Domeinnaam kopen

  • Domein bestellen met of zonder hosting
  • Keuze uit meer dan 500 extensies
  • Domeinen gratis verhuizen en doorsturen

Wij scoren gemiddeld een 9,2

Een domeinnaam kopen? Dit heeft u nodig.

Om een domeinnaam te kopen bent u bij Argeweb aan het juiste adres. We hebben meer dan 200.000 domeinen in beheer en zijn daarmee één van de grootste hosting providers van Nederland. Met meer dan 500 domeinextensies, voordelige prijzen en een professioneel service team hebben wij alles in huis om u goed van dienst te zijn. U kunt bij ons gratis uw domein verhuizen en doorsturen.

De kosten voor domeinen kunnen verschillen. Dit komt door de verschillende domeinextensies. De ene extensie is duurder dan de andere door de populariteit van de extensie. Met onze domein checker ziet u direct hoeveel elke extensie kost.

.nl

van 9,95 voor 0,19 het eerste jaar

.com

van 14,95 voor 5,95 het eerste jaar
van 14,95 voor 2,95 het eerste jaar

Domeinnaam aanvragen

Met de checker controleert u eenvoudig of de door u gewenste naam nog beschikbaar is. Bij een naam die beschikbaar is koopt u deze met een klik op de knop. Na het afronden van uw bestelling regelen wij de aanvraag van uw domein en kunt u snel aan de slag.

Bulk aankopen

Als u veel domeinen wil controleren, kan dat op een snellere manier. Met onze bulk checker kunt u in één keer alle domeinen controleren op beschikbaarheid. In de bulk checker plaatst u op elke nieuwe regel een domein in en daarna drukt u op 'check'. De bulk checker geeft dan een lijst met beschikbaarheid van de domeinen.

Domeinnaam uitbreiden

U kunt uw gekochte domein bij ons laten staan als u er niet direct iets mee wil doen. U kunt bijvoorbeeld later eenvoudig uitbreiden met e-mail hosting voor professionele e-mailadressen of maak je eigen website met onze webhosting. We bieden ook de mogelijkheid om een op maat gemaakte website te laten maken met onze webdesign service.

Gratis domeinnaam

Als u een webhosting pakket afneemt krijgt u het eerste jaar een gratis domein. Hierbij heeft u keuze uit de volgende domeinextensies:

.nl, .eu, .com, .info, .biz, .net, .org, .de of .be.

Staat de extensie die u wilt er niet tussen? Dan bieden wij u korting op uw domein kosten.

Waarom een domeinnaam kopen bij Argeweb?

Wij scoren gemiddeld een 9,2 op basis van 735 ervaringen.

persoonlijke ondersteuning

Persoonlijke ondersteuning

De professionals van onze servicedesk staan voor u klaar om te helpen bij vragen of problemen. Ze zijn bereikbaar op het GRATIS nummer 0800-9324678

uitgebreide extensie mogelijkheden

Uitgebreide extensie mogelijkheden

.NL, .COM, .NET of .ORG domeinnaam bestellen? Wij bieden ze allemaal aan. Daarnaast kunt u ook terecht voor alle andere landextensies en overige domeinextensies.

claim uw eigen unieke naam

Claim uw eigen unieke naam

Zorg ervoor dat u uw domeinnaam op tijd vastlegt. Claim als eerste uw domein voordat het te laat is.

Ruime ervaring

Ruime ervaring

Argeweb heeft al 19 jaar ervaring en meer dan 190.000 domeinnamen geregistreerd

Veelgestelde vragen

Argeweb heeft meer dan 190.000 domeinnamen en tienduizenden websites in beheer en is daarmee één van de grootste hosting providers in Nederland. Klanten kiezen voor ons vanwege de professionele service van onze servicedesk. Zij zitten voor u klaar om te helpen wanneer u ergens niet uitkomt. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over uw online diensten.

Als u een domein registreert bij Argeweb is deze 1 jaar geldig. Voordat deze periode verloopt, krijgt u van ons een melding dat uw domein bijna verlopen is en kunt u kiezen om de deze te verlengen of op te zeggen.

Hierbij geldt de verkoopprijs op dat moment.

Het is niet verplicht om een website te maken. Argeweb biedt wel webhosting pakketten aan als u van plan bent om een website te maken. Als u een webhosting pakket kiest krijgt u bovendien het eerste jaar een gratis domeinnaam.

Een domeinextensie is het laatste gedeelte van de domeinnaam. De meest populaire zijn .nl, .com, .eu en .be. Er zijn ook specifieke extensies die direct zeggen wat u doet zoals .shop en .app.

Bij Argeweb kunt u kiezen uit meer dan 500 extensies. Er is dus genoeg keus, zodat iedereen een geschikte extensie vindt. De volledige lijst met extensies kunt u vinden op onze domeinextensies pagina.

Het verschil in prijs van domeinextensies komt door de populariteit en de inkoopprijs bij de registry. De registry is de beheerder van domeinnamen en domeinextensies en draagt zorg voor het domeinnaamregistratiesysteem (DNS) en de DNS-infrastructuur.

De prijzen van domeinen kunnen veel variëren door verschillende domeinextensies. Door te kiezen voor een goedkopere extensie kunt u de prijs van uw domeinnaam dus laag houden.

Als de naam die u wilt al bezet is heeft u drie opties. De eerste is de eigenaar benaderen om het domein over te kopen. Dit kost vaak veel geld en is het dan waarschijnlijk niet waard. De tweede optie is het kiezen van een andere extensie. Het komt vaak voor dat een .nl of .com extensie al bezet is, maar als u bijvoorbeeld een webshop begint is de .shop extensie wellicht een oplossing. Dit soort extensies zijn vaker beschikbaar en bieden een goed alternatief. De laatste optie is het kiezen van een andere naam. Aangezien uw website naam waarschijnlijk zorgvuldig gekozen is, is deze optie niet vaak een gewenste oplossing. Een andere extensie kiezen is dus vaak een goede oplossing.

Als u een domein registreert bij Argeweb wordt deze real-time vastgelegd. Vanaf het moment van kopen duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat uw domein klaar is. Zo kunt u snel verder.

Een domein hoeft niet per se gebruikt te worden voor alleen een website. Deze kan ook gebruikt worden om een professioneel e-mailadres te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam.nl aanmaken om een professionelere uitstraling te creëren.

Om uw domein te verhuizen naar Argeweb, vraagt u bij uw huidige provider het token op. Wanneer u het token heeft ontvangen van uw huidige provider geeft u deze door aan ons met het verzoek om uw domein te verhuizen. Wij geven de verhuizing door aan SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) en valideert deze met uw token. SIDN bevestigt de ontvangst van de verhuisaanvraag per e-mail aan u en ons. De verhuizing zal dezelfde dag nog worden afgerond.

Het verhuizen naar Argeweb is geheel gratis.

Dit is het doorverwijzen van het ene domein naar een ander domein. Als u bijvoorbeeld fietsen.nl heeft, maar ook fietsen.com en fietsen.eu heeft gekocht, dan wil u niet drie verschillende websites hebben. U laat dan bijvoorbeeld fietsen.com en fietsen.eu doorsturen naar fietsen.nl. Als iemand dan fietsen.com of fietsen.eu intypt wordt de bezoeker automatisch doorverwezen naar fietsen.nl. Zo heeft u maar één website nodig terwijl u meerdere extensies kunt gebruiken.

Het doorsturen van een domein bij Argeweb doet u eenvoudig in 'Mijn Argeweb'. Log in met uw inloggegevens en ga naar 'Beheren' -> 'Domeinnaam'. Klik op het domein die u wil doorsturen en klik daarna op het icoon van 'Redirect'. Hier kiest u de redirect 'URL (Doorschakeling naar extern internetadres)' en vervolgens vult u in het tekstveld in naar welk internetadres de redirect moet gaan.

De laatste stap is het aangeven of u een tijdelijke (302) of permanente (301) redirect wil maken. Over het algemeen zal u kiezen voor een permanente redirect. Wanneer u kiest voor een tijdelijke redirect gaan internetbrowsers ervan uit dat het oude domein op een later tijdstip weer gebruikt gaat worden. U moet alleen voor een tijdelijke redirect kiezen als u de waarde van uw oude domein wil behouden en begrijpt welke gevolgen dit heeft.

De waarde van uw domein bepaalt deels de ranking die u heeft in zoekmachines. Als u uw oude domein niet meer gaat gebruiken en zoveel mogelijk waarde op uw nieuwe domein wil hebben, raden wij u aan om een permanente redirect te maken, zodat de waarde van het oude domein wordt meegenomen naar de nieuwe.

Als u een domein wil kopen maar er niet direct iets mee wil doen, kunt u deze 'parkeren'. Wanneer u klaar bent om er iets mee te doen staat deze gewoon nog voor u klaar. Als u van plan bent om een website te maken kunt u uw domein uitbreiden met een webhosting pakket of e-mail hosting.

Het verschil tussen een normale en een premium domeinnaam zit in de waarde van het domein. Een zijn twee soorten premium domeinen. Enerzijds oudere extensies met een generieke naam zoals horloges.nl of disney.com en anderzijds zijn het nieuwe extensies met een generieke naam of bedrijfsnaam welke nog niet geregistreerd is. Hiervan wordt verwacht dat de aanschafprijs een stuk hoger ligt. Premium domeinen zijn vaak kort, generiek, gerelateerd aan producten en eenvoudig te onthouden.

DNSSEC staat voor DomeinNaamSysteem SECurity. Het is een uitbreiding van het Domeinnaamsysteem en zorgt ervoor dat het gebruik van domeinen veiliger is. DNSSEC voorkomt 'DNS-vergiftiging' waarbij het domeinnaamsysteem wordt aangetast. Als dit gebeurt kunnen legitieme domeinen worden vervangen door neppe. Hierdoor kan iemand bijvoorbeeld fietsen.nl invullen en daarmee op een vervalste pagina terecht komen waar zijn gegevens gestolen kunnen worden. Het is daarom belangrijk om DNSSEC beveiliging toe te voegen aan uw domein. Bij Argeweb zit bij elke .nl domeinnaam gratis DNSSEC beveiliging.

Het is helaas niet mogelijk om een domein te wijzigen. Als u een andere naam wil moet u een nieuwe kopen en uw oude opzeggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen.

1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW