Installatie e-mailaccount (handmatig) in Thunderbird

Bekeken: 416 keer - Laatste update: 27 Sep 2018

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw e-mailaccount handmatig kunt instellen in Thunderbird voor Windows.

Klik rechtsboven op de instellingen-knop. Dit is de knop dat wordt weergegeven als drie horizontale streepjes die onder elkaar staan. Ga vervolgens naar Options en selecteer de optie Account Settings.

Klik linksonder op Account Actions en selecteer vervolgens de optie Add Mail Account om te beginnen met het configureren van uw mailaccount.

U kunt nu uw Name invullen waarvan u wilt dat geadresseerden deze zien als afzender. Vul vervolgens uw Email address en het bijbehorende Password in. Zorg ook dat de optie Remember password is ingeschakeld om te voorkomen dat u deze ook na het instellen steeds moet opgeven. Klik vervolgens op Continue om door te gaan.

Als u een melding krijgt dat de configuratie is gevonden door Argeweb, klik dan op Manual Config om een handmatige configuratie te forceren. Als u juist de melding krijgt dat de configuratie niet kon worden gevonden, dan wordt automatisch een scherm getoond waar u de configuratie handmatig op kunt geven.

Allereerst mag u rechts van Incoming opgeven of u gebruik wilt maken van IMAP of POP3, afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat. Gebruik vervolgens de volgende instellingen:

Incoming

Outgoing

  • Server hostname: mail.argewebhosting.nl
  • Port: 587
  • SSL: STARTTLS
  • Authentication: Normal password

Username

  • Incoming: Uw mailaccount
  • Outgoing: Uw mailaccount

Klik nu op Done om het configureren van uw mailaccount af te ronden.

Uw mailaccount is nu volledig ingesteld!Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein