Wat is Webhosting

Alles wat u moet weten over webhosting

  • Wanneer is het nodig?
  • Wat heeft u nodig?
  • Wat zit er in een pakket?
  • Wat is website software?

Wat is webhosting

Webhosting is simpel gezegd het huren van een server waarop u de bestanden die uw website vormen opslaat. Een server is een computer die 24/7 in verbinding staat met het internet en in een datacenter staat die daar speciaal voor is gemaakt. De server maakt het dus mogelijk voor bezoekers om uw website te bekijken.

Het zelf regelen van een server is erg technisch en kost veel geld. Daarom kunt u een server huren bij een hosting provider zoals Argeweb. Dit kost u veel minder geld en u heeft geen technische kennis nodig.

Bij Argeweb wordt gebruik gemaakt van Nederlandse datacenters. Dit is een bewuste keuze zodat we betrouwbare en veilige servers aanbieden die aan uw wensen en behoeftes voldoen. Zo weet u zeker dat u een website heeft waar u zonder zorgen plezier van hebt.

Wanneer heb ik webhosting nodig?

Webhosting is nodig als u een website wil maken of een professioneel e-mailadres wil met een eigen domeinnaam. Als u webhosting koopt om een website te maken, zorgen wij ervoor dat uw website altijd blijft werken en veilig blijft door updates uit te voeren. Ook stellen wij de servers zodanig in dat uw website snel blijft draaien. Als u een domeinnaam koopt en daarbij e-mail hosting afneemt, kuntu gebruik maken van een professioneel e-mailadres zoals info@uwdomeinnaam.nl.

Wat heb ik voor webhosting nodig?

Om een webhosting pakket te kunnen aanschaffen moet u eerst een domeinnaam kopen. Dit is het internetadres waarmee bezoekers uw website kunnen bezoeken. Alle informatie en uitleg hierover vind u op onze domeinnaam pagina.

Wat zit er in een webhosting pakket?

Nu u weet dat u webhosting nodig heeft, moet u het webhosting pakket kiezen die het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Alleen, wat zit er allemaal in een webhosting pakket en wat heeft u nodig? Wij leggen u de belangrijkste onderdelen uit, zodat u een goede beslissing kan nemen:

SSD opslag

SSD opslag

Alle inhoud op uw website moet opgeslagen worden. Hier wordt een harde schijf voor gebruikt net zoals in een PC of laptop. Bij Argeweb gebruiken we SSD (Solid State Drive) opslag. Een SSD is tot wel 5x sneller dan een normale harde schijf (HDD). Zo heeft u altijd een snelle website.

We bieden opslag capaciteit van 5GB, 25GB en 50GB. Hoeveel u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid inhoud die u op uw website gaat plaatsen (afbeeldingen, video's en andere inhoud). De meeste mensen hebben genoeg aan 5GB opslag, maar u kunt natuurlijk zelf de beste inschatting maken van de opslagcapaciteit die u nodig heeft.

Dataverkeer

Dataverkeer

Het dataverkeer kunt u vergelijken met een mobiel abonnement. Het is een databundel die bestaat uit GB's (Gigabytes) die u kan verbruiken om onder andere het internet te bezoeken, afbeeldingen te bekijken of video's af te spelen.

Bij webhosting is het dataverkeer bestemd voor de bezoekers van uw website. Elke keer als iemand op uw website zit wordt er data gedownload. We bieden dataverkeer capaciteit aan van 20GB, 50GB en 250GB. De hoeveelheid dataverkeer die u nodig heeft is afhankelijk van het aantal bezoekers van uw website en hoeveel inhoud op uw website staat.

SSL

SSL

Een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat beveiligt alle informatie op uw website, zoals financiĆ«le transacties, aankopen en persoonsgegevens. Dat zorgt ervoor dat bezoekers veilig kunnen surfen op uw website. Bovendien geeft Google websites met een SSL certificaat een hogere ranking in de zoekresultaten. U heeft al vanaf €1,95 p/m een SSL certificaat.

E-mail account

E-mail account

Ieder webhosting pakket bevat een e-mail account met professionele e-mailadressen. Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw collega's of elke afdeling een eigen e-mailadres te geven. Wij bieden 15, 50 of 100 e-mailadressen aan. Bovendien heeft u geen technische kennis nodig. Wij regelen dit voor u, zodat uw e-mailadressen direct klaar voor gebruik zijn.

Website software

Om een website te maken zijn er heel veel verschillende Content Management Systemen (CMS). Dit zijn website software waarmee u eenvoudig een website maakt zonder technische kennis. U kunt kiezen uit maar liefst meer dan 80 CMS-en. De meest populaire zijn WordPress, Magento en Joomla.

We bieden alle CMS gratis aan en als u hulp nodig heeft met het installeren van het CMS kunt u gebruik maken van onze gratis installatiehulp. Onze professionals van de servicedesk zitten elke werkdag van 09:00 tot 17:30 voor u klaar: 0800 932 46 78 (gratis nummer) of support@argeweb.nl

website software
1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW