Overzetten bestanden van Online Opslag (Databird) naar OneDrive.

Bekeken: 1449 keer - Laatste update: 16 Apr 2019

De migratie van Online Opslag naar OneDrive vereist een aantal handmatige handelingen van u als gebruiker. Dit artikel loodst u stap voor stap door deze handelingen.

Om te beginnen dienen de bestanden welke u in Online Opslag heeft opgeslagen, op uw computer te worden opgeslagen. Dit kunt u op twee manieren doen.

1. Gebruikt u de webversie van Databird? Dan kunt u inloggen middels uw Online Opslag gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord. Vervolgens klikt u bovenaan op het lege selectievakje om met één klik alle bestanden in uw account te selecteren. Rechts bovenin verschijnt nu de knop "downloaden”. Alle bestanden worden vervolgens gezipt en op uw computer opgeslagen.

Downloaden van bestanden in Databird

2. Gebruikt u de software van Databird, dan zijn de bestanden reeds op uw computer opgeslagen in de Databird-map. Welke map dit is heeft u zelf bij de installatie van de software aangegeven. Op een Windows-computer is dit standaard C:\Users\(uw Windows gebruikersnaam)\databird. In deze map vindt u alle mappen.

Vervolgens logt u in via https://login.microsoftonline.com en klikt u op "OneDrive”, waar u het volgende scherm ziet:

Eerste scherm OneDrive

Klik op de blauwe knop: "App downloaden voor pc”. Vervolgens ziet u het volgende scherm:

Uitleg OneDrive

In dit scherm klikt u op "Volgende”, waarna u dit scherm ziet:

Uploaden van bestanden in OneDrive

Bovenin klikt u op "Uploaden” en kunt u kiezen of u in één keer een volledige map wilt uploaden, of slechts een aantal bestanden. Kies in de pop-up de map of bestanden welke u wilt uploaden en klik op "OK”. De mappen en/of bestanden worden nu automatisch geüpload naar OneDrive.Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support