Aan de slag met Office 365

Bekeken: 2155 keer - Laatste update: 16 Oct 2018
In dit artikel staat beschreven hoe u aan de slag gaat met Office 365. Ook wordt in dit artikel uitgelegd hoe u een gebruiker aanmaakt en een domeinnaam toevoegt aan Office 365.


Inloggen op Microsoft Online Portal

1. Log in op de Microsoft Online Portal met de inloggegevens die u in de e-mail 'Hartelijk dank voor uw Office 365 bestelling' heeft ontvangen.


 

2. Als u bent ingelogd ziet u een overzicht van uw Office 365 diensten. 

Een domein toevoegen

In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een domeinnaam kunt toevoegen binnen de Microsoft Online Portal.


1. Indien u ingelogd bent op de Microsoft Online Portal, klikt u links bovenin op het blauwe vierkant en vervolgens klikt u op 'Beheer'.


2. Op de 'Admin center' pagina klikt u op 'Domein toevoegen'


3. In het volgende scherm vult u de domeinnaam in die u wilt toevoegen aan Office 365. Klik daarna op 'Volgende'


4. Vervolgens dient u een TXT-record toe te voegen in de DNS op Mijn Argeweb. In dit artikel staat beschreven hoe u een DNS-record kunt toevoegen. Als u het TXT-record heeft toegevoegd aan het DNS klikt u op 'Controleren'. Vervolgens zal Office 365 de domeinnaam verifiėren.


5. In deze stap wordt het DNS ingesteld voor het gebruik van Office 365. De installatie vraagt u of u zelf de DNS wilt instellen of dit wilt laten doen. Aangezien u een bestaand domein heeft geverifieerd selecteert u hier 'Ik beheer mijn eigen DNS-records.' en u klikt vervolgens op 'Volgende'.


6. U krijgt nu het overzicht te zien van de DNS-records die u moet toevoegen in het DNS op Mijn Argeweb. In dit artikel staat beschreven hoe u een DNS-record kunt toevoegen. Indien u alle DNS-records heeft verwerkt klikt u op 'Controleren'. Office 365 zal vervolgens de DNS-records controleren. Houdt u er rekening mee dat het ongeveer 10 minuten kan duren voordat de DNS wijziging actief is.
7. Indien alle DNS-records goed zijn ingesteld is de domeinnaam succesvol toegevoegd binnen uw Office 365 omgeving.
Een gebruiker aanmaken

In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een nieuw gebruikersaccount kunt aanmaken binnen de Microsoft Online Portal


1. Indien u ingelogd bent op de Microsoft Online Portal, klikt u links bovenin op het blauwe vierkant en vervolgens klikt u op 'Beheer'.


2. In het linker menu klikt u op 'Gebruikers' en vervolgens 'Actieve gebruikers'. Op deze pagina kunt u een gebruiker aanmaken, verwijderen en gegevens van bestaande gebruikers wijzigen.

3. Klik op het plusteken '+ Gebruiker toevoegen' om een nieuw gebruikersaccount aan te maken.


4. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin u de gegevens van het nieuwe gebruikersaccount kunt invoeren. Indien u alles heeft ingevuld klikt u onderaan op 'Toevoegen' waarna de gebruiker is aangemaakt en deze gebruik kan maken van Office 365.


5. In het onderstaande scherm staat aangegeven hoe u bij het aanmaken van het gebruikersaccount kunt aangeven of u zelf een wachtwoord voor het account wilt aanmaken of dat het wachtwoord automatisch wilt laten genereren.


6. In het onderstaande scherm staat aangegeven hoe u bij het aanmaken van het gebruikersaccount de gewenste rol voor de gebruiker kunt instellen.


7. In het volgende scherm staat aangegeven hoe u bij het aanmaken van het gebruikersaccount de gewenste licentie toewijzen aan de gebruiker.


8. Wanneer u op 'Toevoegen' heeft geklikt zal het gebruikersaccount aangemaakt worden. Hierbij kunt u het wachtwoord vervolgens naar een gewenst e-mailadres versturen door het vinkje aan te zetten bij de optie 'Wachtwoord verzenden per e-mail'.
U heeft al een Office 365 pakket vanaf €4,20 per maand.

100% tevredenheidsgarantie
Meer dan 19 jaar ervaring
Uitstekende support
1999-2018 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW