Waarom webhosting belangrijk is

Alle belangrijke onderdelen van webhosting

  • Ervaring en reputatie
  • Gegevensbescherming
  • Voorkomen beter dan genezen

Waarom webhosting belangrijk is

Uw website begint met webhosting. Waarschijnlijk zoekt u de goedkoopste. Prijs is namelijk een belangrijke factor voor veel mensen, maar webhosting is de fundering van uw website. Als u dus een goedkope hosting provider kiest, is het niet realistisch om de beste en snelste servers te verwachten. Wij leggen u daarom uit waarom webhosting bepalend is voor het succes van uw website.

Het is belangrijk om een goede gebruikerservaring te bieden. Dit betekent dat uw website niet alleen functioneel goed in elkaar moet zitten, maar ook snel en stabiel moet zijn. Uw website moet daarom altijd bereikbaar zijn voor bezoekers en pagina's moeten snel geladen worden. Als het te lang duurt voordat pagina's op uw website geladen worden, gaan klanten naar een andere website.

Een ander onderdeel van webhosting waar rekening mee gehouden moet worden, is de uptime en downtime. Uptime staat voor de tijd dat een website online is en downtime voor de tijd waarop een website offline staat en niet beschikbaar is. Hierbij is het dus belangrijk om zo min mogelijk downtime te hebben. Een server van goede kwaliteit is dus uiterst belangrijk om zo min mogelijk downtime te hebben.

Bovendien heeft webhosting invloed op de vindbaarheid van uw website. Zoekmachines zoals Google kijken naar de snelheid van uw website en de tijd die bezoekers op uw website zitten. Hoe sneller uw website is en hoe langer mensen op uw website zitten, des te beter uw website scoort in Google. Voor meer informatie leest u het artikel: de invloed van webhosting op je SEO ranking.

Ervaring en Reputatie

Zoals u net heeft gelezen is het niet verstandig om zomaar voor de goedkoopste hosting provider te kiezen. Het is in uw eigen belang om een hosting provider te vinden die een goede reputatie heeft met snelle support en lokale servers. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat de gebruikerservaring en vindbaarheid van uw website geoptimaliseerd wordt.

Argeweb is al ruim 19 jaar specialist in de hosting branche en heeft een professioneel service team klaar zitten die elke werkdag klanten helpen. Onze klanten laten continue weten hoe blij ze zijn met onze support. Bovendien gebruiken we servers die in Nederlandse datacenters staan voor veilige en betrouwbare websites.

Gegevensbescherming

Er zijn zaken waar u wellicht niet over nadenkt wanneer u webhosting aanschaft zoals: hoe zijn back-ups geregeld bij een hosting provider of hoe zijn uw gegevens beschermd en beveiligd? Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als het gebeurt, wat voor impact heeft dat op uw website? U staat er misschien niet bij stil, maar het zijn wel degelijk factoren waar rekening mee gehouden moeten worden om een stabiele website te garanderen.

Argeweb neemt deze zaken erg serieus en gaat zorgvuldig met klantgegevens om. Het maken van back-ups gebeurd bij ons elke dag, zo verliest u in het ergste geval 24 uur aan data. Daarnaast kunnen we met trots zeggen dat we meerdere certificaten hebben om te garanderen dat uw website in goede handen is: ISO 27001 (informatiebeveiliging), ISO 9001 (kwaliteitssysteem) en ISO 22301 (beperken van schade bij incidenten). Bovendien zijn we geregistreerd bij The Green Web Foundation wat inhoud dat de datacenters waar onze servers in staan CO2-neutraal zijn. Ook uw website staat daarmee geregistreerd als CO2-neutraal.

Voorkomen is beter dan genezen

Webhosting kan nogal suf en technisch overkomen en dan moet u ook nog eens op zoveel factoren letten. U wilt gewoon snel webhosting aanschaffen en aan de slag met uw website. Dat snappen wij maar al te goed, want het is natuurlijk hartstikke leuk om een website te maken. Maar wat als al uw enthousiasme na het maken van uw website compleet omgegooid wordt in frustraties, omdat uw website niet goed werkt?

Dan is het te laat en moet u allerlei acties ondernemen om de problemen te verhelpen. Daarom is het verstandig om een weloverwogen keuze te maken voor uw webhosting, zodat u er zeker van bent dat uw website in orde is en ook blijft. Uit onderzoek blijkt dat Argeweb de snelste hosting provider is. We zijn er zelfs van overtuigd dat wij de beste hosting provider zijn en hebben daarom de 100% tevredenheidsgarantie: bent u niet tevreden? Dan kunt u binnen 30 dagen kosteloos opzeggen en betalen wij het volledige aankoopbedrag terug.

1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW