Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar
Vandaag zijn we gesloten

Mijn bericht wordt aangezien voor spam

Laatste update: 08 Jul 2020
Soms kan het gebeuren dat spamfilters een e-mailbericht (onterecht) aanzien voor spam. Dit kan dan de volgende fout/bounce melding genereren:

Content of this message looked like spam

Mocht u deze melding krijgen, dan is het natuurlijk altijd verstandig om uw bericht na te kijken op bijzonderheden, die mogelijk kunnen worden aangezien als kenmerken van een spambericht. Denk hierbij aan de volgende zaken:

-Zorg dat uw bericht altijd een onderwerp bevat;

-Het is niet verstandig om bijzondere tekens (%,$,€) op te nemen in het onderwerp van uw bericht;

-Verstuur geen lege berichten met enkel een bijlage. Voorzie uw bericht altijd van een aantal regels tekst;

-Als u vermoedt dat uw bericht wordt tegengehouden doordat u een bijlage heeft meegestuurd, kunt u de bijlages inpakken als .zip bestand;

-Vermijd het gebruik van linkjes in uw bericht en/of handtekening;

-Vermijd het gebruik van bijzondere tekens zoals Chinese en/of andere buitenlandse tekens in uw bericht;

-Stuur geen berichten naar grote groepen e-mailadressen vanuit uw lokale e-mailprogramma, maar gebruik hier een speciale mailing tool voor;

-Het continue beantwoorden en/of doorsturen van berichten zorgt voor meer inhoud van uw bericht. Het is beter om zo nu en dan een schoon/nieuw bericht te versturen. Zeker als er bijlages worden meegestuurd.

De melding dat uw bericht als spam wordt aangezien kan zowel afkomst zijn van de server die uw bericht verstuurt, als van de server die uw bericht ontvangt. In de meeste gevallen zal namelijk op beide locaties spamfiltering actief zijn. Dit kan altijd in het bounce bericht zelf worden teruggevonden. Als u in het bounce bericht een vermelding ziet staan van bijvoorbeeld ‘mailshover’, dan is de kans groot dat het bericht door het spamfilter van Argeweb is tegengehouden.

Mocht u het vermoeden hebben dat uw bericht onterecht is tegengehouden door ons spamfilter, dan kunt u hiervoor natuurlijk altijd contact opnemen met onze Service Desk.
Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein