in je social media accounts en in advertenties. Het is daarom belangrijk dat je website naam niet te lang is en makkelijk te onthouden. Een goed voorbeeld hiervan is om je bedrijfsnaam als domeinnaam te registreren. Zo kunnen bezoekers makkelijk je website checken en krijgt je merk meer naamsbekendheid.