Maatschappelijk verantwoord

Argeweb en de maatschappij

Argeweb en MVO

In een tijd waarbij er door productie veel wordt geëist van de natuur en onze leefomgeving is het zeer belangrijk dat ondernemingen hun eigen verantwoordelijkheden pakken. Ook het investeren in andere projecten en goede doelen is een verantwoordelijkheid waar Argeweb niet voor wegloopt.

Groen ondernemen

Veel klanten vinden het belangrijk dat hun leverancier bewust omgaat met het milieu. Op dit moment is het virtualiseren van servers het belangrijkste project van Argeweb om te besparen op stroom en hardware en dus voor het milieu. Complete servers worden uitgefaseerd en overbodig door deze nieuwe vorm van datacenter opbouw. Het zal uiteindelijk resulteren is een stroombesparing van wel 50%.

Naast het besparen in het datacenter is Argeweb ook op kantoor bewust bezig met het milieu. Argeweb heeft hiervoor de CO2-uitstoot van het kantoor en medewerkers in kaart gebracht. Deze uitstoot is vervolgens Climate Neutral Group. Daarnaast zijn er maatregelen gekozen om komend jaar de CO2-uitstoot terug te dringen. Want reduceren blijft immers beter dan compenseren.

TGWF

Niet alleen het kantoor zelf, maar ook de datacenters van Argeweb zijn Groen of CO2-neutraal. Argeweb is dan ook geregistreerd bij The Green Web Foundation. Via The Green Web Foundation kan gecontroleerd worden of een website CO2-neutraal is. Dankzij de CO2-neutrale datacenters van Argeweb zal uw website hier geregistreerd staan als CO2-neutraal. The Green Web Foundation

Goede doelen

Naast het milieu zijn er nog meer belangrijke doelen om als onderneming je steentje aan bij te dragen. Dit kan door middel van het schenken van geld, maar ook door het actief meedenken bij (sport)verenigingen en stichtingen. Een vast percentage van de omzet wordt ieder jaar verdeeld over verschillende projecten en doelen.

Right to play

Argeweb ondersteunt de stichting Right to Play. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Africa die soms het plezier missen van het spelen. Deze stichting zet zich hier voor in.

Dance4life

Argeweb ondersteunt ook dance4life, deze internationale organisatie zet zich vanuit de hele wereld samen met jongeren in om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.

Leveranciers

Ook van onze (kern)leveranciers verwacht Argeweb eenzelfde inzet. Wij geven u graag inzicht in de maatschappelijke betrokkenheid van deze leveranciers, waar onder maar niet uitsluitend onze datacenter leveranciers en hardware leveranciers.

Interxion (datacenter)

De nieuwste datasuite van Argeweb is gevestigd in het Interxion AMS5 data center. Interxion is zeer vooruitstrevend op het gebied van groene datacenters. Het bedrijf participeert in het klimaatprogramma van Amsterdam. Verder is de Interxion groep lid van "the green grid", waarin data centers afspraken maken om zo efficiënt mogelijk om te gaan met stroom en koeling. Als klap op de vuurpijl heeft Interxion een certificaat van duurzame energie van leverancier Eneco. Daarmee draagt het bij aan de opwekking van duurzame energie door het gebruik van EcoPower van Eneco. Groene stroom, opgewekt zonder uitstoot van broeikasgassen als CO2. Interxion commit zich aan modulaire UPS systemen, gesloten koeling, "gratis koeling" bij koud weer en 100% groene energie.

Global Switch (datacenter)

Global Switch heeft sinds 2008 een milieubewust energiebeleid ontwikkeld voor haar datacenter in Amsterdam. Vanaf 1 januari 2008 wordt er door de elektriciteitsleverancier groene energie geleverd. De elektriciteit voor Global Switch en haar klanten wordt opgewekt met waterkracht en is daardoor CO2 neutraal.Easynet (datacenter)

Het CO2-neutrale "Energy Centre" van Easynet is zorgvuldig ontworpen om zo efficiënt mogelijk met stroom om te gaan en een maximale opslagruimte voor klanten te creëren. De gebruikte hardware heeft weinig koeling nodig. Door gebruik te maken van koele lucht van buiten is, vooral in de wintermaanden, het stroomverbruik nog lager.1999-2019 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW