Misleiding op hostingmarkt door Domain Renewal Group

Domeinnamen - 24 maart 2011 - door Argeweb

Sinds enkele dagen is de Domain Renewal Group actief op de hostingmarkt. Verschillende Nederlandse en Belgische domeinnaamhouders zijn al door hen benaderd. Ook klanten van Argeweb worden benaderd, daarom wij willen waarschuwen voor de misleidende praktijken van deze Britse organisatie.

Werkwijze Domain Renewal Group
De Domain Renewal Group stuurt domeinnaamhouders een e-mail of brief en schrijft over de noodzaak om een domeinnaam te verlengen. De ontvanger wordt onnodig bang gemaakt dat zijn domeinnaamrechten zouden vervallen wanneer hij zijn domeinnaam niet snel verlengt.


Voorbeeld brief Domain Renewal Group.

De Domain Renewal Group biedt vervolgens aan om de domeinnaam tegen extreem hoge kosten bij hen te verlengen. Wanneer de houder van de domeinnaam op dit verzoek ingaat, wordt de domeinnaam overgedragen aan de Britse onderneming. Op dat moment vindt er een overdracht plaats waarbij de website en e-mailinstellingen verloren gaan.

Niet op in gaan
Wanneer een bericht van Domain Renewal Group ontvangen wordt kan deze het beste genegeerd worden. Wij raden ten zeerste aan om niet op het aanbod in te gaan. Een domeinnaamregistratie wordt altijd automatisch verlengd bij Argeweb, tenzij iemand zelf aangegeven heeft het domeinnaam te willen opzeggen.

Meer informatie over deze en andere vormen van misleiding is te vinden in onze eerdere blog:
Voorkom oplichting: domeinnaam scam.
Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *