Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Algemene informatie .fr domeinnaam

Laatste update: 30 Jan 2018

Waar staat de extensie .fr voor?

De extensie .fr staat voor Frankrijk.

Wie kan een .fr domeinnaam registreren?

Het registreren van een .fr domeinnaam is voor iedereen mogelijk. Er zitten echter wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden voor het registreren van een .fr domeinnaam voor bedrijven.

Bedrijven binnen Europa kunnen een .fr domeinnaam registreren op basis van een bedrijfsregistratienummer (KvK nummer, Siren nummer, etc.) Voor bedrijven buiten Europa is het een stuk lastiger om een .fr domeinnaam te registreren. U kunt dan gebruik maken van onze Local Presence. Dit houdt in dat het vestigingsadres door ons wordt aangeleverd, zo hoeft u hier niet zelf voor te zorgen. U wordt dan geen houder van het domeinnaam, maar de domeinnaam is wel in uw beheer.

Voorwaarden voor het registreren van een .fr domeinnaam voor particulieren.

Particulieren kunnen een .fr domeinnaam alleen registreren wanneer zij woonachtig zijn in Frankrijk. U wordt dan zelf houder van het domein.Indien u niet woonachtig bent in Frankrijk, dan kunt u gebruik maken van onze Local Presence. Dit houdt in dat het vestigingsadres door ons wordt aangeleverd, zo hoeft u hier niet zelf voor te zorgen. U wordt echter geen houder van de domeinnaam, maar de domeinnaam is wel in uw beheer.

Is mijn .fr domeinnaam nog beschikbaar?

Via Afnic kunt u controleren of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.

Hoe verhuis ik een .fr domeinnaam?

Wanneer u een .fr domeinnaam wilt verhuizen is hiervoor een autorisatiecode (verhuiscode) noodzakelijk. Deze code kunt u opvragen bij uw huidige provider en doorgeven aan de nieuwe provider.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein