Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Help, mijn mailbox is vol.

Laatste update: 11 Jun 2020

Wanneer uw mailbox vol is kunt u geen e-mailberichten meer ontvangen of versturen. Afzenders van berichten krijgen dan een bounce-bericht in beeld met de volgende melding:

bounce

Deze melding houdt in dat de mailbox "voorbeeld@argeweb.nl" vol is.

Wat kunt u doen als u deze melding in beeld krijgt wanneer u een e-mailbericht probeert te versturen?
U kunt in dit geval telefonisch contact opnemen met de ontvanger en deze ervan op de hoogte brengen dat zijn of haar mailbox mogelijk vol is.

Wat kunt u doen als mensen u een e-mailbericht proberen te versturen en deze melding in beeld krijgen?
In dit geval zijn er meerdere dingen die u kunt doen. Een eerste stap is inloggen in de webmail-omgeving. Wanneer u bent ingelogd kunt u zien hoeveel ruimte nog vrij is in het postvak.

quota mailbox

Wanneer u ziet dat de mailbox inderdaad vol is, dan kunt u in de webmail-omgeving oude berichten verwijderen. Op die manier maakt u weer ruimte vrij voor nieuwe e-mailberichten.

Indien u een ticket aanmaakt via Mijn Argeweb, kunnen wij ook in een keer de gehele mailbox voor u legen.

Vaak is het ook mogelijk om een mailbox te vergroten. Dit is afhankelijk van het webhosting pakket dat u afneemt. Onderstaand ziet u een overzicht van de maximale grootte van mailboxen per pakket:

E-mailhosting: 500 MB
Lite webhostingpakket: 500 MB
Startup webhostingpakket: 1 GB
Basis webhostingpakket: 2 GB
Small Business webhostingpakket: 2 GB
Business Plus webhostingpakket: 2 GB

De werkwijze voor het vergroten van de mailbox kunt u lezen in dit artikel.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mailbox vol stroomt?
Wanneer uw e-mailaccount is ingesteld in een e-mailprogramma, bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Apple Mail, dan kunt u ervoor kiezen om uw e-mailaccount middels het POP-protocol in te stellen. Indien wenselijk kunt u aangeven dat een kopie van de berichten op de server bewaard dient te worden gedurende bijvoorbeeld twee weken. In dit geval kunt u beter kiezen voor POP dan voor IMAP aangezien bij het gebruik van IMAP de mailbox alsnog vol kan stromen. Het POP-protocol haalt de originele berichten op van de server en zorgt er op die manier voor dat de mailbox leeg blijft.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein