Snelste Hosting

Snelste Webhosting

Het kiezen van het juiste hosting pakket is de basis voor een snelle website.
Daarom besloten wij de performance te testen van de hosting pakketten van de top Nederlandse hostingproviders.

Lees meer
Bekijk de test

Beste webhosting op basis van performance

Er zijn veel hostingproviders op de Nederlands markt, maar welke moet u nu eigenlijk kiezen voor het hosten van uw website?

De performance van uw website is tegenwoordig van essentieel belang, het is natuurlijk heel fijn voor websitebezoekers dat uw website snel wordt geladen, het draagt sterk bij aan de ideale gebruikerservaring.

En dat vind Google ook. Het is ook niet voor niets één van de SEO rankingfactoren, 40% van de bezoekers verlaat een website wanneer deze niet binnen 3 seconden geladen is.
Snelle, supersnelle tot wel razendsnelle hosting

Het kiezen van de juiste webhosting omgeving voor uw website is dus heel belangrijk, het is het fundament voor een snelle website. Als u googled op webhosting, dan ziet u veel advertenties en zoekresultaten naar voren komen waarin hostingproviders roepen snelle, supersnelle tot wel razendsnelle hosting aan te bieden.

Webhosting beste ervaring

Maar hoe snel is nu eigenlijk snel?

Op reviews sites voor hosting waaronder ispgids.com en kiyoh.nl staan reviews over hostingproviders. Deze reviews geven een goed beeld van hoe tevreden of ontevreden klanten zijn over de desbetreffende hostingprovider en zo nu en dan wordt er ook iets geroepen over hoe blij ze zijn met hun website en de snelheid daarvan.

En dan bestaan er natuurlijk ook nog websites waar hostingproviders worden vermeld op basis van een review, vaak ingekochte advertentieruimte of gepromoot op basis van affiliate marketing.
Snelste Hosting

De top Nederlandse hostingproviders

Veel hostingproviders claimen snel te zijn dan al niet de snelste, wij besloten om dit te onderzoeken en de grootste hostingproviders op de Nederlandse markt te onderzoeken op snelheid. Dus hoe snel laad de website nu echt op webhosting?

Laadtijd TTFB
Argeweb 0,7 sec 0,095 sec
Transip 0,8 sec 0,131 sec
Antagonist 1,1 sec 0,126 sec
Hostnet 1,9 sec 0,7 sec
Mijndomein 2 sec 1,2 sec
Yourhosting 2,8 sec 1,6 sec
Strato 3,4 sec 2,9 sec

Hoe hebben we dit getest?

1. Vergelijkbare hosting

Bij alle hostingproviders hebben we een vergelijkbaar hostingpakket besteld en hier WordPress op geïnstalleerd.

2. Dezelfde content

Alle geteste websites waren gevuld met dezelfde content, afbeeldingen (gallery plugin en afbeeldingen niet geoptimaliseerd) en een contactformulier (plugin).

3. Geen caching plugins

Verder hebben we geen gebruik gemaakt van caching plugins, om echt puur de opgeleverde hostingomgeving te testen.


Laadtijd, TTFB en Request per second

Laadtijd is hetgeen uw websitebezoeker echt ervaart, dus hoe sneller de website geladen is (lees: in beeld is) hoe beter. Het is dus een belangrijke factor bij het kiezen van het ideale hostingpakket.

Daarnaast zijn TTFB en Request per second van belang. Hoe sneller en hoeveel meer request des te beter. De echte impact hiervan merkt u wanneer u veel bezoekers naar uw website krijgt op een zelfde moment. De website levert dan niet in op performance en biedt iedere bezoeker de zelfde performance.

Dit zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van de snelste webhosting. Daarnaast is de prijs, gratis support en tevredenheidsgarantie het onderzoeken waard bij het kiezen van het meest geschikte pakket.
Waarom deze metrics?

De request per second en TTFB hebben we gemeten met apache benchmarking en de laadtijd via gtmetrix.com. De reden dat we voor deze metrics hebben gekozen is dat u met deze metrics zeker een significant verschil kunt aantonen op performance (snelheid).

Goed om te weten

Snelste webhosting

Zoals gezegd hoe sneller uw website laadt hoe beter. Wordt uw website succesvoller dan krijgt u ook meer bezoekers naar uw website en dan moet u kunnen bouwen op uw hostingomgeving.

Performance hosting is een focuspunt van Argeweb, we hebben er daarom ook voor gekozen om drie webhosting pakketten op de markt te brengen. Standaard, Plus en Compleet. De pakketten groeien mee met uw online ambities. Krijgt u bijvoorbeeld meer bezoekers, kies dan voor compleet, de performance blijft dan gelijk en u levert niets in op de laadtijden van uw website.

5 punten voor het kiezen van een hosting pakket

U kiest het ideale webhosting pakket dus niet alleen op basis van reviews, maar zeker ook op basis van performance. Wij hebben een top 5 lijstje opgesteld waarop u moet letten bij het kiezen van een hosting pakket.

1. Ervaringen

2. Performance

3. Kosten

4. Support

5. Tevredenheidsgarantie

Webhosting

nu vanaf € 2,95 1e maand

Bestellen
1999-2018 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW