DNS Tool


Bekeken: 8512 keer
Laatste update: 15 Apr 2016, 14:52:27
Argeweb biedt al haar klanten de mogelijkheid om zelf de DNS in te stellen. U kunt dit instellen op Mijn Argeweb via de volgende stappen:
  • U klikt op Mijn Argeweb in de menubalk via 'Beheren' op 'Domeinnaam'.
  • U klikt op de juiste domeinnaam (indien u meerdere domeinnamen onder uw klantnummer heeft).
  • U kiest onder 'Veelgebruikt' op 'Redirect'.
redirect

Op deze pagina heeft u een aantal keuzes (behalve bij een domein waar een webhostingpakket aan is gekoppeld, hier is alleen de optie DNS beschikbaar):

redirect

U kiest hier voor de optie 'DNS' en klikt op 'Kies wijze'. U krijgt hierna een overzicht van de huidige DNS zone van het domein, zoals deze bij ons bekend is:

redirect

U kunt hier de DNS zonefile van uw domein aanpassen door de bestaande DNS-records te wijzigen, verwijderen of nieuwe records toe te voegen. Het wijzigen doet u door het IP-adres of hostname in het veld "adres" aan te passen, het vakje voor het record aan te vinken en op "update" te klikken.

Verwijderen doet u door het vakje voor het record aan te vinken en op "delete" te klikken.

Voor het aanmaken van nieuwe subdomeinen kunt u onderstaande optie gebruiken:

record

U vult onder "Subdomein" de naam van het subdomein in (voor "test.argewebdemo.nl" vult u alleen "test" in). U kiest het geschikte type subdomein.

Bij "Type" kiest u voor het gewenste record dat u wilt aanmaken. Dit kan bijvoorbeeld een A, MX of CNAME record zijn.

"Prio" wordt gebruikt om een prioriteit van het record aan te geven. Dit wordt meestal gedaan met een MX record. Als de prio laag is zal dat betreffende record eerder worden gebruikt dan wanneer het record een hogere prio heeft. Deze optie gebruikt u alleen voor een MX-record.

De "TTL" staat voor Time To Live. Dit is de tijd dat een hoeveelheid data in het netwerk kan bestaan voordat het wordt weggegooid. Deze wordt bij Argeweb standaard op 617 ingesteld.

Bij het "Adres" gaat u aangeven waar u aangemaakt subdomein naar toe dient te verwijzen. Dit kan een IP-adres zijn of bij een CNAME record een adres.

Mocht u zelf niet bekend zijn met het wijzigen of toevoegen van DNS gegevens is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Via het ticketsysteem op Mijn Argeweb kunt u hiervoor een ticket inschieten, zodat wij voor u de wijzigingen kunnen doorvoeren.


Uw domeinnaam redirecten?

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

1999-2016 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW