Vandaag staan we van 9:00 – 15:45 voor je klaar i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.

Out of Office instellen in Outlook 2013

Laatste update: 11 Jun 2020

Bij afwezigheid is het handig dat uw collega’s/contactpersonen weten dat u voor een bepaalde tijd uw e-mail niet kan beantwoorden. In het e-mailprogramma Microsoft Outlook kunt u een out of office bericht instellen. Degene die aan u een e-mail heeft verzonden, ontvangt dan een automatisch antwoord. Ook handig bij een einde dienstverband van een medewerker.
Doorloop de volgende stappen om automatische antwoorden in te stellen.

1. Start Microsoft Outlook 2013 en ga naar 'Bestand'.

Bestand

2. Klik op 'Automatische antwoorden'.

Automatische antwoorden

3. U krijgt onderstaand venster te zien. Schrijf hier een persoonlijk bericht naar collega’s en naar externe contacten, vergeet niet het bericht voor beiden in te stellen. Geef ook aan voor welke periode het automatische antwoord verstuurd moet worden.
U kunt er ook voor kiezen geen periode te kiezen, het automatische bericht wordt dan verstuurd totdat u deze optie uitschakelt.

Bericht instellen

4. Nadat u het automatische antwoord heeft ingesteld wordt er weergegeven dat een automatisch antwoord is ingesteld, zie onderstaande afbeelding. Op het moment dat u uw e-mails weer kan beantwoorden, klikt u op ‘Uitschakelen’. Het automatische antwoord zal dan uitgezet worden.

Uitschakelen

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein