Webhosting vergelijken

Kies het juiste hosting pakket

  • Webhosting voor snelle website
  • Performance tests
  • Nederlandse hostingproviders

Beste Webhosting Performance

Er zijn veel hostingproviders op de Nederlands markt, maar welke moet u nu eigenlijk kiezen voor het hosten van uw website? De performance van uw website is tegenwoordig van essentieel belang. Het is natuurlijk fijn voor websitebezoekers als uw website snel wordt geladen.

Dit draagt bij aan de ideale gebruikerservaring. Bovendien vindt Google dat ook. Het is niet voor niets één van de SEO rankingfactoren. Maar liefst 40% van de bezoekers verlaat een website wanneer deze niet binnen 3 seconden geladen is.

Razendsnelle Hosting

Het kiezen van de juiste webhosting omgeving voor uw website is dus heel belangrijk, het is het fundament voor een snelle website. Als u googled op webhosting, dan ziet u veel advertenties en zoekresultaten naar voren komen waarin hostingproviders roepen snelle, supersnelle tot wel razendsnelle hosting aan te bieden.

Op reviews sites voor hosting waaronder ispgids.com en kiyoh.nl staan reviews over hostingproviders. Deze reviews geven een goed beeld van hoe tevreden of ontevreden klanten zijn over de desbetreffende hostingprovider en zo nu en dan wordt er ook iets geroepen over hoe blij ze zijn met hun website en de snelheid daarvan.

Snelste Hosting

De top Nederlandse hostingproviders

Veel hostingproviders claimen snel te zijn dan al niet de snelste, wij besloten om dit te onderzoeken en de grootste hostingproviders op de Nederlandse markt te onderzoeken op snelheid. Dus hoe snel laad de website nu echt op webhosting?

Laadtijd TTFB
Argeweb 0,7 sec 0,095 sec
Transip 0,8 sec 0,131 sec
Antagonist 1,1 sec 0,126 sec
Hostnet 1,9 sec 0,7 sec
Mijndomein 2 sec 1,2 sec
Yourhosting 2,8 sec 1,6 sec
Strato 3,4 sec 2,9 sec

Hoe hebben we dit getest?

1. Vergelijkbare hosting

Bij alle hostingproviders hebben we een vergelijkbaar hostingpakket besteld en hier WordPress op geïnstalleerd.

2. Dezelfde content

Alle geteste websites waren gevuld met dezelfde content, afbeeldingen (gallery plugin en afbeeldingen niet geoptimaliseerd) en een contactformulier (plugin).

3. Geen caching plugins

Verder hebben we geen gebruik gemaakt van caching plugins, om echt puur de opgeleverde hostingomgeving te testen.

Laadtijd, TTFB en Request per second

Laadtijd is hetgeen uw websitebezoeker echt ervaart, dus hoe sneller de website geladen is (lees: in beeld is) hoe beter. Het is dus een belangrijke factor bij het kiezen van het ideale hostingpakket.

Daarnaast zijn TTFB en Request per second van belang. Hoe sneller en hoeveel meer request des te beter. De echte impact hiervan merkt u wanneer u veel bezoekers naar uw website krijgt op een zelfde moment. De website levert dan niet in op performance en biedt iedere bezoeker de zelfde performance.

Dit zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van de snelste webhosting. Daarnaast is de prijs, gratis support en tevredenheidsgarantie het onderzoeken waard bij het kiezen van het meest geschikte pakket.
Waarom deze metrics?

De request per second en TTFB hebben we gemeten met apache benchmarking en de laadtijd via gtmetrix.com. De reden dat we voor deze metrics hebben gekozen is dat u met deze metrics zeker een significant verschil kunt aantonen op performance (snelheid).

Goed om te weten

Snelste webhosting

Zoals gezegd: hoe sneller uw website laadt hoe beter. Wordt uw website succesvoller dan krijgt u ook meer bezoekers naar uw website en dan moet u kunnen bouwen op uw hostingomgeving. Performance hosting is een focuspunt van Argeweb, we hebben er daarom ook voor gekozen om drie webhosting pakketten op de markt te brengen.

Standaard, Plus en Compleet. De pakketten groeien mee met uw online ambities. Krijgt u bijvoorbeeld meer bezoekers, kies dan voor het compleet pakket. De performance blijft dan gelijk en u levert niets in op de laadtijden van uw website.

Schijfruimte

Veel hosting providers bieden enorme hoeveelheden schijfruimte aan bij hun hostingpakketten. Wanneer u geen plannen heeft om vele bestanden ter download aan te bieden, hoeft u zich over de schijfruimte weinig zorgen te maken.

Voor een gemiddelde website met grafische onderdelen die geschikt zijn gemaakt voor het web, heeft u aan 5GB meer dan voldoende. Deze hoeveelheid wordt vaak al aangeboden bij de instappakketten waarmee u dan prima aan de slag kunt.

Bandbreedte

Bandbreedte is hetgeen wat uw bezoekers verbruiken als ze uw website bezoeken. Wanneer u de hoeveelheid bandbreedte overschrijdt, kunnen providers bijvoorbeeld een rekening opsturen of uw website uit de lucht halen. Om dit te voorkomen is het verstandig om regelmatig uw website statistieken te bekijken.

Normaal gesproken kunt u ervan uitgaan dat u bij honderd bezoekers per dag ruim voldoende moet hebben aan een bandbreedte van 10GB per maand. De meeste bandbreedte wordt gebruikt door plaatjes en andere grafische onderdelen. Dit is dus iets om rekening mee te houden bij het vergelijken als uw website voorzien is van veel grafische onderdelen.

SSL

Bezit u een website? Dan is het belangrijk dat alle uitgewisselde informatie beveiligd is. Zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Door het gebruik van een SSL-certificaat zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door anderen.

1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW