Connecten naar uw MSSQL database

Bekeken: 3384 keer - Laatste update: 29 Aug 2019
In dit artikel kunt u lezen hoe u een connectie kunt maken met uw MSSQL database vanuit een externe applicatie. Voor deze connectie heeft u het volgende nodig:

- PuTTY (SSH client programma)
- SQL Server Management Studio ( staat onder de download knop )
- MSSQL Database geactiveerd bij uw webhostingpakket (inbegrepen bij een Basispakket)

Wanneer u een MSSQL database aangemaakt heeft en deze wilt benaderen vanuit een externe applicatie (een applicatie op uw systeem, bijvoorbeeld SQL server Management Studio), dan kunt deze connectie maken door de onderstaande stappen de ondernemen.

Let op!
U kunt alleen SSH inschakelen wanneer uw webhostingpakket op een Unix/Linux platform staat. Indien uw pakket op een Windows platform staat, dan kunt u SSH toegang aanvragen per ticket.

Stap 1
SSH dient ingeschakeld te zijn voor uw webhostingpakket en u kunt hier lezen hoe u dit kunt inschakelen via onze Mijn Argeweb.

Stap 2
U opent het programma PuTTY en maakt een connectie naar het adres shell.argewebhosting.nl.

putty

Stap 3
Geef uw FTP gebruikersnaam en vervolgens het wachtwoord op.

putty

Stap 4
Klik met uw rechtermuisknop op de bovenste balk (hierin staat ook (uw FTP gebruikersnaam@shell-cini:~). U kunt vervolgens op Change Settings klikken.

putty

Stap 5
U kiest in het linkermenu voor SSH en vervolgens voor Tunnels.

tunnels

Bij de optie Source port geeft u een gewenst poort nummer op voor de tunnel verbinding. MSSQL maakt standaard gebruik van poort 1433 en daarom is dit poortnummer gebruikt in dit voorbeeld.
Bij de optie Destination vult u het adres/hostname van de database in, gevolgd door een dubbele punt (:) en het poortnummer voor de connectie.

Voorbeeld:

mssql2012-c1.argewebdemo.nl:1433
mssql2012-c1.uwdomein.nl:1433

Het adres van de database server kunt u ook terug vinden via Mijn Argeweb, op de pagina waar de aangemaakte databases zichtbaar zijn.
U kunt vervolgens op Add klikken om de tunnel verbinding toe te voegen. Om deze aanpassing toe te passen, dient u nog op Apply te klikken.

Zolang de SSH connectie actief is, zal de tunnel ook actief zijn en kunt u direct verbinding maken met uw database.

Stap 6
U opent het programma waarmee u een verbinding wilt maken. Wij hebben gebruik gemaakt van SQL Server Management Studio.

sqlserver2012

Bij de optie Server name vult u het IP-adres 127.0.0.1 in, dit IP-adres staat gelijk aan localhost. Het invullen van localhost geeft een foutmelding in dit programma, om deze reden dient het IP-adres ingevuld te worden.
U kunt bij Authentication kiezen voor SQL server authentication en vervolgens geeft u uw FTP gebruikersnaam en wachtwoord op.
Nadat uw de juiste gegevens heeft ingevuld, kunt u op Connect klikken.

U bent nu verbonden met uw gebruiker en kunt nu de database(s) inzien/beheren met uw externe applicatie.

connectedEen .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein