Domeinnaam kopen

.nl € 0,95

Ga voor een betrouwbare en veilige uitstraling. Registreer je .nl domein nu het eerste jaar voor slechts € 0,95

.com € 5,95

Vergroot je website bereik en creeër status. Leg je .com domein het eerste jaar vast voor slechts € 5,95

.eu € 2,95

Actief in de EU? Laat zien dat jouw bedrijf in het buitenland actief is en betaal tijdelijk het eerste jaar € 2,95

Koop een goedkope domeinnaam al vanaf 0,95

Je wilt een (extra) domeinnaam aanschaffen maar daar niet de hoofdprijs voor betalen? Dat snappen wij. Daarom hebben we een aantal acties op populaire domeinnaam extensies. Zo bestel je al een .nl domeinnaam voor slechts 0,95 voor het eerste jaar.

Populair
Nieuw
Europa
Overige landen
Zakelijk
Interesses
Reizen
Educatief
Overig

Prijzen zijn per jaar en actieprijzen zijn alleen geldig voor het eerste jaar.

Waar een domeinnaam kopen?

Om een domeinnaam te kopen ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben meer dan 200.000 domeinen in beheer en zijn daarmee één van de grootste hosting providers van Nederland. Met meer dan 500 domeinextensies, voordelige prijzen en een professioneel service team hebben wij alles in huis om je goed van dienst te zijn. Bovendien kan je bij ons gratis je domein verhuizen en doorsturen.

500+ domeinextensies

Een .nl, .com, .net of .org domeinnaam bestellen? Wij bieden ze allemaal aan. Daarnaast kun je ook terecht voor alle andere landextensies en overige domeinextensies.

Gratis domeinnaam

Als je een webhosting pakket koopt, krijg je altijd het eerste jaar een gratis domein. Hierbij heb je keuze uit de domeinextensies .nl, .eu, .com, .info, .biz, .net, .org, .de of .be. Staat de extensie die je wilt er niet tussen? Dan bieden wij je korting op je domein kosten.

Persoonlijke ondersteuning

De professionals van onze servicedesk staan voor je klaar om te helpen bij vragen of problemen. Ze zijn bereikbaar op het GRATIS nummer 085-0218861.

Kosten van een domeinnaam

De kosten voor domeinen kunnen verschillen. Dit komt door de verschillende domeinextensies. De ene extensie is duurder dan de andere door de populariteit van de extensie. Met onze domein checker zie je direct hoeveel elke extensie kost.

Alleen een domein kopen

Wil je wat extra domeinen vastleggen, dan kun je bij Argeweb ook alleen een domeinnaam kopen zonder webhosting. Zo zorg je ervoor dat niemand die domeinnaam meer kan registreren. Het domein staat veilig bij ons geparkeerd en kun je wanneer je wilt gebruiken voor je website of webshop.

Tips voor het kopen van een domeinnaam

De naam van je website is erg belangrijk. Het is je online visitekaartje wat duidelijk maakt wat u doet. Het is daarom aan te raden om een pakkende naam te bedenken die makkelijk te onthouden is. Lees bijvoorbeeld het artikel 6 handige domeinnaam tips om tot nieuwe ideeën te komen.

Veelgestelde vragen

Een domeinnaam is een uniek verzonnen naam voor je bedrijf of dienst. Je hebt de keuze uit vele domeinnaam extensie. Is je bedrijf in Nederland gevestigd dan kies je voor .nl. Een internationale of wereldwijde onderneming kan ook de keuze maken uit .com, .net, of .org.

Wanneer je een domeinnaam intypt wordt er een verwijzing gemaakt naar een bepaald IP van de server. Wanneer dit IP adres is gevonden wordt de website geladen. De domeinnaam staat altijd gekoppeld aan de zogenaamde DNS server. Deze afkorting staat voor Domain Name Server. Binnen de DNS server kunnen verschillende records worden toegevoegd naar verschillende IP adressen. Wil je bijvoorbeeld je mailserver naar een andere server laten verwijzen dan je webhosting kan je dit aanpassen in de DNS server.

We leggen real-time je website naam vast. Vanaf het moment van kopen duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat je het domein in bezit hebt.

Als je een domein bestelt, dan kun je kiezen om op factuur (achteraf) te betalen of per creditcard het bedrag te voldoen.

Standaard ben je 1 jaar eigenaar van de domeinnaam. Hierna kun je ervoor kiezen om te verlengen of de website naam op te zeggen.

Als je na een jaar de domeinnaam wilt behouden, dan geldt de verkoopprijs die op dat moment gevraagd wordt.

De prijs van een domeinnaam varieert ontzettend. Het verschil in prijs van domeinextensies komt door de populariteit en de inkoopprijs bij de registry. De registry is de beheerder van domeinnamen en domeinextensies en draagt zorg voor het domeinnaamregistratiesysteem (DNS) en de DNS-infrastructuur. Over het algemeen zijn .nl, .be, .de, .org, .net, .eu en .com extensies goedkope domeinen.

Dit is het doorverwijzen van het ene domein naar een ander domein. Bij Argeweb is een domein doorsturen gratis. Als je bijvoorbeeld fietsen.nl heeft, maar ook fietsen.com en fietsen.eu heeft gekocht, dan wil je niet drie verschillende websites hebben. Je laat dan bijvoorbeeld fietsen.com en fietsen.eu doorsturen naar fietsen.nl. Als iemand dan fietsen.com of fietsen.eu intypt wordt de bezoeker automatisch doorverwezen naar fietsen.nl. Zo heb je maar één website nodig terwijl je meerdere extensies kunt gebruiken.

Als je een domeinnaam hebt gekocht, kun je deze van de ene naar de andere hosting provider verhuizen. Bij Argeweb is een domein verhuizen gratis. Dit doe je door bij je huidige provider een verhuistoken op te vragen. Wanneer je de token hebt ontvangen, geef je deze door aan ons met het verzoek om je domein te verhuizen. Wij geven de verhuizing door aan SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) en valideren deze met je token. SIDN bevestigt de ontvangst van de verhuisaanvraag per e-mail aan jou en ons. De verhuizing wordt dezelfde dag nog afgerond.

Een domeinnaam is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Het begint met https://. Dit is het standaard protocol van een website. Iedere site begint hiermee. Daarna komt je domeinnaam. Eventueel met www. ervoor. Het gedeelte na de laatste punt is de domeinextensie. Vaak wordt deze gekozen op basis van land; .nl, .com, .eu en .be. Andere populaire keuzes zijn extensies die vertellen wat de website doet zoals .shop en .app.

Het verschil in prijs van domeinextensies komt door de populariteit en de inkoopprijs bij de registry. De registry is de beheerder van domeinnamen en domeinextensies en draagt zorg voor het domeinnaamregistratiesysteem (DNS) en de DNS-infrastructuur.

Nee, je hoeft niet direct een website te maken. Je kunt ook alleen een domeinnaam kopen. Als je op een later moment een website wilt ontwikkelen, bieden we snelle webhosting aan. Bij onze webhosting pakketten krijg je het eerste jaar een gratis domeinnaam.

Het verschil tussen een normale en een premium domeinnaam zit in de waarde van het domein. Een zijn twee soorten premium domeinen. Enerzijds oudere extensies met een generieke naam zoals horloges.nl of disney.com en anderzijds zijn het nieuwe extensies met een generieke naam of bedrijfsnaam welke nog niet geregistreerd is. Hiervan wordt verwacht dat de aanschafprijs een stuk hoger ligt. Premium domeinen zijn vaak kort, generiek, gerelateerd aan producten en eenvoudig te onthouden.

Jammer genoeg kun je de naam niet achteraf wijzigen. Als je een andere website naam wilt gebruiken, moet je een nieuwe kopen en de oude opzeggen of doorsturen.

Een domein hoeft niet per se gebruikt te worden voor alleen een website. Deze kan ook gebruikt worden om een professioneel e-mailadres te maken. Zo kun je bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam.nl aanmaken om een professionelere uitstraling te creëren.