Hoe configureer ik mijn DNS voor Hosted Exchange 2010?

Bekeken: 8032 keer - Laatste update: 18 Sep 2018
Om e-mail via Hosted Exchange 2010 te kunnen ontvangen dient u de DNS records van uw domeinnaam aan te passen. Indien uw domeinnaam via Argeweb geregistreerd staat kunt u dit eenvoudig doen via de instellingen van Hosted Exchange 2010 op Mijn Argeweb. Voor domeinnamen die niet via Argeweb zijn geregistreerd dient u zelf de DNS goed te zetten bij de provider waar de domeinnaam staat geregistreerd, omdat wij hun DNS servers niet beheren.

Als het domein momenteel al gebruik maakt van e-mail dan is het echter verstandig om het volgende A record toe te voegen: "exchange-proof.(uw organisatie)", deze moet verwijzen naar het IP-adres ’194.165.34.228’. Met dit zogeheten ’proof-record’ hoeft u pas op een later tijdstip de MX records te vervangen wanneer u alle instellingen goed heeft gezet.

U dient bij uw provider de volgende DNS-records in te stellen:
* MX records:
    @ IN MX 10 mx1.mailshover.nl.
    @ IN MX 10 mx2.mailshover.nl.
    @ IN MX 10 mx3.mailshover.nl.

* autodiscover record (ten behoeve van het automatisch laten configureren van Hosted Exchange 2010 in Outlook 2007 en 2010):
     autodiscover IN CNAME autodiscoverredirect.exchange2010.nl.

Zodra dit is ingesteld zal normaal gesproken binnen 24 tot 48 uur (afhankelijk van de instellingen bij uw provider) uw e-mail binnenkomen op Hosted Exchange 2010 en kunt u Outlook automatisch laten configureren.


Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? Neem dan gerust contact met ons op.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 0,95!
Check mijn domein

Woordenlijst

De woordenlijst is een alfabetisch gerangschikte lijst met technische termen die in de artikelen voorkomen.

Support