Help, mijn mailbox is vol.

Bekeken: 3113 keer - Laatste update: 21 Aug 2018

Wanneer uw mailbox vol is kunt u geen e-mailberichten meer ontvangen of versturen. Afzenders van berichten krijgen dan een bounce-bericht in beeld met de volgende melding:

bounce

Deze melding houdt in dat de mailbox "voorbeeld@argeweb.nl" vol is.

Wat kunt u doen als u deze melding in beeld krijgt wanneer u een e-mailbericht probeert te versturen?
U kunt in dit geval telefonisch contact opnemen met de ontvanger en deze ervan op de hoogte brengen dat zijn of haar mailbox mogelijk vol is.

Wat kunt u doen als mensen u een e-mailbericht proberen te versturen en deze melding in beeld krijgen?
In dit geval zijn er meerdere dingen die u kunt doen. Een eerste stap is inloggen in de webmail-omgeving. Wanneer u bent ingelogd kunt u zien hoeveel ruimte nog vrij is in het postvak.

quota mailbox

Wanneer u ziet dat de mailbox inderdaad vol is, dan kunt u in de webmail-omgeving oude berichten verwijderen. Op die manier maakt u weer ruimte vrij voor nieuwe e-mailberichten.

Indien u een ticket aanmaakt via Mijn Argeweb, kunnen wij ook in een keer de gehele mailbox voor u legen.

Vaak is het ook mogelijk om een mailbox te vergroten. Dit is afhankelijk van het webhosting pakket dat u afneemt. Onderstaand ziet u een overzicht van de maximale grootte van mailboxen per pakket:

E-mailhosting: 500 MB
Lite webhostingpakket: 500 MB
Startup webhostingpakket: 1 GB
Basis webhostingpakket: 2 GB
Small Business webhostingpakket: 2 GB
Business Plus webhostingpakket: 2 GB

De werkwijze voor het vergroten van de mailbox kunt u lezen in dit artikel.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn mailbox vol stroomt?
Wanneer uw e-mailaccount is ingesteld in een e-mailprogramma, bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Apple Mail, dan kunt u ervoor kiezen om uw e-mailaccount middels het POP-protocol in te stellen. Indien wenselijk kunt u aangeven dat een kopie van de berichten op de server bewaard dient te worden gedurende bijvoorbeeld twee weken. In dit geval kunt u beter kiezen voor POP dan voor IMAP aangezien bij het gebruik van IMAP de mailbox alsnog vol kan stromen. Het POP-protocol haalt de originele berichten op van de server en zorgt er op die manier voor dat de mailbox leeg blijft.Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? Neem dan gerust contact met ons op.