Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Domeinnaam registreren: waar moet je op letten?

Een sterke domeinnaam is herkenbaar en makkelijk te onthouden. Verzin daarom geen ingewikkelde naam met speciale tekens of moeilijke spelling, maar houd het kort en krachtig. Dit zorgt er voor dat je domeinnaam beter onthouden wordt en de kans dat je website bezocht wordt groter is.

Omdat elke domeinnaam uniek is, kan je een combinatie van domeinnaam en extensie die al bezet is niet meer gebruiken. Omdat dit vaker voorkomt dan je denkt, heb je dus twee opties: een andere naam bedenken of een domeinextensie gebruiken die nog wel beschikbaar is.

Al 56.103 blije ondernemers kozen voor Argeweb

Webhosters.nl

1550 beoordelingen

Hostingvergelijker.nl

278 beoordelingen
argeweb recensies

Een hele prettige en snelle reactie van de administratie op mijn vragen. Direct actie en oplossen. En ook nog eens zeer klantvriendelijk. Top.

Hélène van der Veur

Bij vragen via de servicedesk werd er snel gereageerd, en gehandeld. Een vlotte snelle afhandeling. Bij vragen was er gelijk mogelijk tot contact via servicedesk. Een tevreden klant.

Lonneke Schenk

Enorm blij met de service van Argeweb. Mijn voornaamste keuze is het vriendelijke en snelle contact van de supportlijnen.

Joey Baart

Domeinnaam registratie voordelen bij Argeweb

gratis servicedesk

Gratis Servicedesk

Een team van blije en klantvriendelijke helpers zitten klaar voor jouw vragen. Bereikbaar via livechat, 0850218861 en support@argeweb.nl.
gratis verhuisservice

Gratis Verhuisservice

Ontevreden over je huidige hosting provider? Verhuis je domeinnaam gratis naar Argeweb.
doorsturen

Doorsturen

Je kan een domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam.

Veelgestelde vragen

Een domeinnaam is de naam van je website. Het is het adres dat een bezoeker intypt in de URL-balk om op je website te komen. Domeinnamen kunnen elke combinatie van letters en cijfers bevatten en worden gebruikt in combinatie met een extensie. De extensie is het laatste onderdeel van de domeinnaam, zoals .nl en .com.

Het registreren van een domeinnaam gebeurt real-time. Nadat wij de registratie hebben ontvangen, wordt er automatisch een aanvraag gedaan bij de desbetreffende registrar van de gekozen domeinextensie. De .nl extensie wordt bijvoorbeeld beheert door SIDN. Vanaf het moment van registreren duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat je domeinnaam klaar is voor gebruik.

Vanaf het moment van registratie ben je de eigenaar voor 1 jaar. Wanneer je wil opzeggen, kan dat uiterlijk één maand voor de vervaldatum. Daarna wordt de domeinnaam automatisch verlengd met 1 jaar.

Om je domeinnaam aan een e-mailadres te koppelen heb je E-mailhosting of een Microsoft 365 abonnement nodig. Vervolgens kan je jouw domeinnaam koppelen aan de gekozen e-mail software.