Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Al 56.103 blije ondernemers kozen voor Argeweb

Webhosters

1550 beoordelingen

Hostingvergelijker

332 beoordelingen
argeweb recensies

Ik neem een Pro 2 VPS af en tot nu toe heb ik vrijwel niets te klagen. De support is kundig en vriendelijk.

Patrick

Met grote tevredenheid gebruik ik al jarenlang een VPS. Goede prijs/kwaliteit verhouding en stabiele servers.

Jasper

Ik heb een VPS met DirectAdmin. Super support, zowel via de telefoon als op tickets die je zelf kunt aanmaken.

Marcel

Waarom je een VPS koopt bij Argeweb

Extra IP-adressen

Voor bepaalde toepassingen meerdere IP-adressen nodig? Vraag tot maximaal 10 extra IP-adressen aan voor je server.

Onbeperkt dataverkeer

Op al onze virtual private servers heb je onbeperkt dataverkeer. Er is wel een Fair Use Policy van toepassing.

Gratis Private Network

Creëer je eigen private network. Zo kan je virtual private servers met elkaar verbinden via een VLAN.

Console toegang

Onze VPS-en hebben console toegang zodat je met two-factor authentication altijd en direct toegang hebt tot je servers.

Besturingssystemen en control panels

De meest populaire besturingssystemen bieden wij als kant en klaar template voor je Virtuele Private Server. Je kunt je VPS zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de open source distro's van Linux of ga voor Windows Server.

Windows Server

Kies uit Windows Server 2019 / 2016 Standard Edition of Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition.

Ubuntu VPS

Ubuntu is zeer stabiel en veilig, perfect voor WordPress of Joomla sites.

plesk vps

Plesk Panel

Plesk Panel is het complete control panel waarmee je je server inricht voor het maken en beheren van vele websites.

directadmin vps

DirectAdmin

Met DirectAdmin creëer je eenvoudig een professionele hostingomgeving voor jezelf of je klanten.

Argeweb behaalt 1e plaats in Emerce100

We hebben voor onze VPS hosting onlangs de 1e plaats behaald in de Emerce100 van 2024.

Emerce heeft ons beoordeeld op kennis, prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit.

Hier hebben we een score van 5 sterren voor behaald waar we erg trots op zijn!

argeweb emerce100 award

Hoe kies je de juiste VPS server?

Een groot voordeel van een VPS is dat je deze VPS server zelf samen kunt stellen. De mogelijkheden zijn hiermee ook meteen divers. Hoeveel RAM en schijfruimte heb je nodig? Welk besturingssysteem kies je? Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een webbased control panel voor het inregelen van bepaalde opties zoals bijvoorbeeld databases of e-mailadressen. Je kunt kiezen tussen Directadmin en Plesk.

Geheugen

Voldoende server geheugen is essentieel voor een goed werkende VPS. Het RAM geheugen bepaalt samen met de SSD schijfruimte en de processor de snelheid van je website(s) of applicatie. Het kiezen van het juiste VPS hosting pakket met voldoende geheugen ligt aan de ene kant aan het aantal bezoekers van je website. Hoe meer bezoekers, hoe meer geheugen er gebruikt zal worden. Aan de andere kant ligt het aan het doel van je server. Wil je een zware website of applicatie zoals Magento draaien, dan past een VPS Pro 4 met minimaal 4GB RAM of hoger beter bij jouw wensen. Bij onze VPS hosting bieden we tot wel 48GB RAM aan.

Schijfruimte

De hoeveelheid schijfruimte bepaalt hoeveel bestanden opgeslagen kunnen worden op de VPS. Zijn er veel foto's of video's, dan zal een grotere SSD schijf nodig zijn. Met een VPS server voorzien van SSD harde schijven is er een hogere lees- en schrijfsnelheid. Dit zorgt er mede voor dat een hogere laadsnelheid voor de site wordt gerealiseerd. Als er veel websites gehost worden, is ook meer schijfruimte nodig. Bij een enkele website zal de VPS Pro 2 met 150GB SSD opslag voldoen. Je kunt uitbreiden tot 1500GB.

CPU cores (processor)

Het aantal processors bepaalt ook hoe snel je websites en applicaties reageren. Met meer CPU cores kunnen er meer berekeningen uitgevoerd worden in dezelfde tijd. Hierdoor zal de snelheid toenemen.

Dataverkeer

Alle VPS-en zijn voorzien van onbeperkt dataverkeer op basis van fair-use. Je hoeft niet meer het dataverkeer in te schatten dat je server verbruikt, waardoor je eenvoudiger de juiste configuratie kiest voor je VPS.

VPS Besturingssysteem

Bij het kiezen van een besturingssysteem voor je VPS komt het vaak neer op persoonlijke voorkeur. Bij ons kun je kiezen uit voorgeïnstalleerde Windows en Linux templates die direct beschikbaar zijn voor gebruik. Het is mogelijk om zelf, op elk gewenst moment, gemakkelijk over te schakelen op een ander besturingssysteem. Je zet met de redeploy optie je VPS in een handomdraai over naar het gewenste besturingssysteem.

Snapshot

Het is mogelijk om een snapshot af te nemen bij je VPS. Een snapshot is een momentopname van je server en komt van pas wanneer je een VPS gaat updaten. Mocht er iets misgaan, dan kun je altijd terug naar het moment dat je een snapshot hebt aangemaakt. Een snapshot kan je vasthouden voor 1 dag maar ook voor 1 week. Bij het bestellen kan je kiezen om meerdere snapshots af te nemen.

Back-up

Met een back-up van je VPS server wordt je data beschermd tegen verlies of beschadiging. Back-ups worden iedere nacht gemaakt en zorgen zodoende voor maximale databescherming. Je kunt een back-up optioneel bij je VPS mee bestellen.

Private network

Stel, je wilt een uitgebreide webhostingomgeving opstellen met twee VPS-en, dan is het mogelijk om deze met elkaar te linken doormiddel van een private network. Zo kunnen de VPS-en onderling met elkaar communiceren maar staat de data fysiek gescheiden. Gebruik bijvoorbeeld de ene VPS server als databaseserver en de andere VPS als opslaglocatie voor de bestanden van een website.

Console toegang

Via het console kun je toegang krijgen tot de root van de server. Via de root kun je functies op je server installeren of software updates doorvoeren. De console toegang is beschikbaar via het control panel van Argeweb.

Veelgestelde vragen

Een VPS (Virtual Private Server) is een virtuele server waarop een besturingssysteem (Windows of Linux) geïnstalleerd kan worden. Deze draait op een fysieke server die geschikt is voor virtualisatie. Deze fysieke servers hebben erg veel rekenkracht en geheugen om virtuele machines te kunnen draaien. Lees meer

Een snapshot maak je voordat je wijzigingen aanbrengt op je VPS. Dit kan bijvoorbeeld een update zijn van Apache of PHP. Mocht het fout gaan dan kan je de snapshot die je gemaakt hebt weer herstellen. Door het terugplaatsen van de snapshot is je VPS precies hetzelfde als op het moment dat de snapshot gemaakt is.

Onze VPS kan oparagraph geïnstalleerd worden (een schone installatie) door middel van de redeploy functie. Met deze functie kan je ook een redeploy doen met een ander besturingssysteem.

Bij webhosting draait je website op een gedeelde server. Alle websites die op deze server staan maken gezamenlijk gebruik van dezelfde servercapaciteit. Bij VPS hosting krijg je een bepaald gedeelte van de server capaciteit tot je beschikking. Het voordeel hiervan is dat je website niets hoeft te verdelen en dat de prestatie van je website niet kan worden beïnvloed door websites van andere klanten. Dit is bij webhosting wel het geval.

Naast de manier waarop de capaciteiten van de server worden verdeeld is er nog een belangrijk verschil. Met VPS hosting krijg je volledige controle over de virtuele server, waardoor deze net zo flexibel is als een fysieke server. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen welk besturingssysteem je kiest en welke software je erop installeert. Ook kan je op een VPS meerdere websites hosten.

Je kiest voor VPS hosting als je een website hebt met veel bezoekers. Een zakelijke website, webshop of goedlopende blog moet natuurlijk goed, snel en altijd bereikbaar zijn. Heb je niet zoveel verkeer en wil je minder betalen voor het hosten van je website? Dan is webhosting de ideale optie voor jou.

Bij het bestellen kan je een besturingssysteem en control panel kiezen. Binnen dit control panel (Plesk of DirectAdmin) kan je verschillende mogelijkheden qua veiligheid implementeren. Bij DirectAdmin is het bijvoorbeeld mogelijk om een Firewall te installeren om zo ongewenste inlogpogingen te blokkeren. Je VPS draait op HP blade servers waardoor wij een uitstekende betrouwbaarheid kunnen realiseren.

Onze VPS-en worden standaard met besturingssysteem en control panel opgeleverd. Je kan via SSH installaties doen op je server, denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van functies of programma's.

Je kan aanvullend een back-up bestellen. Deze back-ups worden automatisch elke nacht gemaakt. Indien er zich een probleem voordoet met je VPS, kan onze servicedesk je VPS herstellen met de back-up.

Standaard wordt er één IP-adres meegeleverd. Je kan dit uitbreiden tot maximaal 11 IP-adressen. Je eerste IP-adres is inbegrepen bij de server en voor elk aanvullend-IP adres betaal je 2,99 per maand.

Je kan op je server kiezen voor twee control panels: DirectAdmin of Plesk. Binnen deze control panels kan je het verbruik zien. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel opslagruimte je VPS nog over heeft of hoeveel dataverkeer er verbruikt wordt. Ook kan je per gebruiker het verbruik aflezen.

Heb je meer performance nodig? Je kan eenvoudig je server upgraden naar een groter pakket. Neem contact op met onze Servicedesk en één van onze blije helpers regelt de upgrade voor je. Ze zijn bereikbaar via 085-0218861 en support@argeweb.nl.

Argeweb host de data van je server alleen op Nederlandse bodem. Onze datacenters staan in Amsterdam en Schiphol Rijk. Lees hier meer over onze infrastructuur.

Wij gaan er natuurlijk van uit dat je server nooit onbereikbaar is, echter kan dit wel eens voorkomen. Een voorbeeld; je hebt een grote actie opgezet waardoor er veel verkeer naar je website wordt geleid en waardoor deze uit het geheugen loopt. Wanneer dit gebeurt of bij andere problemen, kan je het beste contact opnemen met onze servicedesk. Ze zijn bereikbaar via 085-0218861 en support@argeweb.nl. Onze experts kunnen precies zien waar het hoge verbruik vandaan komt en je direct helpen. Boven kan je in Mijn Argeweb zelf je server eenvoudig oparagraph opstarten.

Net als je PC dient een VPS ook regelmatig te worden bijgewerkt. Het updaten van de verschillende software componenten kan via de command line. Je maakt dan gebruik van het commando 'yum update'. Wanneer je DirectAdmin als control panel gebruikt, kan je de Custom Build plugin installeren. Deze plugin houdt je DirectAdmin VPS altijd up-to-date.