De top Nederlandse hosting providers

Veel hostingproviders claimen snel te zijn dan al niet de snelste, wij besloten om dit te onderzoeken en de grootste hostingproviders op de Nederlandse markt te onderzoeken op snelheid. Dus hoe snel laad de website nu echt op webhosting? In de onderstaande tabel geven we een indruk van de vergelijkingen in snelheid van webhosting

Laadtijd TTFB
Argeweb 0,7 sec 0,095 sec
Transip 0,8 sec 0,131 sec
Antagonist 1,1 sec 0,126 sec
Hostnet 1,9 sec 0,7 sec
Mijndomein 2 sec 1,2 sec
Yourhosting 2,8 sec 1,6 sec
Strato 3,4 sec 2,9 sec

Waar kun je op letten bij het vergelijken van webhosting?

Goedkope webhosting is niet altijd de beste webhosting

Als je hosting pakketten gaat vergelijken, zie je dat er vrij veel variatie is in prijs. Jouw website kan al online voor minder dan € 1 per maand. Dit is natuurlijk fijn voor je portemonnee maar soms kan dit betekenen dat de goedkopere webhosting pakketten kwalitatief minder goed zijn. Zo kan je website vaker down (offline) zijn of zijn er verborgen kosten. Wat als je meer domeinnamen wilt toevoegen of als je support nodig hebt? Vaak komen er dan kosten bij.

Wat voor soort website wil je hosten?

Wil je een nieuwe website lanceren of is het een migratie van een bestaande website of webshop met veel bestaande content? De grootte en het doel van je website beïnvloedt welk webhosting pakket het beste bij je past. Met name bij een commerciële website is het van groot belang dat de website zo snel mogelijk is en wil je niet inleveren op uptime.

Wat voor CMS

CMS is de afkorting voor een Content Management Systeem. Met dit systeem beheer je de structuur, content en afbeeldingen van jouw website. Populaire CMS-en zijn: WordPress, Joomla en Magento. Ieder CMS heeft zijn eigen server kwalificaties. Om jou hier niet mee te vermoeien zijn er webhosting pakketten die al een CMS voor geïnstalleerd hebben. Dit betekent dat jij niks meer hoeft te installeren en direct aan de slag kan met het bouwen van je website.

Is de domeinnaam inbegrepen?

Je website hosten en online zetten voor het publiek gaat niet zonder een domeinnaam. Een domeinnaam is de naam van je website; de URL die bezoekers intypen. Het is daarom belangrijk om bij de keuze voor een webhosting pakket erop te letten of een gratis Domeinnaam inbegrepen is.

Belang van voldoende schijfruimte

Wat ook verschilt per webhosting partij (en per pakket) is de hoeveelheid GB schijfruimte op de server. Alle content, foto’s en video’s van je website worden namelijk opgeslagen op een harde schijf op de server van je provider. Veel hosting providers bieden enorme hoeveelheden schijfruimte aan bij hun hostingpakketten. Wanneer je geen plannen heeft om vele bestanden ter download aan te bieden, hoef je je over de schijfruimte weinig zorgen te maken.

Voor een gemiddelde website met grafische onderdelen die geschikt zijn gemaakt voor het web, heb je aan 5GB meer dan voldoende. Deze hoeveelheid wordt vaak al aangeboden bij de instappakketten waarmee je dan prima aan de slag kunt.

Naast het aantal GB schijfruimte is ook de soort harde schijf belangrijk. Wat je nu veel ziet, is dat hosting providers ‘SSD’ schijven aanbieden. SSD staat voor Solid State Drive. Een SSD schijf is tot wel 5x sneller dan een normale harde schijf (HDD). Let hier op als je een keuze voor webhosting maakt.

Hoeveel dataverkeer heb je nodig?

Iedere keer als iemand jouw website bezoekt, wordt alle content (tekst, afbeeldingen, video’s) van de server naar de computer gedownload. Dit noemen we dataverkeer. Dataverkeer bestaat uit een databundel met GB’s die verbruikt wordt bij ieder website bezoek. Als je de hoeveelheid bandbreedte overschrijdt, kunnen providers bijvoorbeeld een rekening sturen of je website uit de lucht halen. Om dit te voorkomen is het verstandig om regelmatig je website statistieken te bekijken.

Als je een bestaande website hebt, kun je makkelijk inschatten hoeveel dataverkeer je nodig hebt. Je kunt immers nu in je hosting pakket zien hoeveel data je verbruikt. Bij een nieuwe website is het dataverbruik lastiger in te schatten. Normaal gesproken kun je ervan uitgaan dat je bij honderd bezoekers per dag ruim voldoende moet hebben aan een bandbreedte van 20GB per maand. Het meeste dataverkeer wordt gebruikt door plaatjes en andere grafische onderdelen. Dit is dus iets om rekening mee te houden bij het vergelijken als je veel grafische elementen op je website hebt.

Zijn er back-ups geregeld?

Als je per ongeluk een fout maakt in je website die je niet meer kunt herstellen, dan kunnen back-ups je redden. Kijk daarom of er een mogelijkheid is om back-ups van je hosting account te maken.

Waar staat de server?

Voor zowel de privacy wetgeving als de prestatie van je website is het prettig als je website gehost wordt op Nederlandse servers. Je slaat je gegevens en misschien ook gegevens van je bezoekers op op de server van je webhosting provider. Als deze in het buitenland staat, moet je goed kijken of je aan de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent privacy en persoonsgegevens voldoet. Daarnaast kan de locatie van de server invloed hebben op de prestatie van je website. Ook al is technologie erg snel, er kunnen minieme verschillen zijn in snelheid vergeleken met een server in Nederland.

Is er (gratis) support?

Hoe ervaren je ook bent in het maken van websites, het kan gebeuren dat je een keer hulp nodig hebt van je hosting provider. Kijk bij het kiezen voor webhosting of deze support in het pakket zit of dat er dan extra kosten gerekend worden. En op welke manier je contact kunt hebben. Is dit alleen via e-mail of kun je ook direct telefonisch geholpen worden? Goed om te doen, is om te kijken wat klanten over de webhoster zeggen op een reviewsite. Hier vind je genoeg input om te beoordelen of de supportafdeling passend reageert.

Is SSL mogelijk

Bij een website is het belangrijk dat alle uitgewisselde informatie beveiligd is. Zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Door het gebruik van een SSL certificaat zal alle online informatie vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door anderen.

Waarom is snelle webhosting belangrijk?

De performance van je website is tegenwoordig van essentieel belang. Het is natuurlijk fijn voor bezoekers als je website snel wordt geladen. Dit draagt bij aan een perfecte gebruikerservaring. Bovendien let Google ook op de laadsnelheid. Het is niet voor niets één van de SEO rankingfactoren. Maar liefst 40% van de bezoekers verlaat een website wanneer deze niet binnen 3 seconden geladen is. Daarnaast is een trage website funest voor je conversie. Wat zou jij doen als je een paar seconden moet wachten tot een webpagina geladen is? Juist, wegklikken. Daarom is snelle webhosting belangrijk.

Waarom voor Argeweb kiezen?

De beste webhosting is essentieel voor een snelle website. Daarom bieden wij drie webhosting pakketten die meegroeien met jouw online ambities. Standaard, Plus en Compleet. De pakketten groeien mee met je online ambities. Krijg je bijvoorbeeld meer bezoekers, kies dan voor het compleet pakket. De performance blijft dan gelijk en je levert niets in op de laadsnelheid van je website.

  • 9,2 uit 1400 beoordelingen
  • De beste hosting provider volgens Emerce 100
  • Als snelste hosting provider uit de test

*Actieprijs geldt eerste drie maanden, daarna wordt het reguliere tarief gehanteerd
**Maximale ruimte geldt als onderdeel van de totale opslag van het webhostingpakket.