Domeinnaam registreren

.nl € 0,95

Ga voor een betrouwbare en veilige uitstraling. Registreer een .nl het eerste jaar extra goedkoop voor slechts € 0,95

.com € 5,95

Vergroot je website bereik en creeër status. Leg je .com domein het eerste jaar vast voor slechts € 5,95

.eu € 2,95

Actief in de EU? Laat zien dat jouw bedrijf in het buitenland actief is en betaal tijdelijk het eerste jaar € 2,95

Domeinnaam registreren: waar moet je op letten?

Net bij de KvK geweest en je wilt je domein claimen voor je website? Of je bent nog niet zover maar hebt stiekem wel plannen voor een eigen bedrijf in de toekomst? Leg dan nu jouw pakkende website naam vast. Een goede domeinnaam is herkenbaar en makkelijk te onthouden. Daarnaast bevat het in ieder geval je merknaam, geen speciale tekens en geen moeilijke spelling. Benieuwd of jouw idee nog beschikbaar is? Doe de check en vraag jouw domeinnaam aan.

Domeinnaam registreren zonder hosting

Heb je een idee voor een URL maar ga je niet direct een website maken? Dan kun je vast alleen een domeinnaam vastleggen zonder hosting. Het voordeel hiervan is dat niemand die website naam meer kan claimen. Het domein staat veilig bij ons geparkeerd en kun je wanneer je wilt gebruiken voor je website of webshop.

Voordelen van Argeweb voor domeinnaam

Persoonlijke ondersteuning

De experts van onze servicedesk staan voor je klaar om te helpen bij vragen of problemen. Ze zijn bereikbaar op 085-0218861.

Gratis domeinnaam verhuizen

Als je wilt kun je een bestaande domeinnaam verhuizen naar een nieuwe hosting provider (registrar). Het verhuizen van je domein is eenvoudig en gratis.

Gratis domeinen doorsturen

Als je meerdere domeinnamen in je bezit hebt, kun je deze laten verwijzen naar één specifiek domein. Dit noemen we het redirecten of doorsturen van je domeinnaam.

Ruime ervaring

We hebben ondertussen al 20 jaar ervaring en meer dan 250.000 domeinnamen geregistreerd.

Kies uit meer dan 500 domeinextensies

Populair
Nieuw
Europa
Overige landen
Zakelijk
Interesses
Reizen
Educatief
Overig

Prijzen zijn per jaar en actieprijzen zijn alleen geldig voor het eerste jaar.

Veelgestelde vragen

Een domeinnaam is de naam van je website. Het is het adres dat iemand intypt als URL om zo op je website te komen. Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres van de server. Wanneer dit IP adres is gevonden wordt de website geladen. Een IP-adres bestaat uit cijfers, wat het voor bezoekers lastig maakt die cijferreeksen te onthouden. Daarom zijn er domeinnamen bedacht die gebruikt worden om websites te identificeren in plaats van IP-adressen te gebruiken.

Een domeinnaam kan elke willekeurige combinatie van letters en cijfers zijn en kan worden gebruikt in combinatie met verschillende domeinnaamextensies, zoals .nl, .com, .net en meer. Voordat je de naam online kunt gebruiken, moet je een domeinnaam aanvragen. Elke domeinnaam is uniek. Heb je de naam al geclaimd? Dan kan niemand deze meer gebruiken.

Een domeinnaam registreer je via onze website. Nadat wij de aanvraag hebben ontvangen, wordt er automatisch een aanvraag gedaan bij de desbetreffende registrar van de domeinextensie. De .NL domeinextensie wordt bijvoorbeeld beheert door de SIDN. Een domeinnaam wordt altijd op jouw (bedrijfs)naam gezet, zo ben je er dus van verzekerd dat jij de rechtmatige eigenaar bent.

Als je een domein registreert bij ons wordt deze real-time vastgelegd. Vanaf het moment van registreren duurt het ongeveer 15 tot 30 minuten totdat je domein klaar is. Zo kun je snel verder.

Als de naam die je wilt al bezet is, heb je drie opties. De eerste is de eigenaar benaderen om het domein over te kopen. Dit kost vaak veel geld en is het dan waarschijnlijk niet waard. De tweede optie is het kiezen van een andere extensie. Het komt vaak voor dat een .nl of .com extensie al bezet is, maar als je bijvoorbeeld een webshop begint is de .shop extensie wellicht een oplossing. Dit soort extensies zijn vaker beschikbaar en bieden een goed alternatief. De laatste optie is het kiezen van een andere naam.

Een domeinextensie is het laatste gedeelte van de domeinnaam. De meest populaire zijn .nl, .com, .eu en .be. Er zijn ook specifieke extensies die direct zeggen wat u doet zoals .shop en .app.

Vanaf het moment van registratie ben je de eigenaar voor 1 jaar. Wanneer je wil opzeggen, kan dat uiterlijk één maand voor de vervaldatum. Daarna wordt de domeinnaam automatisch verlengd met 1 jaar.

Het is niet verplicht om een website te maken. We bieden wel Webhosting in Nederland aan als je van plan bent om een website te maken. Bij het webhosting pakket krijg je bovendien het eerste jaar een gratis domeinnaam.

Een domeinnaam is niet alleen te gebruiken voor een website, maar ook als e-mailadres. Nadat je je domeinnaam hebt vastgelegd, wordt het domein gekoppeld aan je e-mail. Zo kan je bijvoorbeeld het volgende e-mailadres krijgen: info@bedrijfsnaam.nl.

DNSSEC staat voor DomeinNaamSysteem SECurity. Het is een uitbreiding van het Domeinnaamsysteem en zorgt ervoor dat het gebruik van domeinen veiliger is. DNSSEC voorkomt 'DNS-vergiftiging' waarbij het domeinnaamsysteem wordt aangetast. Als dit gebeurt kunnen legitieme domeinen worden vervangen door neppe. Hierdoor kan iemand bijvoorbeeld fietsen.nl invullen en daarmee op een vervalste pagina terecht komen waar zijn gegevens gestolen kunnen worden. Het is daarom belangrijk om DNSSEC beveiliging toe te voegen aan uw domein. Bij Argeweb zit bij elke .nl domeinnaam gratis DNSSEC beveiliging.

Als je een domein wilt kopen maar er niet direct iets mee wil doen, kan je deze 'parkeren'. Wanneer je klaar bent om er iets mee te doen staat deze gewoon nog voor je klaar. Als je van plan bent om een website te maken kan je een domein uitbreiden met een webhosting pakket of e-mailhosting.

Met onze Argeweb Design Service nemen wij al dit werk uit handen en maken wij voor jou een maatwerk website die helemaal aansluit op jouw bedrijf.