Vandaag zijn we gesloten i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Domeinnaam checken

Wil je zien of jouw favoriete domeinnaam nog beschikbaar is? Maak dan gebruik van onze domeinchecker om te controleren of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie. Nadat je de check hebt uitgevoerd, krijg je verschillende resultaten te zien met beschikbare domeinextensies voor jouw zoekopdracht.

Domeinnaam registreren

Is jouw favoriete domeinnaam nog vrij? Dan kun je hem direct registreren! Heb je nog geen webhosting, VPS of Email dan kun je dit direct regelen om aan de slag te gaan met jouw domeinnaam. Mocht je één van deze diensten al hebben dan kun je vanuit je account je nieuwe domein koppelen aan jouw webhosting of andere dienst van Argeweb. Zodat je direct kan starten met je online project!

Domeinnaam verhuizen

Met het checken van domeinnamen kun je erachter komen of de naam al geregistreerd is door iemand anders of door jezelf bij een andere hosting provider. In dat geval heb je twee opties: de domeinnaam overkopen van de eigenaar of als de domeinnaam van jou is kun je domeinnaam gratis verhuizen naar Argeweb. Het verhuizen van een domein kan door middel van een verhuistoken die je kunt opvragen bij de provider waar jouw domein nog actief is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op en maak gebruik van onze gratis verhuisservice!

Domeinnaam bezet

Als een domeinnaam bezet is, dan is het vaak vervelend omdat je domeinnaam niet beschikbaar is. Je hebt echter nog steeds verschillende opties om je website een naam te geven. Ten eerste kun je proberen om de domeinnaam rechtstreeks te kopen van de huidige eigenaar. Je kunt dit doen door contact met hen op te nemen of te zoeken naar een website waarop je domeinnaam te koop is. Verder kun je kiezen voor een andere domeinnaam die niet bezet is. Probeer na te denken aan een creatieve optie voor je domeinnaam of kies voor een andere domeinextensie zoals .shop voor een webshop of .eu of .com voor een internationaal bedrijf.

Veelgestelde vragen

Je kunt door middel van onze domeinchecker zien of het domein nog beschikbaar is. Als er staat registreren dan is het domein nog vrij. Staat er verhuizen? Dan is het domein bezet. Je kunt ook de WHOIS gegevens of SIDN raadplegen om te zien of een domein beschikbaar is. Als je een URL intypt in de browser kun je ook al snel zien of er al een website aanwezig is op het domein.

Kies een naam die gemakkelijk te onthouden is. Houd het kort en makkelijk leesbaar, en kies voor een naam die gemakkelijk uit te spreken is. Als je een bedrijf hebt kan het handig zijn om je bedrijfsnaam in de domeinnaam te verwerken. In Nederland is .nl de meest populaire domeinextensie, maar er zijn verschillende andere opties zoals .com, .eu of een van de nieuwe domeinextensies zoals .shop of .online.

Heb je een mooie domeinnaam gevonden die nog vrij is? Leg deze dan direct vast, dan weet je zeker dat niemand anders deze kan registreren.

Je kunt al een .nl domein registreren vanaf 3,99 per jaar! We hebben bij Argeweb meer dan 900 verschillende domeinextensies beschikbaar in verschillende prijsklassen. Ben je ook op zoek naar webhosting? Dan kun je al webhosting afnemen voor 0,99 (actieprijs) voor de eerste maand.

Om de eigenaar van een domeinnaam te vinden kun je verschillende dingen proberen. Als eerste kun je Whois-gegevens opvragen via verschillende websites zoals via SIDN.nl. Daar kun je de eigenaar van een domein vinden door de domeinnaam in te voeren om informatie te verkrijgen over de domeingegevens voor dat specifieke domein en daar contact mee opnemen.

Wat je ook kunt doen is dat je een aanvraag om contactgegevens kunt sturen naar de provider waar het domein is geregistreerd. Als je weet bij wie het domein is geregistreerd, kan je een verzoek sturen om de contactgegevens van de eigenaar op te vragen. Verder kun je natuurlijk ook contact opnemen via de website zelf of de social media profielen die horen bij de website of eigenaar van de website.