VSS Service herstarten met Windows Services

Bekeken: 802 keer - Laatste update: 09 Nov 2015, 09:28:04
Het kan voorkomen dat u problemen met uw Online Back-up account ondervindt en hiervoor kunt u een aantal stappen op uw computer ondernemen. Allereerst raden wij u aan de registratie wizard van de Online Back-up software opnieuw te doorlopen. U kunt dit doen door de volgende stappen te doorlopen:

U opent uw Online Back-up software en u klikt onderaan bij de optie 'Account Informatie' op het icoontje.


registratie wizard

U kunt daarna op 'Volgende' klikken.

registratie wizard

U kunt hier het wachtwoord van uw Online Back-up account invullen. Let op! dit is nog niet de encryptiesleutel. Zodra u het wachtwoord heeft ingevuld, kunt u op 'Volgende' klikken.

registratie wizard

U kunt bij de optie 'Encryptiesleutel' uw encryptiesleutel invoeren. Deze heeft u bij de eerste installatie gekozen.

encryptiesleutel

U kunt daarna op 'Voltooien/Volgende' klikken om de registratie wizard te voltooien. Het programma Online Back-up wordt vervolgens opnieuw opgestart.

Wij raden u vervolgens aan om de taak welke mislukt, te verwijderen en een nieuwe taak aan te maken. U kunt dit doen door onder het kopje 'Backup' de taak aan te klikken en vervolgens op 'Verwijder taak' te klikken.

verwijderen taak

U kunt daarna een nieuwe taak aanmaken door op 'Nieuwe taak' te klikken en hier alle data te selecteren, welke u in de back-up wilt meenemen.

Zodra u de taak heeft aangemaakt, kunt u het programma Online Back-up minimaliseren en op uw computer bij 'Zoeken' 'Services.msc' invullen. U krijgt te optie zoeken, wanneer u bijvoorbeeld op 'Start' klikt of uw Windows toets intypt op uw toetsenbord. Zodra u de optie 'Services.msc' ziet, kunt u hierop klikken.

zoeken

Zodra u op deze optie heeft geklikt, opent er een nieuw venster, waarin alle Windows Services staan. Voor de dienst Online Back-up dienen de volgende drie services herstart te worden:

- VSS service (Volume Shadow Copy)
- Online Back-up Services
- Microsoft Software Shadow Copy Provider

U kunt een service herstarten door deze op te zoeken in de lijst en vervolgens met uw rechter muisknop hierop te klikken. U kunt daarna op 'Opnieuw Starten' klikken.

services herstarten

U kunt dit ook met de andere twee services doen. Zodra u de services heeft herstart, raad ik u aan het programma Online Back-up volledig af te sluiten en opnieuw op te starten.


Stel al uw bestanden veilig met Online Back-up.

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

1999-2017 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW