Domeinnaam kopen

Is uw domeinnaam nog beschikbaar?

  • Meer dan 500 extensies
  • Gratis verhuisservice
  • Gratis redirecten

Wat is een domeinnaam?

Om websites een naam te geven wordt een domeinnaam gebruikt. Domeinnamen verwijzen naar een IP-adres. Dit IP-adres bestaat uit een lange reeks cijfers. Dit is natuurlijk lastig om te onthouden, daarom wordt het IP-adres met behulp van een domeinnaamsysteem (DNS) omgezet tot een domeinnaam.

De domeinnaam van Argeweb is argeweb.nl. Een domeinnaam is uniek en kan dus slechts één keer gebruikt worden. Dit betekent dat er een kans bestaat dat de domeinnaam die u wilt kopen niet meer beschikbaar is. Iemand anders heeft deze domeinnaam dan al geregistreerd.

.nl

0,75 voor het eerste jaar

.com

5,95 voor het eerste jaar
2,95 voor het eerste jaar

Domeinnaam registreren

De naam van uw website is erg belangrijk. Het is uw online visitekaartje wat duidelijk maakt wat u doet. Het is daarom aan te raden om een pakkende domeinnaam te bedenken die makkelijk te onthouden is. Gebruik onze domeinnaam suggestietool of lees het artikel 6 handige domeinnaam tips om tot nieuwe ideeën te komen voor uw domeinnaam.

Het registreren van een domeinnaam doet u eenvoudig met onze domeinnaam checker. Het enige wat u hoeft te doen is een naam invullen en u krijgt direct een overzicht te zien met de beschikbaarheid. Zo ziet u meteen of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is voor verschillende domeinnaam extensies. Is de domeinnaam die u wilt beschikbaar? Dan kunt u deze met een simpele klik op de knop registreren. Wij regelen daarna de registratie voor u. Zodra de domeinnaam gereed is ontvangt u een e-mail.

Domeinnaam kopen

Om een domeinnaam te kopen bent u bij Argeweb aan het juiste adres. We hebben meer dan 190.000 domeinnamen in beheer en zijn daarmee één van de grootste hosting providers van Nederland. Met meer dan 500 domeinnaam extensies, voordelige prijzen en een professioneel service team hebben wij alles in huis om u goed van dienst te zijn. U heeft bij ons al een domeinnaam voor slechts €0,75 per jaar inclusief gratis domeinnaam verhuisservice en gratis domeinnaam redirects.

De kosten voor een domeinnaam wisselen. Dit komt door de verschillende domeinnaam extensies. De ene extensie is duurder dan de andere door de populariteit van de extensie. Bij onze domeinnaam checker ziet u direct hoeveel elke domeinnaam extensie kost. Ook vind u op onze domeinnaam extensies pagina een overzicht van alle extensies en bijbehorende prijs.

Domeinnaam aanvragen

Het aanvragen van een domeinnaam is heel eenvoudig. Met de domeinnaam checker controleert u of de door u gekozen domeinnaam beschikbaar is. Bij een domeinnaam die beschikbaar is registreert u deze met een klik op de knop. Na het afronden van uw bestelling regelen wij de registratie van uw domeinnaam en kunt u snel aan de slag met uw domeinnaam.

Domeinnaam uitbreiden

Als u nu alleen een domeinnaam wil is dat geen enkel probleem. Laat uw geregistreerde domeinnaam bij ons staan en u kunt later eenvoudig uitbreiden. Voeg bijvoorbeeld e-mail hosting toe voor een professioneel e-mailadres of maak een website met onze webhosting pakketten. Heeft u zelf geen kennis van websites maken of heeft u er geen tijd voor? Bekijk dan eens onze webdesign pakketten voor een compleet op maat gemaakte responsive website.

Gratis domeinnaam

Bij Argeweb krijgt u een gratis domeinnaam als u een webhosting pakket afneemt. Bij elk pakket zit het volledige eerste jaar een gratis domeinnaam. Hierbij heeft u keuze uit de volgende domeinnaam extensies:

.nl, .eu, .com, .info, .biz, .net, .org, .de of .be.

Wilt u een andere extensie? Dan krijgt u korting op uw domeinnaam kosten.

Bulk registratie

Als u meerdere domeinnamen tegelijkertijd wil controleren op beschikbaarheid en/of registreren is onze bulk domeinnaam checker ideaal. Vul een domeinnaam in en plaats elke volgende domeinnaam op een nieuwe regel. De bulk domeinnaam checker geeft u vervolgens na enige tijd laden een overzicht van alle ingevulde domeinnamen en de beschikbaarheid daarvan. Daarna kunt u direct alle beschikbare domeinnamen kopen.

Veelgestelde vragen

Argeweb heeft meer dan 190.000 domeinnamen en tienduizenden websites in beheer en is daarmee één van de grootste hosting providers in Nederland. Klanten kiezen voor ons vanwege de professionele service van onze servicedesk. Zij zitten voor u klaar om te helpen wanneer u ergens niet uitkomt. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over uw online diensten.

Als u een domeinnaam registreert bij Argeweb is deze 1 jaar geldig. Voordat deze periode verloopt, krijgt u van ons een melding dat uw domeinnaam bijna verlopen is en kunt u kiezen om de domeinnaam te verlengen of op te zeggen.

Wanneer u uw domeinnaam wilt verlengen geldt de verkoopprijs op dat moment.

Het is niet verplicht om een website te maken wanneer u een domeinnaam koopt. Argeweb biedt wel webhosting pakketten aan als u van plan bent om een website te maken. Als u een webhosting pakket kiest krijgt u bovendien het eerste jaar een gratis domeinnaam.

Een domeinnaam extensie is het laatste gedeelte van de domeinnaam. De meest populaire zijn .nl, .com, .eu en .be. Er zijn ook specifieke domeinnaam extensies die direct zeggen wat u doet zoals .shop en .app.

Bij Argeweb kunt u kiezen uit meer dan 500 extensies. Er is dus genoeg keus, zodat iedereen een geschikte extensie vindt. De volledige lijst met extensies kunt u vinden op onze domeinnaam extensies pagina.

Het verschil in prijs van domeinnaam extensies komt door de populariteit en de inkoopprijs bij de registry. De registry is de beheerder van domeinnamen en domeinnaam extensies en draagt zorg voor het domeinnaamregistratiesysteem (DNS) en de DNS-infrastructuur.

De prijzen van domeinnamen kunnen veel variëren door verschillende domeinnaam extensies. Door te kiezen voor een goedkopere extensie kunt u de prijs van uw domeinnaam dus laag houden.

Als de domeinnaam die u wilt al bezet is heeft u drie opties. De eerste is de eigenaar benaderen om de domeinnaam over te kopen. Dit kost vaak veel geld en is het dan waarschijnlijk niet waard. De tweede optie is het kiezen van een andere domeinnaam extensie. Het komt vaak voor dat een .nl of .com extensie al bezet is, maar als u bijvoorbeeld een webshop begint is de .shop extensie wellicht een oplossing. Dit soort extensies zijn vaker beschikbaar en bieden een goed alternatief. De laatste optie is het kiezen van een andere naam. Aangezien uw website naam waarschijnlijk zorgvuldig gekozen is, is deze optie niet vaak een gewenste oplossing.

Als u een domeinnaam registreert bij Argeweb wordt deze real-time vastgelegd. Vanaf het moment van registreren duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat uw domeinnaam klaar is. Zo kunt u snel verder met uw domeinnaam.

Een domeinnaam hoeft niet per se gebruikt te worden voor alleen een website. Een domeinnaam kan ook gebruikt worden om een professioneel e-mailadres te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam.nl aanmaken om een professionelere uitstraling te creëren.

Om uw domeinnaam te verhuizen naar Argeweb, vraagt u bij uw huidige provider het token op. Wanneer u het token heeft ontvangen van uw huidige provider geeft u deze door aan ons met het verzoek om uw domeinnaam te verhuizen. Wij geven de verhuizing door aan SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) en valideert deze met uw token. SIDN bevestigt de ontvangst van de verhuisaanvraag per e-mail aan u en ons. De verhuizing zal dezelfde dag nog worden afgerond.

Als u uw domeinnaam wilt verhuizen naar Argeweb regelen wij de overname geheel gratis.

Het redirecten van een domeinnaam is het doorverwijzen naar een ander domeinnaam. Als u bijvoorbeeld fietsen.nl heeft, maar ook fietsen.com en fietsen.eu heeft gekocht, dan wil u niet drie verschillende websites hebben. U laat dan bijvoorbeeld fietsen.com en fietsen.eu redirecten naar fietsen.nl. Als iemand dan fietsen.com of fietsen.eu intypt wordt de bezoeker automatisch doorverwezen naar fietsen.nl. Zo heeft u maar één website nodig terwijl u meerdere domeinnaam extensies kunt gebruiken.

Het redirecten van een domeinnaam bij Argeweb doet u eenvoudig in 'Mijn Argeweb'. Log in met uw inloggegevens en ga naar 'Beheren' -> 'Domeinnaam'. Klik op de domeinnaam waar u een redirect op wil plaatsen en klik daarna op het icoon van 'Redirect'. Hier kiest u de redirect 'URL (Doorschakeling naar extern internetadres)' en vervolgens vult u in het tekstveld in naar welk internetadres de redirect moet gaan.

De laatste stap is het aangeven of u een tijdelijke (302) of permanente (301) redirect wil maken. Over het algemeen zal u kiezen voor een permanente redirect. Wanneer u kiest voor een tijdelijke redirect gaan internetbrowsers ervan uit dat de oude domeinnaam op een later tijdstip weer gebruikt gaat worden. U moet alleen voor een tijdelijke redirect kiezen als u de waarde van uw oude domeinnaam wil behouden en begrijpt welke gevolgen dit heeft.

De waarde van uw domeinnaam bepaalt deels de ranking die u heeft in zoekmachines. Als u uw oude domeinnaam niet meer gaat gebruiken en zoveel mogelijk waarde op uw nieuwe domeinnaam wil hebben, raden wij u aan om een permanente redirect te maken, zodat de waarde van het oude domeinnaam wordt meegenomen naar de nieuwe.

Als u uw domeinnaam wilt redirecten kunt u dit geheel gratis doen bij ons.

Als u een domeinnaam wil registreren maar er niet direct iets mee wil doen, kunt u deze 'parkeren'. Wanneer u klaar bent om er iets mee te doen staat deze gewoon nog voor u klaar. Als u van plan bent om een website te maken kunt u uw domeinnaam uitbreiden met een webhosting pakket of e-mail hosting.

Het verschil tussen een normale en een premium domeinnaam zit in de waarde van de domeinnaam. Een premium domeinnaam kent twee soorten. Enerzijds oudere extensies met een generieke naam zoals horloges.nl of disney.com en anderzijds zijn het nieuwe extensies met een generieke naam of bedrijfsnaam welke nog niet geregistreerd is. Hiervan wordt verwacht dat de aanschafprijs een stuk hoger ligt. Premium domeinnamen zijn vaak kort, generiek, gerelateerd aan producten en eenvoudig te onthouden.

DNSSEC staat voor DomeinNaamSysteem SECurity. Het is een uitbreiding van het Domeinnaamsysteem en zorgt ervoor dat het gebruik van domeinnamen veiliger is. DNSSEC voorkomt 'DNS-vergiftiging' waarbij het domeinnaamsysteem wordt aangetast. Als dit gebeurt kunnen legitieme domeinnamen worden vervangen voor een neppe. Hierdoor kan iemand bijvoorbeeld fietsen.nl invullen en daarmee op een vervalste pagina terecht komen waar zijn gegevens gestolen kunnen worden. Het is daarom belangrijk om DNSSEC beveiliging toe te voegen aan uw domeinnaam. Bij Argeweb zit bij elke .nl domeinnaam gratis DNSSEC beveiliging.

Het is helaas niet mogelijk om een domeinnaam te wijzigen. Als u een andere naam wil moet u een nieuwe domeinnaam registreren en uw oude domeinnaam opzeggen.

Bekijk alle veelgestelde vragen.

1999-2018 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW