Een SSL certificaat aanvragen

Met SSL versleutel je alle uitgewisselde informatie op je website, zoals online aankopen, financiële transacties en persoonsgegevens. Welk SSL certifcaat bij jouw website past is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn er verschillende certificaten voor particulieren en bedrijven. Maar de keuze hangt ook af van het aantal subdomeinen dat je wil versleutelen en hoe zichtbaar de beveiliging moet zijn.

Je hebt de keuze uit een een certificaat voor onze webhosting pakketten en een certificaat voor overige hosting. Het certificaat voor webhosting is alleen geschikt voor onze webhosting. Wij installeren het certificaat voor je en zorgen dat deze up-to-date blijft. Wil je een certificaat voor een andere hosting dienst? Dan kan je een certificaat voor overige hosting aanvragen. Let op: dit certificaat zal je zelf moeten installeren.

SSL voor Webhosting
SSL voor overige hosting

De voordelen van een HTTPS certificaat

Google Ranking

Websites met SSL krijgen voorrang ten opzichte van websites zonder certificaat. Google geeft websites dan een een hogere ranking, wat een versterking van je positie betekent.

Conversie

Zonder SSL beveiliging kunnen klanten het idee krijgen dat het niet veilig is om je website te bezoeken of een bestelling te plaatsen. In Google Chrome wordt je website zelfs getoond met de melding “niet beveiligd”. Een SSL verbinding laat betrouwbaarheid zien en zorgt ervoor dat bezoekers niet afhaken vanwege een onbeveiligde website.

Beveiliging

Met een certificaat zorg je ervoor dat je voldoet aan de 'Wet Bescherming Persoonsgegevens' en de gegevens van je bezoekers geheim blijven. Zo loop je geen risico om problemen te krijgen met de gegevensverwerking van bezoekers.

Veelgestelde vragen

Bij onze webhostingpakketten worden de SSL certificaten door ons geïnstalleerd. Maakt je gebruik van je eigen VPS dan is het mogelijk doormiddel van een CSR (certificate signing request) een certificaat aan te vragen.

In de wet bescherming persoonsgegevens is opgenomen dat het van belang is om passende technische/organisatorische maatregelen te nemen om je website zo veilig mogelijk te houden. Het wordt daarom ten zeerste aanbevolen om een SSL certificaat te installeren.

Dit betekent dat er in de code van de website of eventueel stylesheets nog een verwijzing staat naar http:// i.p.v. https://. Wanneer je dit aanpast is deze melding verdwenen.

Wanneer je een SSL certificaat afneemt is deze standaard 1 jaar geldig, na dit jaar wordt deze automatisch verlengd indien je bij ons shared hosting afneemt. Heb je een los certificaat besteld om bijvoorbeeld op je eigen VPS te plaatsen, dan dien je zelf het certificaat te verlengen.

Het is mogelijk om SSL automatisch voor de gehele WordPress website te activeren. Hiervoor kun je de plug-in 'Really Simple SSL' downloaden en installeren. Deze detecteert automatisch of SSL is ingeschakeld op het webhostingpakket, indien dit goed geactiveerd is kijkt de plugin automatisch de website na en activeert het voor WordPress.

SSL is een bestand dat gegevens die uitgewisseld worden tussen je website en een internet browser versleuteld verstuurd. Zo kunnen cybercriminelen deze gegevens niet onderscheppen en stelen. Het gaat bijvoorbeeld om privacygevoelige informatie zoals creditcardnummers, wachtwoorden en persoonsgegevens.