Aanvraag en installatie van een SSL certificaat binnen Plesk 11.x

Bekeken: 2782 keer - Laatste update: 27 Sep 2018
Voor het aanvragen van een SSL certificaat is een zogenaamd CSR (Certificate Signing Request) nodig. Dit CSR kunt u samen met de Private key genereren binnen Plesk.

1. Log in op Plesk.
2. U klikt in het linkermenu op ‘Domains’.

Domains

3. U klikt hierna naast het domein, waar u het CSR voor wilt aanmaken, op ‘Open in Control Panel.’

open in control panel

4. Onder het tabblad Websites & Domains gaat u naar de domeinnaam waarvoor u het certificaat wilt aanvragen. Hier kunt u klikken op ‘Secure Your Sites’ .

secure your sites

5. U klikt nu op ‘Add SSL certificate’.

ssl certificate

6. U vult nu de gevraagde organisatiegegevens is. Bij het veld ‘Certificate name’ kunt u het beste een voor u herkenbare naam opgeven, bijvoorbeeld de domeinnaam.

add ssl certificate

7. Na het opgeven van alle gegevens klikt u op de knop ‘Request’ om het CSR aan te maken.
8. Hierna zult u als het goed is de melding krijgen dat het nieuwe SSL certificaat is toegevoegd. (Information: New SSL certificate was added. To make it work, be sure to select it in website hosting settings)

ssl certificates 2

9. Onderaan de pagina bij ‘Certificates’ ziet u nu de ‘Certificaat name’ staan die u zojuist heeft opgegeven. Hier klikt u vervolgens op.

certificates

10. Als u nu naar beneden scrolt vindt u het CSR (en ook de Private Key).

csr

11. Deze tekst dient u volledig te kopiŽren (inclusief de begin en eindregels) en op te geven bij de bestelling van uw SSL certificaat.
Als het goed is heeft u nu succesvol een SSL certificaat kunnen bestellen. Het certificaat is hierna te downloaden via Mijn Argeweb Deze kunt u nu installeren binnen Plesk.

12. Nadat u bent ingelogd op Plesk, gaat u weer naar het menu ‘SSL certificates’ (Secure Your Sites’), zoals beschreven in stap 1 t/m 4 van dit artikel.

13. Hier klikt u op het betreffende certificaat, onder ‘Certificate name’.

certificates

14. U kunt nu onder ‘Upload certificate as text’ de gehele inhoud van het certificaat (inclusief de begin en eindregels) plaatsen in het veld bij ‘Certificate’.

plaats certificate

15. Hierna plaatst u bij het veld ‘CA certificate’ de gehele inhoud van het intermediate certificaat (ook inclusief de begin en eindregels) met meteen daaronder de gehele inhoud van het root certificaat (ook inclusief de begin en eindregels).

CA certificate

16. Hierna klikt u op ‘Send Text’. Hiermee wordt het certificaat in/op de server geplaatst.*
17. Om het certificaat te activeren dient Apache (httpd) nog wel te worden herstart.

*In het geval u de foutmelding ‘ The CA certificate does not sign the certificate.’ in beeld krijgt, betekent dit dat u de laatste CA bundle van de website van de betreffende SSL certificaat uitgever dient te downloaden. U gebruikt dan deze bundle in plaats van het eigen intermediate en root certificaat.Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein