Website maken met de Argeweb Designer

Bekeken: 5205 keer - Laatste update: 09 Jun 2016
Met de Argeweb Designer kunt u in 6 stappen zelf uw website maken. Hieonder ziet u wat er in elke stap gedaan kan worden.
 
stap 1
 
In de eerste stap kunt u een keuze maken tussen een bedrijfspagina en een website. Een bedrijfspagina bestaan uit 1 pagina en een website bestaat uit meerdere pagina’s met een menu.
 
Stap 2

Indien u een website wilt maken met meerdere pagina’s, dan kunt u in stap 2 de verschillende pagina’s toevoegen die u wilt gaan maken (bijvoorbeeld: home, bedrijfsprofiel, producten, contact). Verder kunt u aangeven of een desbetreffende pagina in het menu moet verschijnen of dat deze als sub-pagina moet worden ingevuld. Ook de volgorde van de menu-items kunt u in deze stap wijzigen.
 

Verder kunt in stap 2 aangeven op welke positie u het menu wilt laten verschijnen en kunt u alle kleuren opgeven die in het menu moeten worden gebruikt. Ook het lettertype, de tekstgrootte kunt u zelf bepalen.
Het menu bevat verder ook een afbeelding of logo, die u zelf kunt selecteren vanaf uw computer. De Argeweb Designer past deze automatisch aan naar de juiste grootte. Natuurlijk kunt u op ieder moment een ’preview’ bekijken van uw eigen website!
 
Stap 3

In stap 3 kunt u de zoekwoorden opgeven die bij uw website horen. Deze zoekwoorden worden door zoekmachines gebruikt om uw website te indexeren. Ook kunt u een omschrijving geven van uw website. Deze omschrijving zal ook verschijnen in een zoekmachine.
 
Stap 4

In de vierde stap kunt u de kleuren en de opmaak geven van de website. Geef aan wat de lettergrootte moet zijn voor een link, de tekstkleur van een alinea en een eventuele achtergrond afbeelding. De kleuren kunt u gewoon uit een palet kiezen.

 
De webmasters onder ons die weten hoe zij met Cascading Style Sheets (CSS) om moeten gaan, kunnen via de geavanceerde pagina in stap 4 zelf de opmaak bepalen van alle onderdelen in de website. Indien u dit nu niets zegt, dan kunt u deze geavanceerde stap overslaan.
 
Stap 5

Stap 5 is eigenlijk de belangrijkste stap. Hier kunt u alle pagina’s vullen met teksten, links en afbeeldingen. Natuurlijk kunt u nadat u de website op internet hebt gezet altijd meteen terug naar stap 5 om aanpassingen in de teksten door te voeren of om afbeeldingen te wisselen.

Voor de gevordenen onder ons is het ook mogelijk om HTML of een bestand in te voegen. Ook de uitbreidingen van de Argeweb Designer kunt u heel gemakkelijk invoegen (in het voorbeeld is het namelijk ook mogelijk om een mailform in te voegen).

Er zijn geen limieten. U kunt zoveel afbeeldingen en teksten invoegen als nodig. Voor de teksten en afbeeldingen kunt u natuurlijk ook de eigenschappen aanpassen (grootte, uitlijning, opmaak etc.)Zoals u hierboven kunt zien, kunt u ieder onderdeel aanpassen. U kunt per onderdeel kiezen op welke plaats in de pagina u deze wilt zetten en indien het een afbeelding of tekstregel betreft dan kunt u ook aangeven of er een link moet worden gemaakt naar een interne of externe pagina.
 

Verder kunt met de functie ’opmaak editor’ een pagina invullen zoals u ook gewend bent met uw teksteditor (zoals bijv. Word). U kunt teksten aanpassen, kleuren, tabellen invoegen, lijstjes maken en nog veel meer. Op deze manier geeft u uw website een geheel eigen karakter.

Stap 6

In deze laatste stap vult u de FTP-gegevens in die u krijgt bij uw webhostingpakket van Argeweb. U website wordt dan direct naar uw account verplaatst en uw website verschijnt indien mensen uw domeinnaam intypen...klaar!
 
Indien de Argeweb Designer niet opstart, kunt u contact opnemen met de Service Desk. Voor alle anderen vragen is er een helpfunctie. Op het daadwerkelijk invullen van de website kunnen wij helaas geen support leveren.


Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? Neem dan gerust contact met ons op.

1999-2018 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW