Vandaag zijn we gesloten i.v.m. een bedrijfsbijeenkomst.
Home > Veelgestelde vragen > Meerdere categorieën > Wat is spoofing?

Wat is spoofing?

Laatste update: 08 Jul 2020
Spoofing is het aannemen van een andere identiteit. Dit kan worden gedaan met een e-mailadres, website of IP-adres.

Website spoofing

Website spoofing is het nabootsen van een bestaande website. Deze website is nagenoeg hetzelfde als de originele website. De URL van domeinnaam zal lijken op de originele domeinnaam waar de website van is. Op deze manier lijkt het of u op de betreffende website zit en wordt er bijvoorbeeld gevraagd om in te loggen met uw gegevens. Op deze manier worden uw inloggegevens achterhaald en mogelijk misbruikt.

E-mail spoofing

Met e-mail spoofing lijkt het dat mail afkomstig is van een bepaalde afzender. Dit kan bijvoorbeeld een bericht zijn van uw bank die niet afkomstig is van uw bank. Bij deze e-mailberichten wordt de naam en afzender e-mailadres aangepast. Uw wordt dan meestal verwezen naar een website die lijkt op die van uw bank en hierop uw gegevens moet invoeren.

Via e-mail spoofing is het ook mogelijk om virussen te verspreiden. Voor de verspreiding wordt dan een andere e-mailadres gebruikt dan dat op de computer wordt gebruikt. Zo'n virus kan ook een eigen e-mailadres aanmaken en deze gebruiken om de mail te versturen.

IP-adres spoofing

Met deze vorm van spoofing neemt de aanvaller het IP-adres van iemand anders aan. Deze manier van spoofing wordt in uitzonderlijke situaties toegepast en daarom ook bijna niet gebruikt.

Een .nl domein registreren? Eerste jaar slechts 3,99
Check mijn domein