Aan de slag met Office 365

Bekeken: 2918 keer - Laatste update: 11 Jul 2019
In dit artikel staat beschreven hoe u aan de slag gaat met Office 365. Ook wordt in dit artikel uitgelegd hoe u een gebruiker aanmaakt en een domeinnaam toevoegt aan Office 365.


Inloggen op Microsoft Online Portal

1. Log in op de Microsoft Online Portal met de inloggegevens die u in de e-mail 'Hartelijk dank voor uw Office 365 bestelling' heeft ontvangen.

Inloggen op Office 365 portal

 

2. Als u bent ingelogd ziet u een overzicht van uw Office 365 diensten.

Kies uw Office 365 dienst


 

Een domein toevoegen

In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een domeinnaam kunt toevoegen binnen de Microsoft Online Portal.


1. Indien u ingelogd bent op de Microsoft Online Portal, klikt u links bovenin op het blauwe vierkant en vervolgens klikt u op 'Beheer'.

Beheer uw Office 365 dienst

2. Op de 'Admin center' pagina klikt u op 'Domein toevoegen'

Domein toevoegen office 365

3. In het volgende scherm vult u de domeinnaam in die u wilt toevoegen aan Office 365. Klik daarna op 'Volgende'

Domein toevoegen office 365

4. Vervolgens dient u een TXT-record toe te voegen in de DNS op Mijn Argeweb. In dit artikel staat beschreven hoe u een DNS-record kunt toevoegen. Als u het TXT-record heeft toegevoegd aan het DNS klikt u op 'Controleren'. Vervolgens zal Office 365 de domeinnaam verifiŽren.

Domein controleren Office 365

5. In deze stap wordt het DNS ingesteld voor het gebruik van Office 365. De installatie vraagt u of u zelf de DNS wilt instellen of dit wilt laten doen. Aangezien u een bestaand domein heeft geverifieerd selecteert u hier 'Ik beheer mijn eigen DNS-records.' en u klikt vervolgens op 'Volgende'.

Instellen DNS office 365

6. U krijgt nu het overzicht te zien van de DNS-records die u moet toevoegen in het DNS op Mijn Argeweb. In dit artikel staat beschreven hoe u een DNS-record kunt toevoegen. Indien u alle DNS-records heeft verwerkt klikt u op 'Controleren'. Office 365 zal vervolgens de DNS-records controleren. Houdt u er rekening mee dat het ongeveer 10 minuten kan duren voordat de DNS wijziging actief is.

DNS instellingen bijwerken Office 365

CNAME records wijzigen Office365

TXT en SRV records wijzigen Office 365

7. Indien alle DNS-records goed zijn ingesteld is de domeinnaam succesvol toegevoegd binnen uw Office 365 omgeving.


DNS instellingen wijzigen Office 365


Een gebruiker aanmaken

In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een nieuw gebruikersaccount kunt aanmaken binnen de Microsoft Online Portal


1. Indien u ingelogd bent op de Microsoft Online Portal, klikt u links bovenin op het blauwe vierkant en vervolgens klikt u op 'Beheer'.

Gebruiker aanmaken office 365

2. In het linker menu klikt u op 'Gebruikers' en vervolgens 'Actieve gebruikers'. Op deze pagina kunt u een gebruiker aanmaken, verwijderen en gegevens van bestaande gebruikers wijzigen.

3. Klik op het plusteken '+ Gebruiker toevoegen' om een nieuw gebruikersaccount aan te maken.

Gebruiker toevoegen Office 365

4. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin u de gegevens van het nieuwe gebruikersaccount kunt invoeren. Indien u alles heeft ingevuld klikt u onderaan op 'Toevoegen' waarna de gebruiker is aangemaakt en deze gebruik kan maken van Office 365.

Toevoegen Office 365 gebruiker

5. In het onderstaande scherm staat aangegeven hoe u bij het aanmaken van het gebruikersaccount kunt aangeven of u zelf een wachtwoord voor het account wilt aanmaken of dat het wachtwoord automatisch wilt laten genereren.

Wachtwoord aanmaken Office 365

6. In het onderstaande scherm staat aangegeven hoe u bij het aanmaken van het gebruikersaccount de gewenste rol voor de gebruiker kunt instellen.

Rol instellen gebruiker office 365

7. In het volgende scherm staat aangegeven hoe u bij het aanmaken van het gebruikersaccount de gewenste licentie toewijzen aan de gebruiker.

Licentie toewijzen aan gebruiker Office 365

8. Wanneer u op 'Toevoegen' heeft geklikt zal het gebruikersaccount aangemaakt worden. Hierbij kunt u het wachtwoord vervolgens naar een gewenst e-mailadres versturen door het vinkje aan te zetten bij de optie 'Wachtwoord verzenden per e-mail'.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein