Aan de slag met Office 365


Bekeken: 628 keer
Laatste update: 09 Sep 2016, 13:18:57
In dit artikel staat beschreven hoe u aan de slag gaat met Office 365. Ook wordt in dit artikel uitgelegd hoe u een gebruiker aanmaakt en een domeinnaam toevoegt aan Office 365.


Inloggen op Microsoft Online Portal 

1. Log in op de Microsoft Online Portal met de inloggegevens die u in de e-mail 'Hartelijk dank voor uw Office 365 bestelling' heeft ontvangen.

Office 365 inloggen

 

2. Als u bent ingelogd ziet u een overzicht van uw Office 365 diensten. 

Een gebruiker aanmaken

In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een nieuw gebruikersaccount kunt aanmaken binnen de Microsoft Online Portal.

1. Indien u ingelogd bent op de Microsoft Online Portal, klikt u links bovenin op het blauwe vierkant en vervolgens klikt u op 'Beheer'.

Office 365 menu

2. In het linker menu klikt u op 'Gebruikers' en vervolgens 'Actieve gebruikers'. Op deze pagina kunt u een gebruiker aanmaken, verwijderen en gegevens van bestaande gebruikers wijzigen.

3. Klik op het plusteken '+' om een nieuw gebruikersaccount aan te maken.

Office 365 gebruikers overzicht

4. Er wordt nu een nieuw venster geopend waarin u de gegevens van het nieuwe gebruikersaccount kunt invoeren. Indien u alles heeft ingevuld klikt u onderaan op 'Maken' waarna de gebruiker is aangemaakt en deze gebruik kan maken van Office 365.

 

Office 365 gebruikers aanmaken

Office 365 gebruikers aangemaakt 

Een domein toevoegen
In de onderstaande stappen staat beschreven hoe u een domeinnaam kunt toevoegen binnen de Microsoft Online Portal.

 

1. Indien u ingelogd bent op de Mircrosoft Online Portal, klikt u links bovenin op het blauwe vierkant en vervolgens klikt u op 'Beheer'.

Office 365 menu

2. In het linker menu klikt u op 'Domeinen' en vervolgens klikt u op 'Domein toevoegen'.

 


3. U ziet een pagina met informatie over domeinen en DNS weergegeven. Neem de informatie door en klik daarna op 'Aan de slag' 

Office 365 Domein Informatie

4. In het volgende scherm vult u de domeinnaam in die u wilt toevoegen aan Office 365. Klik daarna op 'Volgende'.

Office 365 Domein invoeren

5. Vervolgens dient u een TXT-record toe te voegen in de DNS op Mijn Argeweb. In dit artikel staat beschreven hoe u een DNS-record kunt toevoegen. Als u de TXT-record heeft toegevoegd aan het DNS klikt u 'Ja, ik heb de record toegevoegd'. Vervolgens zal Office 365 de domeinnaam verifiŽren.

Office 365 Domein verifieren

6. Uw domeinnaam is nu geverifieerd. Klik op 'Volgende'.

Office 365 Domein geverifieerd

7. De volgende stap is gebruikers bijwerken. U selecteert de gebruikers die u wilt bijwerken en vervolgens klikt u op 'Geselecteerde gebruikers bijwerken'. Dit houdt in dat de gebruikersnaam die u van ons heeft ontvangen, bijvoorbeeld: argewebdemo@S1387371.onmicrosoft.com verandert in de gebruikersnaam van de domein die u zojuist heeft geverifieerd, bijvoorbeeld: argewebdemo@argewebdemo.nl

Office 365 Domein gebruikers bijwerken

8. Vervolgens krijgt u de optie om meer gebruikers aan te maken. Hier geeft u de 'Voornaam, Achternaam en de gebruikersnaam voor het E-mailadres' op. Geen meerdere gebruikers aanmaken? Klik dan op 'slaat u deze stap over'.

Office 365 Domein gebruiker toevoegen

9. Vervolgens dienen de DNS-records ingesteld te worden zodat deze werken met Office 365. U kunt alvast inloggen op Mijn Argeweb en klikken op 'Volgende' bij de installatie.

Office 365 Domein voorbereiden

10. In deze stap wordt het DNS ingesteld voor het gebruik van Office 365. De installatie vraagt u of u zelf de DNS wilt instellen of dit wilt laten doen. Aangezien u een bestaand domein heeft geverifieerd selecteert u hier 'Nee, ik heb een bestaande website of wil mijn eigen DNS-records beheren' en u klikt vervolgens op 'Volgende'.

Office 365 DNS bestaande website

11. Geef aan welke services u wilt gebruiken. Wij adviseren u om deze drie opties aan te laten staan. Klik op 'Volgende'.

Office 365 Domein toevoegen services

12. U krijgt nu het overzicht te zien van de DNS-records die u moet toevoegen in het DNS op Mijn Argeweb. In dit artikel staat beschreven hoe u een DNS-record kunt toevoegen. Indien u alle DNS-records heeft verwerkt klikt u op 'Ja, ik heb de records toegevoegd'. Office 365 zal vervolgens de DNS-records controleren. Houdt u er rekening mee dat het ongeveer 10 minuten kan duren voordat de DNS wijziging actief is.

Office 365 DNS records

13. Indien alle DNS-records goed zijn ingesteld is de domeinnaam toegevoegd. Nu kunt u ook het e-mailadres van Office 365 toevoegen in uw e-mailcliŽnt. 

Office 365 Domein toegevoegd

 

 U heeft al een Office 365 pakket vanaf Ä4,20 per maand.

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

1999-2016 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW