Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Hoe stel ik een DNS in?

Laatste update: 21 Aug 2018

Argeweb biedt al haar klanten de mogelijkheid om zelf de DNS in te stellen. U kunt dit instellen op Mijn Argeweb via de volgende stappen:

  • U logt in op Mijn Argeweb en klinkt in de menubalk op 'Beheren' --> 'Domeinnaam'

  • U klikt op de juiste domeinnaam (indien u meerdere domeinnamen onder uw klantnummer heeft).

  • U kiest onder 'Veelgebruikt' voor 'Redirect'.

 

redirect

Op deze pagina heeft u een aantal keuzes (behalve bij een domein waar een webhosting pakket aan is gekoppeld, hier is alleen de optie DNS beschikbaar):

redirect

U kiest hier voor de optie 'DNS' en klikt op 'Kies wijze'. U krijgt hierna een overzicht van de huidige DNS zone van het domein, zoals deze bij ons bekend is:

redirect

U kunt hier de DNS zonefile van uw domein aanpassen door de bestaande DNS-records te wijzigen, te verwijderen of nieuwe records toe te voegen. Wijzig in het veld 'Adres' uw IP-adres of hostname, vink de betreffende wijziging aan en klik op 'update'.
Verwijderen doet u door het vakje voor het record aan te vinken en op 'delete' te klikken.

Het aanmaken van subdomeinen

Voor het aanmaken van nieuwe subdomeinen kunt u onderstaande optie gebruiken:

record

U vult onder 'Subdomein' de naam van het subdomein in (voor 'test.argewebdemo.nl' vult u alleen 'test' in). Bij 'Type' kiest u voor het gewenste record dat u wilt aanmaken. Dit kan bijvoorbeeld een A, MX of CNAME record zijn.

'Prio' wordt gebruikt om een prioriteit van het record aan te geven. Dit wordt meestal gedaan met een MX record. Als de prio laag is zal dat betreffende record eerder worden gebruikt dan wanneer het record een hogere prio heeft. Deze optie gebruikt u alleen voor een MX-record.
De 'TTL' staat voor Time To Live. Dit is de tijd dat een hoeveelheid data in het netwerk kan bestaan voordat het wordt weggegooid. Deze wordt bij Argeweb standaard op 617 ingesteld.

Bij 'Adres' geeft u aan waar uw aangemaakte subdomein naar toe dienen te verwijzen. Dit kan een IP-adres zijn of bij een CNAME record een adres.

Mocht u zelf niet bekend zijn met het wijzigen of toevoegen van DNS gegevens, dan is dat geen enkel probleem en kunt u altijd contact met ons opnemen. Via het ticketsysteem op Mijn Argeweb kunt u een ticket aanmaken, zodat wij de wijzigingen voor u door kunnen voeren.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein