Algemene informatie .fr domeinnaam


Bekeken: 1932 keer
Laatste update: 03 Nov 2015, 09:35:40

Waar staat de extensie .fr voor?
De extensie .fr staat voor Frankrijk


Wie kan een .fr domein registreren?
Het registreren van een .fr domein is voor iedereen mogelijk. Er zitten echter wel bepaalde voorwaarden aan verbonden om een .fr domein te kunnen registreren.


Voorwaarden voor het registreren van een .fr domeinnaam:

Bedrijven
binnen de EU kunnen het .fr domein registreren op basis van een bedrijfsregistratienummer (KvK nummer, Siren nummer, etc.)
Bedrijven buiten de EU kunnen het .fr domeinnaam niet registreren. U kunt dan gebruik maken van onze Local Presence. Dit houdt in dat het vestigingsadres door ons wordt aangeleverd, zo hoeft u hier niet zelf voor te zorgen. U wordt dan geen houder van het domein, maar het domein is wel in uw beheer en kunt u volledig gebruiken.

Particulieren
kunnen het .fr domein alleen registreren wanneer zij woonachtig zijn in Frankrijk. U wordt dan zelf houder van het domein.
Indien u niet woonachtig bent in Frankrijk dan kunt u gebruik maken van onze Local Presence. Dit houdt in dat het vestigingsadres door ons wordt aangeleverd, zo hoeft u hier niet zelf voor te zorgen. U wordt echter geen houder van het domein, maar het domein is wel in uw beheer en kunt u volledig gebruiken.


Waar kan ik controleren op het .fr domein nog beschikbaar is?
Via de website http://www.afnic.fr/en/ kunt u controleren of het domein nog beschikbaar is.
 

Een .fr domein verhuizen?
Wanneer u een .fr domeinnaam wilt verhuizen is hiervoor een autorisatiecode (verhuiscode) noodzakelijk. Deze code kunt u opvragen bij uw huidige provider en kunt u telefonisch, 088 800 7500, of per e-mail (administratie@argeweb.nl) doorgeven aan Argeweb.


Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? Neem dan gerust contact met ons op.

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

1999-2016 Argeweb BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Prijzen excl. 21% BTW