Een SSL certificaat aanvragen

Je hebt de keuze uit een los SSL certificaat (voor bijvoorbeeld een VPS) en een certificaat voor onze webhosting pakketten. Een los certificaat moet je zelf installeren en kan niet worden geactiveerd op onze webhosting. Hiervoor heb je een SSL certificaat voor webhosting nodig. Wij installeren het certificaat dan voor je en zorgen dat deze up-to-date blijft, zodat je website altijd veilig is. Bekijk welke type certificaten we hebben en welke voor jou geschikt is.

SSL voor Webhosting
SSL voor overige hosting

Deze certificaten leveren we

Met SSL versleutel je alle uitgewisselde informatie op je website, zoals online aankopen, financiële transacties en persoonsgegevens. De meest uitgebreide variant is Extended Validation. Hiermee staat je bedrijfsnaam in de adresbalk en straalt je website vertrouwen uit. Welk SSL certifcaat bij jouw website past is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn er verschillende certificaten voor particulieren en bedrijven. Maar de keuze hangt ook af van het aantal subdomeinen dat je wil versleutelen en hoe zichtbaar de beveiliging moet zijn.

Single domain

Het single domain certificaat is de meest populaire en geldig voor 1 domein of subdomein. Voor dit type certificaat kies je bij de pakketten voor Essential SSL of Instant SSL. Als je extra subdomeinen gaat gebruiken heb je een wildcard certificaat nodig.

Single Domain

Wildcard

Het wildcard certificaat verschilt van het single domain certificaat door wel versleuteling te bieden voor alle subdomeinen van je domein. Het * teken in de afbeelding staat voor elke gewenste subdomein. Voor dit type certificaat kies je bij de pakketten voor Wildcard Essential SSL.

Wildcard

Extended Validation

Het EV certificaat biedt dezelfde beveiliging als een single domain certificaat, maar toont je bedrijfsnaam in de adresbalk voor extra vertrouwen. Voor dit type certificaat kies je bij de pakketten voor EV.

Extended Validation

De voordelen van een HTTPS certificaat

Google Ranking

Google Ranking

Websites met SSL krijgen voorrang ten opzichte van websites zonder certificaat. Google geeft websites dan een een hogere ranking, wat een versterking van je positie betekent.

Conversie

Conversie

Zonder SSL beveiliging kunnen klanten het idee krijgen dat het niet veilig is om je website te bezoeken of een bestelling te plaatsen. In Google Chrome wordt je website zelfs getoond met de melding “niet beveiligd”. Een SSL verbinding laat betrouwbaarheid zien en zorgt ervoor dat bezoekers niet afhaken vanwege een onbeveiligde website.

Beveiliging

Beveiliging

Met een certificaat zorg je ervoor dat je voldoet aan de 'Wet Bescherming Persoonsgegevens' en de gegevens van je bezoekers geheim blijven. Zo loop je geen risico om problemen te krijgen met de gegevensverwerking van bezoekers.

Veelgestelde vragen

Bij onze webhostingpakketten worden de SSL certificaten door ons geïnstalleerd. Maakt je gebruik van je eigen VPS dan is het mogelijk doormiddel van een CSR (certificate signing request) een certificaat aan te vragen.

In de wet bescherming persoonsgegevens is opgenomen dat het van belang is om passende technische/organisatorische maatregelen te nemen om je website zo veilig mogelijk te houden. Het wordt daarom ten zeerste aanbevolen om een SSL certificaat te installeren.

Dit betekent dat er in de code van de website of eventueel stylesheets nog een verwijzing staat naar http:// i.p.v. https://. Wanneer je dit aanpast is deze melding verdwenen.

Wanneer je een SSL certificaat afneemt is deze standaard 1 jaar geldig, na dit jaar wordt deze automatisch verlengd indien je bij ons shared hosting afneemt. Heb je een los certificaat besteld om bijvoorbeeld op je eigen VPS te plaatsen, dan dien je zelf het certificaat te verlengen.

Het is mogelijk om SSL automatisch voor de gehele WordPress website te activeren. Hiervoor kun je de plug-in 'Really Simple SSL' downloaden en installeren. Deze detecteert automatisch of SSL is ingeschakeld op het webhostingpakket, indien dit goed geactiveerd is kijkt de plugin automatisch de website na en activeert het voor WordPress.

SSL is een bestand dat gegevens die uitgewisseld worden tussen je website en een internet browser versleuteld verstuurd. Zo kunnen cybercriminelen deze gegevens niet onderscheppen en stelen. Het gaat bijvoorbeeld om privacygevoelige informatie zoals creditcardnummers, wachtwoorden en persoonsgegevens.